„Vine mama tuturor crizelor!” Profeția teribilă a omului care a prevăzut marea criză

Unul dintre cei mai cunoscuți profesori de economie din lume, Nouriel Roubini, avertizează cu privire la o nouă criză financiară. Economistul susține că datoriile și criza de aprovizionare ar putea duce la stagnarea economiei. Roubini predă economie la Facultatea de Business a Universității din New York.

Nouriel Roubini

Profesorul de economie de la NYU Stern, Nouriel Roubini, poreclit „Dr. Doom”, datorită înclinației sale către predicții cumplite, a avertizat că băncile centrale și guvernele „pregătesc scena pentru mama crizei datoriilor stagfaționale în următorii câțiva ani”, transmite The Guardian.

Stagfația este un fenomen economic care se manifestă prin coexistența stagnării economiei, inflației și șomajului. Rezerva Federală și Trezoreria, împreună cu echivalentele lor din întreaga lume, s-au bazat pe politici fiscale și monetare slabe pentru a stimula creșterea economică în ultimul deceniu.

Ele s-au dublat pe această abordare în timpul pandemiei, cheltuind miliarde de dolari pe cecuri de stimulare și achiziții de obligațiuni și menținând ratele dobânzilor aproape de zero. Aceste eforturi au umflat și mai mult prețurile acțiunilor, caselor și altor active și, de asemenea, au încurajat împrumuturile agresive, este de părere Roubini.

Entuziasmul din jurul criptomonedelor, o „exuberanță irațională”

Economistul a catalogat drept „exuberanță irațională” entuziasmul în jurul criptomonedelor. El se așteaptă ca o cerere imensă să alimenteze inflația, presiunile de aprovizionare precum protecționismul, destrămarea lanțurilor globale de aprovizionare și atacurile cibernetice asupra infrastructurii cheie, ceea ce va duce apoi la creșterea prețurilor.

Mai mult, guvernele au împrumutat sume mari de bani pentru a-și finanța planurile de stimulare și sunt mult mai îndatorate acum decât acum 50 de ani, a spus Roubini.

Vorbind despre entuziasmul din jurul criptomonedelor, Nouriel Roubini se așteaptă ca inflația monetară să fie alimentată de cererea imensă. Ca o consecință, prețurile vor continua să crească. Însă Roubini vede și alte evenimente: din pricina presiunilor privind implementarea unor politici protecționiste, se vor destrăma multe lanțuri de distribuție globale, iar atacurile cibernetice asupra unor elemente-cheie de infrastructură se vor înmulți.

Fiindcă guvernele naționale au împrumutat sume uriașe de bani ca să își finanțeze planurile ambițioase de relansare economică, unele state au devenit azi cu mult mai îndatorate decât erau în urmă cu 50 de ani. Profesorul în economie anticipează că acești guvernanți nesăbuiți vor avea probleme cu gestionarea datoriilor contractate. Dacă piața se prăbușește, băncile nu vor mai putea fi salvate, companiile ar rămâne fără ajutor, iar acordarea de asistență financiară persoanelor nevoiașe se va sista.

Citiți și:
Avertismentul unui economist: Urmează o criză fără precedent, ce le va depăși pe cele din 2010 și 1929
Covid-19 pregătește Falimentul Mondial. Proprietatea dispare prin „executarea silită” a Planetei. Omul Nou va fi falit și supus unei mâini de globaliști care dețin creanțele lumii

 

yogaesoteric
15 noiembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More