Slovacia. Fostul premier Robert Fico: Pot să vă dau 1.500 de motive pentru care n-o să mă vaccinez cu un vaccin experimental, indiferent de cine ar fi făcut

Fostul premier al Slovaciei, Robert Fico, a anunțat că nu se va vaccina sub nicio formă împotriva noului virus, deoarece crede că „nu toate informațiile” despre vaccin sunt disponibile opiniei publice. Mai mult, el susține că un apropiat al familiei sale a decedat după ce s-a vaccinat.

Robert Fico

Spuneți-mi, de ce ar fi necesar să mă vaccinez? Am spus eu că o să mă vaccinez?… Lăsați-mă să spun că pentru mine, vaccinarea rămâne o problemă personală… Fiecare se cuvine să ia o decizie bazată pe informațiile disponibile, dar, din păcate, nu toate informațiile au fost făcute publice.

E nevoie să vă reamintesc că o cunoștință apropiată a familiei a murit destul de curând după ce s-a vaccinat? Și pot să vă spun despre alte cazuri similare. Duceți-vă și vizitați departamentele de neurologie și întrebați cu câte atacuri cerebrale au de-a face…”, a comentat el într-o conferință de presă.

Robert Fico, cel care a condus Slovacia timp de 10 ani, prin intermediul a două mandate de premier, a spus că vaccinurile anti-covid sunt experimentale, indiferent de cine ar fi produse.

Nu încerc să sperii pe nimeni… pot să dau 1.500 de motive pentru care nu mă voi vaccina cu vaccin experimental american sau rusesc, finlandez, suedez și așa mai departe. Nu văd motivul pentru care ar fi necesar s-o fac. Într-adevăr, cred că într-un an o să le spunem tuturor celor care s-au vaccinat că «nu mai e nimic de făcut decât să ne vaccinăm în fiecare an». Până la finalul anului, o să știm câți bani au făcut Pfizer, Moderna, etc. cu acest produs. Nu voi lua parte la contribuția la profiturile lor. Pur și simplu nu mă voi vaccina. Cine dorește, poate s-o facă. Eu nici măcar nu m-am clintit pe această problemă, nu am niciun interes în a mă vaccina”, a continuat el.

Influentul politician slovac a fost și mai vehement în privința vaccinării copiilor.

Sunt foarte vehement împotriva vaccinării copiilor, începând cu vârsta de 12 ani. Ce este prostia asta? Sunt porcușori pe care se experimentează? O să ne lăsăm copiii, care se recuperează după covid fără nicio problemă, să fie injectați cu produse experimentale? Urmează să-i mai vaccinăm la 15 ani, apoi la 17 și încă o odată la 19?”, a tunat el.

Declarațiile vin în contradicție cu cele ale președintelui țării, Zuzana Čaputova, care a făcut un apel la populație să se vaccineze, considerând că vaccinurile sunt sigure și că nu mai așa se va putea termina pandemia.

Robert Fico a renunțat la postul de premier în 2018, după scandalul uciderii jurnalistului Jan Kuciak. Conform unui sondaj recent citat de Euractiv, Fico a început să recâștige din popularitatea pierdută.

Citiți și:
12 motive pentru care nu mă vaccinez
5 moduri în care vor să te păcălească să faci vaccinul anti-covid

 

yogaesoteric
15 noiembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More