Virus hunters / vânătorii de virusuri

Până în 2020 știam prea puțin despre vânătorii de virusuri (virus hunters). Acum știm mai mult. Ei există și sunt și ei responsabili pentru uciderea a peste 2 milioane de ființe umane în doar ultimul an.

Într-un eseu al lui Nicholson Baker, Covid 19, Ipoteza scurgerii din laborator, publicat pe 4 ianuarie în New York Magazine, aflăm informații extrem de interesante și utile pentru aceia dintre noi care nu avem prea multe cunoștințe în virusologie.

Aflăm, de exemplu, că există virus hunters (vânători de virusuri) și că virus hunting (vânătoarea de virusuri) este o afacere de milioane de dolari. Guvernele lumii alocă fonduri uriașe pentru a depista noi virusuri care se formează în natură, pentru a-i capta (vâna), iar apoi pentru a-i decodifica în laboratoare.

Procesul de decodificare este cunoscut cu numele de sequencing. Odată decodificat, virusul este modificat în mod artificial în așa numitele mutații / tulpine / mutations și făcut mai puternic și letal decât în starea lui naturală. Iar apoi se încearcă producerea de vaccinuri pentru a combate virusul în caz că intră în trupul uman. Aceste practici au existat de zeci de ani, guvernele lumii și OMS spunându-ne că ele sunt profilactice, bine intenționate, și desemnate să prevină epidemii de genul covid 19 cu care ne confruntăm de mai bine de un an.

Zonele preferate în care se vânează virusuri sunt cele ecuatoriale și tropicale, umede si luxuriante: Tailanda, Malaiezia, Indonezia, Filipine etc. Există competiție între țări și instituții pentru vânarea virusurilor naturale. Odată captate, virusurile sunt duse în laboratoare, după care se solicită fonduri uriașe de la donatori pentru decodificarea lor, iar apoi pentru a descoperi un vaccin.

Tocmai din acest motiv ni se spune că teroriștii nu vor putea, cel puțin pe moment, crea virusuri artificiale, din lipsă de expertiză, laboratoare și fonduri. Dar, întreabă Baker, până când? Nu cumva, reafirmă Baker, coronavirusul extras din excrementele liliecilor din mina de cupru din Mojiang a fost dus la Wuhan unde a fost transformat prin metode artificiale în covid-19, s-a scurs din laboratoare, iar acum a infectat întreaga lume?

Complicitatea Administraţiei Obama

Ipoteza lui Baker este plauzibilă. Prin finanțarea Administrației Obama, și cu concursul virusologilor americani și chinezi, coronavirusul extras din excrementele liliecilor a fost decodificat / sequenced / s-au făcut mutații, a fost transformat în mod voit într-un virus și mai puternic, urmând ca după aceea să se creeze un vaccin pentru combaterea lui. Numai că de data aceasta planurile de acasă par sa nu se fi potrivit cu cele din târg. Versiunea covid-19 a coronavirusului a fost creată artificial în laboratoarele de virusologie din Wuhan, cu știința Administrației Obama și a virusologilor occidentali și chinezi. Nimeni, însă, nu anticipa că noul coronavirus va scăpa ori se va scurge cumva din laboratoare, va infecta, în timp de doar un an, 100 de milioane de persoane în toată lumea și că va ucide 2 milioane de oameni.

Scurgeri de acest fel nu sunt noi. Există precedent. Unul din meritele articolului lui Baker este că dă și un scurt istoric al scurgerilor de virusuri modificate artificial în diferite țări în ultimii 20-30 de ani. Baker menționează „scurgeri” din laboratoarele Uniunii Sovietice, Marii Britanii și ale Chinei în anii ’70. Conform datelor oficiale, doar în 2014 au fost raportate „peste 1.000 de incidente în laboratoarele de virusologie din America”.

Incidentele acestea implicau „mislabeling / etichetarea greșită a eprubetelor; „escaped specimens / specimene scăpate” din laborator; „broken flasks / flacoane sparte;” „needle pricks / înțepări cu seringa; „animal bites / mușcături de animale” etc. Articolul discută și situații în care congelatoarele în care au fost ținute specimenele de virusuri s-au defectat, specimenele s-au dezghețat, ori pur și simplu erau atât de murdare încât tehnicienii refuzau să le mai deschidă. Aceasta a fost, de fapt, și reputația laboratoarelor din Wuhan: erau printre cele mai „filthy / murdare” din lume.

Un risc asumat?

Baker ne informează de asemenea că virusologii îşi asumă în mod conştient riscul posibilităţii scăpării virusurilor din laborator. În 2011, de exemplu, un virusolog a creat, în laborator, virusul febrei aviare, anunţând după aceea că a creat şi posibilitatea ca virusul acela să treacă de la animal la animal, iar apoi de la animal la fiinţe umane. De ce să te lauzi cu asta, întreabă Baker?

Experţii în virusologie sunt împărţiţi privind asumarea unor astfel de riscuri. Unii sunt îngrijoraţi, pe când alţii, cum sunt bine cunoscuţii Anthony Fauci şi Francis Collins, spun că aceste riscuri sunt „worth taking / merită să fie asumate” pentru că sunt desemnate să protejeze oamenii în cazul pandemiilor care izbucnesc în afara laboratoarelor. Ca răspuns, în 2011 un grup de peste 100 de oameni de ştiinţă au lansat o Scrisoare Deschisă în care atenţionau că asumarea unor astfel de riscuri nu poate fi controlată. În 2014, Administraţia Obama a sistat finanţarea unor programe similare, dar programul din Wuhan a continuat.

În 2016, un alt grup de oameni de ştiinţă a atenţionat Administraţia Obama din nou asupra pericolelor coronavirusului odată scăpat din laborator. Printre altele, ei scriau: „intensificarea transmisibilităţii coronavirusului poate creşte în mod semnificativ şansele unei pandemii globale cauzate de un accident de laborator”. Se pare că atenţionarea lui 2016 a devenit realitate în toamna lui 2019. Odată scăpat din laborator, virusul nu mai poate fi pus înapoi asemenea unui lichid care curge dintr-o sticlă al cărui capac este deschis din greșeală.

E Parlamentul European complice?

Parlamentul European ne asigură că ne urmăreşte binele. Dar, privind informaţiile oficiale date despre covid-19, avem motive să fim suspicioşi. PE subscrie cu pasiune teoriei zoonotice privind originea covid-19. Teoria „zoonotică” afirmă că virusul chinezesc nu a fost produs în mod intenţionat în laborator, ci că s-a produs în mod natural în natură, a intrat în animale, a fost transmis de la animal la animal, iar în timp, în toamna lui 2019 pentru a fi precis, a fost transferat de la animal (pangolin) la fiinţele umane, iar apoi transmis pe căile respiratorii de la om la om, infectând peste 100 de milioane de oameni într-un an.

Teoria Parlamentului European, însă, vine cu o mică incursiune în lumea modificărilor climaterice. Ideologia climaterică căreia îi subscrie PE e noua ideologie ori prisma prin care PE analizează şi divizează toată politica Uniunii Europene.

Care sunt dovezile?

În decembrie 2020, PE a emis studiul „Corelaţia între pierderea biodiversităţii şi intensificarea răspândirii bolilor zootonice”. Studiul a fost lansat în mod oficial pe 14 ianuarie în cadrul unei conferinţe internaţionale la care au participat (doar) experţi şi oameni de ştiinţă care subscriu teoriei „zoonotice”, inclusiv dr. Peter Daszak, virusologul din Carolina de Nord care a supravegheat, indirect, experimentele coronavirusului din laboratoarele din Wuhan unde a apărut covid-19.

Una din concluziile studiului este că covid-19 are origini zootonice: „Coronavirusul covid-19 are origini zootonice … În 2020 pandemia covid-19 a adus în prim plan riscul şi consecinţele dramatice rezultate din epidemiile zootonice …”

În repetate rânduri, studiul atenţionează privind pierderea biodiversităţii cauzată de „modificările climaterice”. Nicio vorbă şi niciun cuvânt nu se suflă privind experimentele stranii, bizare şi riscante pe care oamenii de știință le fac în laboratoare. De fapt, cuvântul „laboratory” lipseşte cu desăvârşire din studiul PE.

E uşor de depistat că versiunea (iniţială) a comuniştilor chinezi privind originea covid-19 se potriveşte asemenea unei mănuşi cu versiunea promovată de Parlamentul European. Spunem versiunea iniţială, deoarece la câteva luni după aceea China comunistă a infectat lumea cu afirmaţia potrivit căreia virusul Wuhan a fost produs intenţionat de armata americană în laborator şi transferat în China. Asta după ce Administraţia Trump a accentuat că virusul covid-19 e un produs intenţionat fabricat în laboratoarele din Wuhan care din neglijență ori accident a fost scăpat din laboratoare.

Citiți și:
Virusul maladiei SIDA a fost fabricat în laboratoarele americane
Vă mai amintiţi de boala vacii nebune, SARS, gripa aviară şi gripa porcină? Ce s-a ales de ele şi cum a profitat din plin industria farmaceutică
O informare explozivă despre coronavirusul 2019-nCoV (I)

yogaesoteric
28 iunie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More