Virusologii cer „dezvaccinarea” populației. Este necesar să fie refăcut sistemul imunitar!

Virusologii și vaccinologii cer autorităților să oprească orice campanie de vaccinare împotriva covid și să treacă la terapii de refacere a imunității populației. Aceștia atrag atenția că există riscul ca noile variante ale covid să devină din ce în ce mai agresive și să provoace cazuri grave în rândul vaccinaților, în procente din ce în ce mai mari.

Sub presiunea vaccinării și a anticorpilor anti-proteina spike, variantele covid pot dezvolta o agresivitate mai mare în timp, susțin virusologii și vaccinologii. Mai mult, tot aceștia arată că este posibil să asistăm, în cazul vaccinaților, la forme din ce în ce mai grave și în procente din ce în ce mai mari.

Ei susțin că această continuare a administrării de doze de vaccin este necesar să fie oprită și făcut un demers foarte serios și aplicat de creștere a imunității populației vaccinate. Persoanelor vaccinate este nevoie să li se dea oportunitatea de a-și reface sistemul imunitar, care este destul de atacat. În afară de oprirea administrării de alte doze, persoanele vaccinate este necesar să beneficieze de diferite terapii care să favorizeze refacerea capacităților sistemului imunitar, astfel încât persoana să ajungă la fel de imunocompetentă cum era înainte de administrarea vaccinului”, ne spune dr. Oana Mihaela Secară, director medical al Spitalului Municipal Onești.

Specialiștii arată că virusul covid-19, cu variabilitate antigenică și structură ARN, va tinde în continuare, pentru a se replica, să găsească noi și noi receptori, pentru că asta se petrece cu orice virus de acest gen. Agresivitatea virusurilor se poate modifica și niciodată nu putem ști dacă varianta care vine în următorul sezon rece va fi una mai agresivă sau mai puțin agresivă, exact ca în cazul gripei.

Virusologii și vaccinologii spun în acest moment că este posibil ca variantele covid să încerce din nou să afecteze căile respiratorii inferioare, adică să provoace pneumonii. Este foarte greu de spus, pentru că variabilitatea antigenică este cauzată atât de mutațiile accidentale, cât și de mutațiile sub presiunea unei opoziții”, ne-a precizat dr. Oana Mihaela Secară.

Era normal ca populația să treacă prin covid și să se facă această imunizare la nivel de populație generală de la bun început și nu am fi ajuns aici, consideră dr. Oana Mihaela Secară. „Iar persoanele care se considerau la risc, vulnerabile, puteau, la un moment dat, să discute o problemă a vaccinării, nu cu vaccinul ARN mesager, poate un altul, produs cu o tehnologie clasică, și, evident, să li se fi spus de la început că nu se știe ce se va petrece și ce efecte adverse vor avea. Și, dacă se temeau așa de mult, dacă existau acei factori de risc și de deces și optau să intre în acel studiu clinic, puteau să o facă. Dar ar fi fost necesar să li se spună oamenilor că este un studiu clinic, că există niște riscuri, că li se poate petrece orice din gama de efecte adverse. Dar, în rest, populația care nu avea probleme era bine să fie lăsată să își formeze imunitatea naturală. Și atunci sigur că nu ne-am mai fi confruntat nici măcar cu aceste viroze care tot apar și reapar și în sezonul cald, în care organismul se apără mai bine”, a declarat dr. Oana Mihaela Secară.

În ceea ce privește creșterea numărului de cazuri covid din România, medicii spun că PCR-ul pozitiv nu are relevanță la un asimptomatic, pentru că, într-o proporție foarte mare, asimptomaticii sunt fals pozitivi. „Un asimptomatic este fie rezidual pozitivi, fie este o situație care nu are nicio legătură cu boala. Chiar autoritățile au spus că, timp de 90 de zile, o persoană poate rămâne rezidual pozitivă chiar dacă nu are boala și nu este contagioasă. Dar de unde știm noi că 90 de zile este o limită? Pentru că poți depista după cine știe cât timp aceste fragmente de ARN. Și atunci nu știu de ce ne legăm de ideea pozitivității, mai ales că specificitatea și sensibilitatea testului este foarte mică și atunci nu ne ajută decât ca diagnostic diferențial în momentul în care avem tablou clinic și paraclinic caracteristic”, a punctat dr. Oana Mihaela Secară, director medical al Spitalului Municipal Onești.

Citiţi şi:
Eficacitatea tratamentelor cu vitamina C și ozon în cazul pacienților bolnavi de covid-19, confirmată de unele studii științifice
Deși este o tribună vaccinistă, The New York Times recunoaște că imunitatea naturală este de preferat, pentru că durează ani de zile sau chiar o viață întreagă

 

yogaesoteric
11 octombrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More