Vladimir Putin apără valorile tradiționale ale popoarelor

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că civilizația occidentală, după ce a „abandonat” valorile tradiționale, și-a pierdut „superioritatea” pe scena mondială și nu are dreptul, „ca minoritate”, să-și impună valorile asupra restului lumii.

Dacă elitele occidentale cred că vor putea introduce tendințe ciudate, dar noi, cum ar fi zeci de genuri și parade gay, în conștiința oamenilor lor, a societăților lor, așa să fie. Lăsați-i să facă ce vor, dar cu siguranță nu au dreptul să ceară ca și alții să urmeze aceeași direcție”, a declarat Putin, în cadrul unei sesiuni a Clubului de Discuții Valdai.

După cum a remarcat liderul de la Kremlin, „societățile tradiționale din Est, America Latină, Africa, Eurasia sunt cele care formează baza civilizației mondiale”.

Și respectul pentru particularitățile popoarelor și civilizațiilor este în interesul tuturor, de fapt și în interesul așa-numitului Occident. Și pierzându-și superioritatea, devin rapid o minoritate pe scena mondială”, a spus Putin.

El consideră că „dreptul acestei minorități occidentale la propria identitate culturală ar fi necesar, cu siguranță, să fie asigurat, dar pe picior de egalitate cu drepturile altora”.

În opinia sa, „valorile tradiționale nu sunt un set fix de postulate pe care toată lumea este necesar să le respecte”. „Diferența față de așa-numitele valori neoliberale este că, în fiecare caz, ele sunt unice, deoarece provin din tradițiile unei anumite societăți, din cultura și experiențele istorice”, a spus președintele rus.

Prin urmare, crede el, „valorile tradiționale nu pot fi impuse nimănui, ele este necesar doar să fie respectate, să se țină cont de ceea ce fiecare națiune a ales timp de secole”.

O astfel de abordare a valorilor tradiționale este împărtășită și acceptată de majoritatea umanității”, a conchis Putin.

Citiți și:
Petroyuanul, compromisul lui Putin la sprijinul Chinei. SUA, cu spatele la colț!
Astăzi, homosexualii ocupă rolul de victimă nobilă, iar cei ce se opun ideologiei lor ocupă rolul de criminali culturali periculoși, habotnici

 

yogaesoteric
5 februarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More