Vor putea companiile să refuze angajarea persoanelor care nu vor să se vaccineze anti-covid? Oficial european: Evident, este posibil


În calitate de angajator, pot decide cu cine semnez un contract


Președinta Comitetului Economic și Social European (CESE), Christa Schweng, spune că „evident, este posibil” ca întreprinderile să evite angajarea unui lucrător care nu vrea să se vaccineze împotriva covid-19, transmite 20 Minutos, citată de Rador.

„În calitate de angajator, pot decide cu cine semnez un contract”, spune președinta acestui organ consultativ al Uniunii Europene, care poate face recomandări instituțiilor comunitare în numele angajatorilor, al lucrătorilor și al organizațiilor societății civile.

„Lucrătorul”, spune dna Schweng, „poate decide dacă vrea să lucreze (pentru companie) sau nu” în cazul în care i se cere să se vaccineze obligatoriu pentru a semna un contract, deși „ar fi important de văzut dacă un angajator dorește doar persoane vaccinate în compania sa”. „Nu știu ce vor face companiile”, comentează ea.

În faţa campaniilor de vaccinare pe care guvernele europene au început să le deruleze, președinta CESE nu crede că injectarea va fi obligatorie, „deoarece un vaccin este un atac și fiecare este necesar să decidă personal dacă îl vrea sau nu pentru sine”.

Și ea crede că primii care este nevoie să îl primească sunt personalul din sănătate, „pentru că ei sunt cei care intră cel mai ușor în contact cu pacienții” și persoanele în vârstă care prezintă un risc mai mare de infectare.

Dna Schweng spune că „semnarea unor contracte de către Comisia Europeană (CE) cu companiile farmaceutice pentru a garanta vaccinurile pentru întreaga Europă” a fost „o idee bună”, deoarece „cu acțiuni individuale ale statelor membre demersul nu ar fi funcționat niciodată atât de bine”.

Bruxelles-ul a încheiat acorduri cu Pfizer și BioNTech, AstraZeneca, Sanofi-GSK și Johnson & Johnson și a încheiat discuții cu CureVac și Moderna.

„Această criză a arătat cât de importantă este Europa și … cooperarea europeană” și „aici spunem că este nevoie de o Uniune Europeană a Sănătății”, spune dna Schweng la doar o lună de la preluarea mandatului la CESE, după 22 de ani în organizație.


Citiţi şi:
Evreii o spun pe față: Nu vom impune vaccinare obligatorie, dar vom face altceva
Papa Francisc susține vaccinarea tuturor împotriva covid, bogați și săraci. Sună cunoscut?
Vaccinarea obligatorie anti-covid? OMS susține acum că nu ia în calcul imunizarea forțată. Cu măștile cum a fost?

 

yogaesoteric
22 ianuarie 2021


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More