„Vremea durilor” a venit la Beijing

Liderul chinez în exercițiu, Xi Jinping, a fost reales pentru un al treilea mandat de cinci ani în funcția de secretar general al Partidului Comunist Chinez, în cadrul unei sesiuni plenare a Comitetului Central al partidului, în timp ce patru dintre foștii săi asociați din conducerea de vârf a partidului au fost înlocuiți. Drept urmare, Xi Jinping a devenit singurul lider absolut al partidului și al țării. Sub conducerea sa, Beijingul este de așteptat să urmărească obiectivul de a transforma China în puterea principală a lumii până în 2049, scrie Kommersant.

Xi Jinping

Directorul Institutului de Studii Asiatice și Africane al Universității de Stat din Moscova, Alexey Maslov, consideră că „este vorba despre o nouă politică care devine din ce în ce mai ideologizată și, de asemenea, mai dură”. „Vremea durilor” a venit la Beijing, când „ei se unesc în jurul lui Xi Jinping, care și-a eliberat singur câmpul politic, intrând în al doilea deceniu al guvernării sale”, a subliniat expertul.

Niciun lider chinez nu a fost vreodată suficient de puternic pentru a forma o întreagă echipă de oameni cu gânduri asemănătoare. Xi Jinping a reușit să facă aceasta, deoarece cei patru noi membri ai Comitetului permanent al Biroului Politic al Partidului Comunist Chinez sunt cei pe care se poate baza și desemnează misiuni ale partidului și statului, a declarat Alexander Lomanov, șeful Centrului pentru Studii Asia-Pacific de la Institutul de Economie Mondială și Relații Internaționale al Academiei Ruse de Știință, pentru Vedomosti.

După recentul Congres al Partidului, Xi Jinping și-a asigurat sprijinul deplin pentru sine și cursul său politic, a subliniat profesorul de la Universitatea din Sankt Petersburg Yana Leksyutina. China va continua politica pe care a urmat-o de zece ani pentru că, după Congres, Xi Jinping va putea să-și pună în aplicare pe deplin toate inițiativele.

Citiți și:
Fortăreața China. Prima superputere independentă economic!
Ce pune la cale Xi Jinping? China cumpără ferme lângă bazele militare americane!
China, program național de masculinizare a copiilor! Xi Jinping pregătește armata viitorului

 

yogaesoteric
19 decembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More