Yantra secretă a Soarelui – SURYA YANTRA

de Monica Dascălu

O modalitate esoterică eficientă de a asimila în mod direct energia specifică sferei de forţă a Soarelui este concentrarea yoghină asupra unei yantra corespunzătoare care a fost revelată cu mii de ani în urmă de înţelepţii yoghini. Metoda este eficientă chiar şi în „absenţa” Soarelui, adică, de exemplu, atunci când este înnorat, sau când ne aflăm într-o încăpere în care nu pătrunde lumina Soarelui, sau pur şi simplu în timpul nopţii. O yantra este o figură geometrică simbolică folosită ca inductor al proceselor de rezonanţă ocultă. Secretul eficienţei yantra-elor constă în corespondenţa directă a reprezentării geometrice cu realitatea pe care o simbolizează. Altfel spus, yantra este un foarte eficient inductor de rezonanţă. Datorită structurii sale, yantra de mai jos, cunoscută în tradiţia yoghină sub numele de SURYA YANTRA, genereaza procese de rezonanta cu energia Soarelui.
   
Cum se foloseşte o yantra

Tipăriţi yantra (nu vă recomandăm să vă concentraţi asupra yantra-ei pe ecranul calculatorului, pe tabletă sau pe telefon, pentru că efectul hipnotic al ecranului îl diminuează considerabil pe cel simbolic al yantra-ei şi amplifică în mod nefast receptivitatea). Dacă aveţi posibilitatea, tipăriţi yantra pe o coală A3 sau chiar un format mai mare, dar şi formatul A4 este satisfăcător. Plasaţi yantra în plan vertical, cu centrul pe axa privirii, de exemplu, pe un perete sau pe uşa unui dulap. Distanţa la care vă plasaţi de yantra depinde de dimensiunea acesteia, căci este indicat să o cuprindeţi pe toată cu uşurinţă în câmpul vizual, fără a include şi alte elemente din jur care v-ar putea distrage atenţia. Vă veţi aşeza confortabil într-o postură yoghină de meditaţie sau chiar stând pe scaun în faţa yantra-ei. Dacă aţi tipărit yantra pe o coală A4, distanţa optimă pentru concentrare va fi între 30-40 cm. În continuare, vă veţi concentra privirea în centrul figurii geometrice respective, urmărind să înglobaţi în câmpul atenţiei întreaga yantra.
 

Erori care este necesar să fie evitate:

– să vă concentraţi asupra yantrei pe ecranul unui dispozitiv electronic (telefon, tabletă, calculator, laptop) este o greşeală gravă. Nu vă lăsaţi păcăliţi de comoditate!
– să plasaţi yantra răsturnată (observaţi pattern-ul în figura de mai jos şi faceţi un semn pe foaie pentru a nu uita care este orientarea corectă a yantra-ei)
– să vă aşezaţi la o distanţă prea mică/prea mare sau să plasaţi yantra la o înălţime necorespunzătoare, prea sus sau prea jos. Este important ca centrul yantra-ei să fie plasat pe axa privirii. Nu ţineţi yantra în mână în timp ce vă concentraţi pe ea!
 Efecte

Veţi remarca, cu cât vă concentraţi mai bine şi menţineţi mai mult timp această concentrare continuă, amorsarea proceselor de rezonanţă cu energia subtilă a Soarelui şi acumularea masivă a acestei energii în fiinţă. O veţi recunoaşte cu siguranţă, căci aveţi un termen de comparaţie (de exemplu, cum simţiţi această energie când faceţi plajă). Soarele este o constantă a vieţii noastre, dar poate nu am fost până acum suficient de atenţi să vedem cum anume percepem energia subtilă a Soarelui. Urmăriţi să conştientizaţi, de acum înainte, cu mai mare atenţie influenţa binefăcătoare a Soarelui şi a luminii sale asupra fiinţei voastre, la nivel fizic, psihic şi mental.

Concentrarea pe SURYA YANTRA ne ajută să acumulăm în fiinţa noastră energia specifică a Soarelui, care are efecte regeneratoare şi dinamizante pe diferite niveluri ale fiinţei noastre. Este o energie tonică, luminoasă, care ne insuflă o stare de optimism şi eferverscenţă, dar şi un excelent autocontrol. La nivel psihic, aceasta are un efect de echilibrare. Vom putea depăşi stări precum receptivitatea bolnăvicioasă cu care ne confruntăm mai ales dacă suntem influenţabili sau fluctuanţi. Această sferă de forţă ne conferă calităţile necesare pentru a fi un excelent lider.

Din punct de vedere spiritual, lumina soarelui simbolizează cunoaşterea Adevărului Suprem Dumnezeiesc. Acumularea energiei specifice sferei subtile de forţă a Soarelui ne impulsionează în căutările noastre spirituale şi ne dinamizează voinţa superioară şi discernământul.

Notă. Yantra la o dimensiune mai mare este disponibilă la tipografia Ganesha.


Citiţi şi:

Salutul yoghin al Soarelui – Surya Namaskara 
Tehnica surâsului interior 
 

yogaesoteric
15 decembrie 2014

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More