YOGA este de mii de ori mai bună pentru a avea o excelentă memorie decât exerciţiile

 

Un studiu recent vine să confirme că beneficiile practicii yoga nu se limitează doar la trup, ci ele apar şi la nivelul minții. La acest studiu au participat 25 de adulţi cu vârsta de aproximativ 55 de ani care aveau probleme cu memoria şi gândirea.
 
Participanţii au fost înscrişi aleatoriu să urmeze, în paralel cu tratamentul medical, un curs de trei luni de yoga sau să practice exerciţii de memorie. La sfârşitul studiului, cele două grupuri au înregistrat îmbunătăţiri similare în memoria verbală, tip de memorie folosit la reţinerea numelor sau listelor de cuvinte. Cei care au practicat yoga, însă, au avut îmbunătăţiri şi în memoria spaţială, tip de memorie folosit la reţinerea de locaţii şi drumuri. De asemenea, la persoanele din grupul care a practicat yoga a apărut și diminuarea depresiei şi a anxietăţii.
 
„Istoric vorbind, yoga a fost considerată benefică în încetinirea procesului îmbătrânirii”, afirmă Harris Eyre, doctorand la Universitatea Adelaide din Australia. „Am convertit inteligenţa istorică într-o recomandare bună a medicilor pentru pacienţi”, spune Eyre, care a condus studiul desfășurat împreună cu cercetători de la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA).

Antrenamentul yoga a implicat un curs săptămânal de practici KUNDALINI YOGA, bazate pe exerciţii de respiraţie, meditaţie, mişcări ale mâinilor şi vizualizarea luminii interioare. În plus, participanţilor acestui grup li s-a spus să practice o altă metodă yoghină, numită KIRTAN KRIYA, acasă, timp de 20 de minute în fiecare zi.

Cei din grupul care a practicat exerciţii de memorie au participat la sesiuni săptămânale pentru antrenarea memoriei şi au învăţat cum să asocieze anumite imagini sau cuvinte cu feţele şi numele unor oameni, ca să le reţină mai uşor.

Ambele grupuri au obținut progrese în activitatea cerebrală, ceea ce a avut ca rezultat o îmbunătăţire a memoriei, însă acestea, așa cum am arătat mai sus, au fost mai ample și mai complexe în cazul grupului care a practicat yoga. În orice caz, dat fiind dimensiunea redusă a studiului, este nevoie de mai multe cercetări pe grupuri mai mari de oameni, pentru a se confirma ceea ce s-a descoperit cu acea ocazie.


Citiţi şi:

Transformarea rapidă ce este posibilă prin practica YOGA a creierului nostru este cu ușurință realizabilă!

Fetiţa care și-a activat cel de-al treilea ochi

 

yogaesoteric
8 iunie 2016


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More