YOGA PUSA LA ZID

YOGA ESTE PUSĂ LA ZID!


INTRĂM CU STÂNGUL ÎN EUROPA


PUTEREA CALCĂ ÎN PICIOARE DREPTURILE OMULUI:


MENTORUL CELEI MAI MARI ŞCOLI SPIRITUALE DIN FOSTUL LAGĂR SOCIALIST E DECLARAT INAMICUL PUBLIC NUMĂRUL UNUMişcarea de Integrare Spirituală în Absolut este un fenomen de proporţii. Spiritual, dar şi social. Înfiinţată imediat după Revoluţie, MISA a iniţiat cursuri de yoga la care participă astăzi peste 35.000 de oameni din România şi din alte şaisprezece ţări. Încă vreo 10.000 de oameni din întrega lume sunt simpatizanţi ai mişcării. Imaginea MISA a suferit însă chiar de la apariţia acestei şcoli, în anii ’90. Ţintă a numeroase calomnii şi defăimări prin mass-media, MISA a început să joace cu timpul rol de supapă socială pentru descărcarea ostilităţii. Un sac de box căruia i s-a aplicat eticheta: „Loc de dat cu pumnul”. Cititori de presă mai puţin cunoscători ai sistemului yoga, jurnalişti, reprezentanţii legii de la diferite paliere ale puterii  au  devenit victimele unui stereotip de atitudine. Amnesty International şi Asociaţia pentru apărarea drepturilor omului în România – Comitetul Helsinki (APADOR – CH) au vorbit însă răspicat despre persecuţii repetate la care sunt supuşi MISA şi adepţii săi.  Oricât de puţin ne-ar interesa yoga, ce se petrece astăzi cu Mişcarea de Integrare Spirituală în Absolut ne priveşte pe toţi. Căci atunci când drepturile unui singur om sunt încălcate, drepturile tuturor sunt în pericol.Bocancii lovesc în uşile a şaisprezece case.  În aceeaşi dimineaţă de primăvară, la aceeaşi oră. E un cartier unde mai poţi auzi uneori cântecul păsărelelor. Acum însă izbucnesc în mai multe curţi deodată strigătele brutale ale bărbaţilor cu cagule negre pe faţă: “Te-mpuşc, nu mişca!”, “La pământ, că trag!”
Este 18 martie, 2004, Bucureşti, România democratică. An electoral. Peste 300 de jandarmi, poliţişti, procurori şi ofiţeri SRI năvălesc în locuinţele unor practicanţi yoga. Nu sună la uşă. Preferă să le spargă, chiar şi pe acelea care nu sunt închise cu cheia. O parte dintre oameni sunt scoşi afară, ţinuţi în frig ore în şir, cu mâinile ridicate deasupra capului. Alţii sunt trântiţi la podea, unora li se pun cătuşe. Nimeni nu ripostează.
Bărbaţii mascaţi îşi lipesc ţeava armelor de ceafa sau de tâmpla celor care li se par periculoşi. Printre cei care li se par periculoşi sunt multe femei tinere, abia trezite din somn. Una dintre ele se numeşte Anca Todea. Este de o paloare incredibilă. Suferă de talasemie, o boală a sângelui care îi pune în fiecare secundă viaţa în pericol.
I se cere să se aşeze pe podea cu faţa în jos, dar Anca nu se poate mişca prea repede. Încearcă să spună ceva. Nu apucă să încheie propoziţia. Un luptător o trânteşte la pămînt şi o loveşte cu arma în tâmplă. E obligată să rămână întinsă pe cimentul rece al bucătăriei, cu mâinile la spate. După 5 zile de la descinderea organelor de ordine, Anca Todea încă avea o vânătaie oribilă la ochiul drept şi o stare de rău continuu.


Printre practicanţii yoga luaţi cu asalt sunt şi nouă cetăţeni străini. Oamenii legii strigă într-o limbă pe care ei nu o cunosc şi interzic celor din locuinţe să comunice unii cu alţii. Străinii nu înţeleg nimic din ceea ce se petrece. Pierre Crié este fotograf, este artist francez, este celebru. I s-a confiscat tot. Telefon, agendă, paşaport, laptop, cam 10.000 de fotografii  făcute în Tibet, în Nepal şi în alte colţuri ale lumii. Trupelor de intervenţie li se pare suspectă colecţia de imagini a lui Pierre. Acţionează fără să-i dea explicaţii. Nici nu prea au cum să dea explicaţii fără un translator.


“Am crezut că a început războiul”
Ana Weinstein, din Israel, a ales România. Este aici pentru că vrea să practice yoga. Acum se află în stare de şoc. Inima îi bate gata să îi spargă pieptul. Pentru ce sunt acuzaţi? Nimeni nu-i traduce, ofiţerii nu vor să-i răspundă la întrebări. Fetele din casă au început să plângă. Poliţiştii le ameninţă. Ana are sentimentul că tot ce se petrece e un coşmar. Nu i se permite să asiste la percheziţionarea şi ridicarea obiectelor sale. Nu are nici o evidenţă a lucrurilor care i-au fost luate.
O întâlnesc pe Ana a doua zi după percheziţii. Are ochii mari, adânciţi de nesomn. Spune cu voce joasă, tremurătoare: “Familia mea ştie ce a însemnat nazismul, ai mei au fost hăituiţi şi chinuiţi. Am crezut că batjocorirea omului nu va mai fi posibilă niciodată şi în nici un caz într-o ţară care se doreşte democratică. Pentru câteva clipe am crezut că a izbucnit războiul. Mi-a fost frică, pentru că în orele acelea mi s-au negat toate drepturile, nimic nu mai conta pentru forţele de ordine. Era de parcă ar fi putut să ne şi omoare şi nimeni nu le-ar fi cerut socoteala cum de au îndrăznit să facă una ca asta.”


“Nu vorbeşte nimeni! Vă omor!”
Adriana Ciupe se află într-una din cele şaisprezece case percheziţionate. Cartierul liniştit în care poţi auzi uneori ciripitul păsărilor este sub asediu. Trupele de intervenţie scotocesc prin toate camerele locuinţei, distrug uşi deschise, sfărâmă obiecte de mobilier, le lovesc cu armele şi cu picioarele. Un ofiţer ordonă ca mai multe tinere din clădire să fie aduse într-o singură cameră. Sunt forţate să se întindă pe jos, cu faţa la sol. Un operator al Jandarmeriei filmează. “Adu seringa aia aici, aşa, pune-o pe raft…” Adriana vrea să spună ceva. “Nu vorbeşte nimeni! Vă omor!” Se face tăcere. “Aşa…, spune din nou ofiţerul, filmează-le… filmează şi seringa…”
Adriana se teme că fetele vor fi injectate cu droguri de către bărbaţii mascaţi. Nu au fost injectate. Adriana izbucneşte: “Minţiţi… cum puteţi să minţiţi aşa?” Ofiţerul  avertizează: dacă persoanele din cameră mai vorbesc neîntrebate şi nu cooperează li se vor pune cătuşe la mîini şi leucoplast pe gură.


A doua zi emisiunile de ştiri ale mai multor posturi de televiziune din România au prezentat obsesiv secvenţa video în care grupul de practicanţi yoga fusese filmat lângă o seringă. Pe baza acestor imagini oferite cu generozitate de Jandarmerie, majoritatea reporterilor TV au afirmat că practicanţii yoga din cadrul Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut consumă substanţe halucinogene şi fac trafic de droguri.
Claudia Petrescu, asistent social implicat într-un program neguvernamental de recuperare şi reintegrare socială a persoanelor dependente de droguri, spune surâzând sceptic: “Oricine are minime informaţii în legătură cu acest fenomen ştie că toxicomanii nu folosesc nici seringă şi nici ac atât de mare ca acelea pe care le-am văzut în reportajele TV. E neverosimil. Persoanele care se droghează îşi protejează venele suprasolicitate de injectările zilnice, de aceea preferă un tip de ace foarte subţiri, utilizat şi de diabeticii care fac tratament cu insulină.”


La toate testele antidrog rezultatul este negativ
Treizeci şi şapte dintre practicanţii de yoga din cadrul cursurilor M.I.S.A, care au fost în locuinţele percheziţionate de organele de ordine, au solicitat efectuarea testului antidrog la Institutul “Mina Minovici”. Treizeci şi şapte de buletine oficiale de analiză au concluzionat: rezultat negativ. Nu se înregistrează urme ale consumului de droguri.


La mine în cartier circulă multe maşini; nu poţi să auzi niciodată cântecul păsărilor. Aud eu în schimb zgomotul liftului şi paşii celor care trec pe holul etajului. Acum aud pentru prima dată aşa ceva. Mi s-a ascuţit auzul. E noapte şi scriu acest articol… Cum m-aş simţi dacă în clipa aceasta ar năvăli în casa mea jandarmi cu cagule negre pe faţă, poliţişti, ofiţeri SRI şi procurori? Tu cum te-ai simţi?


Vandalism, nu percheziţii
Proprietarii celor şaisprezece locuinţe percheziţionate vorbesc cu amărăciune despre fostele lor biblioteci. Zeci de mii de cărţi de filosofie şi mistică orientală, medicină naturistă, yoga, astrologie, psihologie, numerologie, creştinism, parapsihologie. Sute de publicaţii şi colecţii de reviste cu tematică spirituală şi din alte domenii. De la profesorul de yoga Gregorian Bivolaru, spun ei,  s-au confiscat cele mai multe volume, mii de titluri rare, publicate de edituri prestigioase. Percheziţia desfăşurată în locuinţa mentorului  spiritual al celei mai mari şcoli de yoga din Europa de Est s-a făcut în lipsa acestuia. Avocaţii profesorului Bivolaru susţin că aceasta este o încălcare flagrantă a legii. Trupele de intervenţie au încărcat tone de cărţi în camioane. Nu există un inventar individualizat. Nu se ştie ce legătură ar putea avea aceste cărţi cu obiectul percheziţiei.


Cum manilupează presa şi televiziunea opinia publică
Acuzaţiile care s-au auzit la principalele posturi de televiziune chiar în seara de 18 martie au dat fiori oamenilor de bună credinţă. Procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, George Bălan, declară că a condus cea mai mare desfăşurare de forţe a Poliţiei din ultimii 15 ani. Scopul? Descoperirea unei vaste reţele de traficanţi de droguri şi traficanţi de carne vie. Descoperirea şi pedepsirea infracţiunilor de prostituţie, pornografie, sechestrare de persoane, deţinere de arme, crimă organizată. În virtutea stereotipului care funcţionează de cincisprezece ani, Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut i s-a adus din nou şi din nou acuzaţia că este o sectă care se îndeletniceşte cu “spălarea creierelor”, destrămarea familiilor, sfătuirea cursanţilor yoga de a se izola de societate. Acuzaţiile care au circulat în următoarele zile au atins apogeul cu afirmaţia că MISA este o organizaţie paramilitară, iar SRI se teme că aceasta ar putea recurge la acte extreme, care să atenteze la siguranţa statului.
“Mai rămâne să fim acuzaţi că fabricăm bomba atomică pentru China”, face haz de necaz unul dintre practicanţii yoga de la cursurile MISA.


Organele de ordine au anunţat ridicarea a tone de obiecte (cărţi, reviste, aparatură electronică, bani, bijuterii, înscrisuri personale, casete video etc.). După câteva zile afirmaţiile oficiale sunt mult temperate. Nici urmă de arme, droguri sau materiale care să confirme suspiciunile iniţiale. Se vorbeşte doar de evaziune fiscală şi de încălcarea drepturilor de autor. Procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti declară public: “Obiectul cercetării penale în această anchetă nu sunt organizaţii sau persoane juridice, ci persoane fizice”.
Tăvălugul a fost însă pornit. Au loc demascări, sesizări ale cetăţenilor: cutare sau cutare este practicant de yoga în cadrul cursurilor MISA. E o informaţie suficientă pentru ca Poliţia să efectueze o descindere şi să confişte casete video, cărţi, dischete şi calculatoare personale (cazul familiei profesorului universitar Nicolae Cojan din Iaşi).


Persoanele care au fost percheziţionate cu ocazia descinderilor în cele şaisprezece imobile au fost tratate ca infractori foarte periculoşi: obligate să stea întinse la sol, cu faţa în jos şi mîinile la spate, unele dintre ele chiar pentru ore în şir. 


Câtorva li s-au pus cătuşe, altele au fost ameninţate cu arma, bruscate şi învineţite. Unora, surprinse în ţinută lejeră sau foarte sumară la acea oră a dimineţii, nu li s-a permis să se îmbrace şi au fost filmate ostentativ: imaginea lor a fost asociată altor imagini care surprindeau computere sau jucării erotice. Astfel au fost acuzaţi de ceea ce autorităţile au numit – “desfăşurarea de activităţi ilegale de videochat erotic” şi “evaziune fiscală”. Secvenţele înregistrate de cameramanii Jandarmeriei au fost oferite televiziunilor. Multe dintre aceste secvenţe au fost difuzate, chiar în mod repetat, fără ca identitatea persoanelor să fie protejată (prezentarea fără voalare a fizionomiei şi a corpului, în costum de baie sau parţial dezgolit), aspect consfinţit în Constituţia României.


Fotografiile personale de vacanţă nu sunt pornografie
Multe dintre fotografiile confiscate la percheziţie înfăţişează practicanţi yoga în costum de baie complet sau doar cu slip. Yoghinii spun că unele sunt fotografii personale, de vacanţă, surprinse pe plajă, la mare, iar altele sunt fotografii care vor ilustra o carte despre beneficiile practicii yoga asupra corpului şi psihicului. Aceste imagini au fost prezentate repetat în cadrul emisiunilor informative TV, însoţite de acuzaţii fără acoperire. S-a rostit mereu cuvântul pornografie. În timpul dezbaterii despre amenda dată postului Prima pentru emisiunea Big Brother, CNA-ul a specificat clar că pornografia TV înseamnă filme în care se prezintă acte sexuale. Însă comentariile reporterilor la adresa fotografiilor confiscate din imobilele private şi apoi date “pe sticlă” amintesc invariabil practicarea sexului în grup şi a urinoterapiei, o terapie naturistă ce nu este reţinută ca infracţiune de legislaţia statului român.
 
Autorităţile precizează că cele 78 de persoane care se aflau în locuinţele private supuse percheziţiei au calitatea de martor. Nicolae Vârbănescu se miră sincer: “Cum ne spun ei nouă că am fost şi suntem martori? Mi-au pus cătuşe şi mi-au învineţit mâinile. Au strigat la mine şi la prietenii mei cu care mă aflam în casă, ne-au ţinut întinşi la podea zeci de minute, chiar şi după ce se convinseseră că nu avem arme şi nu reacţionăm în nici un fel, nu ne-au permis să ne chemăm nici un avocat, nici în timpul percheziţiei, nici la Parchet, unde am fost transportaţi cu dubele, fără a ni se da nici o explicaţie. Cum am fost noi martori, când unii dintre procurori au dictat yoghinilor declaraţiile pe care le doreau, presându-i, intimidându-i şi obligându-i să semneze? Cum suntem noi martori, când în mai multe dintre locuinţele pe care le-au percheziţionat, procurorii au refuzat să arate mandatele de percheziţie, iar pentru două dintre aceste locuinţe nici nu aveau mandat de percheziţie, dar au terorizat persoanele aflate acolo, le-au legitimat şi le-au răscolit prin obiecte, pentru ca la final să se scuze spunând că voiau de fapt să pătrundă prin surprindere într-o clădire alăturată în care locuiau alţi cursanţi yoga… Cum am fost noi martori, când percheziţiile s-au făcut de-a valma, fără să ni se permită să asistăm în fiecare cameră la înregistrarea obiectelor şi fără o înregistrare amănunţită şi precisă a acestor obiecte? Păi, în condiţiile astea ei pot să spună că au găsit şi un mort sub patul vreunui yoghin… şi să ne acuze de orice ticăloşie din lume, oferind probe fabricate la minut…”Poliţia îl opreşte în trafic, rugându-l să vină la secţie, ca să-i spargă în timpul acela casa
Oprit în trafic şi rugat să vină la secţia de Poliţie pentru o verificare de rutină, profesorul de yoga Gregorian Bivolaru a fost liber să plece după 20 de minute. Este 18 martie, 2004, Bucureşti, România democratică. An electoral. În aceeaşi dimineaţă, uşa locuinţei sale este spartă de jandarmi mascaţi, poliţişti, ofiţeri SRI. Casa este percheziţionată în absenţa sa. Se ridică obiecte personale, mii de cărţi, reviste, cursuri şi casete video. Martori? Doar oamenii aduşi de organele de ordine. O asemenea procedură încalcă toate prevederile legale, susţin avocaţii profesorului Bivolaru şi îmi arată negru pe alb textele juridice care le confirmă opinia.


Jocul de-a măcelul a început. Autorităţile nu declară nimic împotriva mentorului spiritual al MISA. Mass-media reia însă cele mai grave acuzaţii la adresa lui, acuzaţii care au fost vehiculate în ultimii ani. O agenţie de presă cunoscută pentru profesionalismul său (Mediafax) cade în capcana intoxicării cu informaţii false. Informaţiile sunt transmise principalelor publicaţii şi posturi de radio. Unele dintre acestea pun în circulaţie informaţiile fără să le verifice.


Un show TV de mare audienţă face lumină
Apariţia profesorului de yoga Gregorian Bivolaru la “Marius Tucă Show” lămureşte situaţia. Este joi, 25 martie: Gregorian Bivolaru nu este căutat de Poliţie şi nu este dat în consemn la frontieră. Împotriva sa nu s-a declanşat urmărirea penală pentru consum de droguri şi perversiuni sexuale. Autorităţile dau iritate declaraţii de presă, infirmând şi ele zvonurile care circulă pe această temă. Astfel, la o săptămână de la declanşarea celei mai mari acţiuni a forţelor de intervenţie care au realizat şi cele mai mari abuzuri realizate după ‘90 de autorităţile din România, nu în urma unor dovezi, aşa cum era firesc, ci pentru a aduna probe, nici o acuzaţie nu este valabilă. Afirmând că această acţiune îndreptată împotriva MISA a fost comandată politic, Gregorian Bivolaru este întrebat de moderatorul show-ului – Cine este persoana politică care a comandat această acţiune? Răspunsul domniei sale a fost:  Pot doar să vă spun că nu este domnul Ion Iliescu.Diversiunea Bivolarii
Altcineva însă se află în atenţia Poliţiei. Fostul deputat PDSR (actualul PSD, partidul de guvernământ în România) Gabriel Bivolaru, este dat în urmărire generală şi în consemn la frontieră. Logica autorităţilor prezintă o gravă fractură. Identitatea de nume este speculată intens, ştirile TV despre profesorul de yoga Bivolaru şi omul politic Bivolaru sunt prezentate una după cealaltă, presa scrisă titrează întrebări de genul “Unde sunt Bivolarii?”. Acuzat că a prejudiciat Banca Română pentru Dezvoltare cu aproximativ 60 de milioane de dolari, deputatul Gabriel Bivolaru este condamnat la 5 ani de închisoare. Oricum el este de negăsit.


Sâmbătă 27 martie – întrebarea zilei. Un cotidian de mare tiraj invită cititorii să sune sau să scrie pe e-mail răspunsul la întrebarea zilei: Cine credeţi că este omul politic care a comandat acţiunea îndreptată împotriva MISA?Adrian Năstase i-a luat apărarea colegului său de partid, Gabriel Bivolaru
Duminică 28 martie, ora 21 – lovitură de teatru. Mass-media vuieşte. Profesorul de yoga Gregorian Bivolaru este reţinut la Vama Nădlac. Este acuzat de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei. În mod miraculos reporterii marilor televiziuni sunt prin preajmă. O perucă  neagră este fluturată pe sub nasul camerelor de luat vederi. O mână a cuiva nevăzut o întoarce pe toate părţile. Se afirmă că profesorul yoga Gregorian Bivolaru purta această perucă  şi a fost surprins în timp ce încerca să treacă în Ungaria, pe jos, mergând pe sensul de intrare în România.
Nu ştiu de ce îmi vine în minte omul politic Gabriel Bivolaru, apropiat al actualului prim-ministru Adrian Năstase, care prin 1995 depunea mărturie la Procuratură, în favoarea colegului său de partid.
Nu ştiu de ce îmi aduc aminte informaţiile prezentate în emisiunile TV despre înfăţişările pe care le-ar putea lua politicianul Gabriel Bivolaru: cu barba rasă, cu mustaţă şi tuns foarte scurt, bărbierit complet şi ras pe cap. 
Nu ştiu de ce îmi vine gândul că fostul deputat Gabriel Bivolaru are încă paşaport diplomatic, care deşi îi este anulat din 2001, nimeni nu i l-a cerut aşa că nici el nu l-a depus vreme de patru ani la Ministerul Afacerilor de Externe. Cu paşaport diplomatic trecerea graniţei e o joacă de copii.
Şi chiar nu ştiu de ce îmi aduc din nou aminte că politicianul Gabriel Bivolaru a dispărut în ceaţă, iar organele în drept nu i-au dat încă de urmă. Un lucru ştiu sigur: mi-a plăcut mult un articol despre cazul fostului deputat Gabriel Bivolaru intitulat: “Fugi şi eu mă fac că te prind!”


Înscenare de trecere frauduloasă a frontierei
 Mă întreb ce interes ar fi avut profesorul de yoga Gregorian Bivolaru să plece fraudulos din România, când nu era dat în urmărire generală şi nu avea consemn la graniţă. De ce s-ar fi deghizat? Nu găsesc un răspuns logic.
Profesorul de yoga Gregorian Bivolaru declară că a fost o înscenare. Camelia Chişcă, martor la desfăşurarea evenimentelor confirmă: din clădirea vămii unde întreba dacă are dreptul să iasă din ţară, Gregorian Bivolaru a fost luat pe sus de trei bărbaţi şi târât în direcţia liniei de frontieră. Atunci au început strigătele: “L-am prins pe Bivolaru!” şi cei trei bărbaţi l-au adus din nou în clădirea vămii.


Jocul de-a măcelul continuă. Profesorul yoga Gregorian Bivolaru este audiat la Arad iar apoi trimis la Bucureşti. Acuzaţia de trecere frauduloasă a frontierei rămâne în umbră. În prim-plan apare acuzaţia de infracţiuni sexuale: întreţinere de raporturi sexuale cu o minoră şi perversiuni sexuale.


Cine îşi mai aminteşte de politicianul Gabriel Bivolaru? Profesorul yoga Gregorian Bivolaru devine inamicul public numărul unu. Mass-media adoră scenariile de telenovelă; pe anumite canale se lansează varianta că Gabriel Bivolaru, fostul deputat PSD, şi profesorul yoga Gregorian Bivolaru sunt fraţi după tată. În replică la marele scandal al reality-show-ului Big Brother, se desfăşoară show-ul mediatic Big Father.


Profesorul yoga Gregorian Bivolaru este reţinut pentru 30 de zile. Se fac cercetări. Zvonurile şi acuzaţiile lansate la adresa lui frizează absurdul. I se refuză cererea de a i se da mâncare fără carne. Atunci domnia sa declară că intră în post negru până când va fi pus în libertate.  
Între timp MISA şi practicanţii de yoga care urmează cursurile acestei asociaţii protestează în număr mare în stradă şi trimit memorii la principalele organizaţii naţionale şi internaţionale pentru apărarea drepturilor omului.
Gabriel Bivolaru, fostul deputat PDSR, dat în urmărire generală, se predă autorităţilor în noaptea de 1 aprilie. Autorităţile scapă situaţia de sub control
Frica de a-l elibera din arest pe mentorul spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru, a determinat autorităţile să facă o mişcare greşită, chiar de 1 aprilie, Ziua păcălelilor la români.
Ceea ce s-a petrecut însă la IML nu a fost o păcăleală.
Mădălina Dumitru s-a prezentat din proprie iniţiativă la Parchet pentru a da o declaraţie suplimentară care să certifice o dată în plus nevinovăţia domnului Gregorian Bivolaru. Nu i s-a permisă acest lucru, în schimb a fost luată pe sus de către jandarmerie şi mascaţi înarmaţi şi dusă cu forţa la IML, împreună cu avocata ei. Mădălina era obligată să facă un control care să ateste că a întreţinut relaţii sexuale şi perversiuni.
În preajma Institului Medico-Legal se aflau la acea oră multe persoane, unele dintre ele nu aveau legătură cu aceste evenimente. Aceste persoane s-au alăturat cursanţilor yoga care au aflat de acţiunea ilegală şi s-au constituit adhoc într-o grupare ce a protestat paşnic, cu braţele ridicate în sus, în faţa IML, cu privire la acest abuz – încă unul din seria abuzurilor realizate de autorităţi în ultimele două săptămâni. Când Mădălina a intrat în clădire, uşile Institului au fost blocate de jandarmi şi ea s-a simţit ca şi cum ar fi fost arestată. Atunci a refuzat categoric controlul ginecologic. În acel moment a fost târâtă de păr şi scoasă de forţele de intervenţie pe ieşirea din spate a clădirii institutului. Avocata Adina Solomon a fost supusă violenţelor, fiind îmbrâncită şi lovită cu capul de una din maşini. Cât timp s-au aflat televiziunile la faţa locului totul s-a desfăşurat paşnic. După plecarea carelor de reportaj însă, jandarmii au început să recurgă la violenţe fizice, în special asupra persoanelor care strigaseră cu fermitate eliberarea Mădălinei. Dintre persoanele care au fost brutalizate, una a fost dusă în comă la spital.
Avocatul Mihai Rapcea împreună cu 25 de persoane care se disipau de la faţa locului au fost urcate în dubă şi duse la secţia 15 de poliţie, unde au fost amendate, pentru artificialul motiv că au organizat o adunare publică neautorizată.
“Acest abuz al autorităţilor a fost realizat de această dată în văzul opiniei publice”, a declarat Gabriel Andreescu de la APADOR – CH.


1 aprilie, ora 21- se aşteaptă eliberarea lui Gregorian Bivolaru.  Avocaţii domnului profesor au recuzat întregul complet de judecată de la Tribunalul sectorului 5. În opinia lor, mentorul Mişcării de Integrare în Absolut, Gregorian Bivolaru, este liber şi nu mai există nici un motiv pentru a fi reţinut. 
 
Ora 23,20 – Gregorian Bivolaru în direct la “Marius Tucă Show”. Încă o dată se face lumină asupra evenimentelor şi se infirmă – dacă mai era necesar – toate acuzaţiile aduse de autorităţi împotriva MISA şi a mentorului său spiritual.Mă aflu în cartierul meu în care nu se aude niciodată cântecul păsărilor. Acum se aud doar păcănăturile uşoare ale tastaturii de calculator. Este noapte şi scriu acest articol. Oare o să apuc să-l închei? Şi dacă o să-l şi sfârşesc, iar tu îl vei citi, o să ne putem trezi mâine, poimâine şi în fiecare dimineaţă a vieţii noastre fără să simţim lipită de tâmplă ţeava unei arme? Suntem la începutul lunii aprilie, 2004, Bucureşti, România democratică. An electoral.articol apărut în suplimentul revistei Yoga Magazin, nr 49, aprilie 2004Întrebări pentru cititori?
1 Ce credeţi că a spus prezentatorul METEO Florin Busuioc, când vorbind despre cum va fi vremea a transmis de la PRO TV şi următorul mesaj: Porcul să fie tăiat în bucăţi!…
2 Ce imagini credeţi că au însemnat acelea în care la Realitatea TV a părut un poliţai cu coroniţă de mireasă pe cap! (Astfel de imagini intră în categoria gesturilor codate folosite între membrii francmasoneriei).
3 De de credeţi că în România a fost aleasă ca zi de alegeri 6.06.2004, care însumează numărul 666?


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More