Yoga şi planificarea familială

Fiecare familie, fiecare cuplu, atunci când îşi pune problema de a avea copii, îşi doreşte în mod evident ca aceştia să fie cât mai armonioşi, sănătoşi şi cât mai inteligenţi. Mai mult decât atât, părinţii se gândesc dinainte că ar fi bine “să fie fată”, alţii că ar fi bine “să fie băiat”. Actual ştiinţa a găsit metode prin care părinţii pot şti încă dinainte de naştere care va fi sexul copilului. Tradiţia yoghină milenară oferă metode simple prin care sexul viitorului copil să poată fi predeterminat.

Toate învăţăturile antice despre procreaţie subliniază faptul că atitudinea mentală capătă o însemnătate colosală pentru obţinerea succesului în procesul concepţiei. După cum explică maestrul hindus Atreya, “se spune că un copil se naşte din mamă, din tată, din concordanţă (am spune noi mai clar, rezonanţă) şi alimentaţie. Totuşi există întotdeauna un agent de legătură între toate acestea, care este mintea”.

Copilul care se va naşte este atras prin rezonanţă

Se ştie că fiinţa umană nu se rezumă doar la corpul fizic, ci ea formează o structură energetică în continuă vibraţie şi mişcare; de asemenea, se ştie că această structură energetică prezintă anumite condensări, veritabile vortexuri de forţă numite centri de forţă sau Chakras, în limba sanscrită, prin intermediul cărora comunică cu Universul şi cu toate energiile sale.

Când un cuplu face dragoste se formează un vortex de energie extatică care circulă prin centrii de forţă ai celor doi iubiţi şi care, în cazul în care are loc fuziunea ovulului cu spermatozoidul, atrage prin rezonanţă şi face să coboare spiritul unei fiinţe deja existente într-un plan subtil paralel. Tradiţia yoghină vorbeşte despre nişte fluxuri energetice cosmice ale reîncarnării care atrag spre o nouă viaţă acele suflete care din punct de vedere karmic merită aceasta. Părinţii nu-l “fac” deci pe copil, ci “atrag” sufletul lui prin actul lor amoros. Corpul ia fiinţă apoi pentru “a adăposti spiritul”, urmând instrucţiunile genetice conţinute în spermă şi în ovul.

Din punct de vedere biologic, există un anumit număr de factori pentru a se ajunge la concepţie. Femeia trebuie să fie sănătoasă şi fertilă, iar bărbatul trebuie să aibă spermă eficace. Pe lângă aceşti factori biologici, o fuziune spirituală între cei doi iubiţi şi o dragoste autentică, va atrage un suflet elevat şi sănătos. În caz contrar, sufletul atras prin rezonanţă va avea o karmă dificilă şi o viaţă pe măsură. De aceea, aceste elemente ezoterice nu trebuie neglijate. Totul are loc respectând principiul rezonanţei. Dacă se concepe prin dragoste, se generează dragoste. Dacă copilul este conceput cu teamă sau doar cu o dorinţă sexuală grosieră, aceste sentimente vor fi baza unei noi vieţi sub semnul temerii şi al egoismului.

Cum se explică practic toate acestea? Vortexul de energie stabilind condiţiile necesare pentru concepţie, transportă sentimentele predominante ale cuplului spre “tărâmul” spiritelor dezîncarnate şi atrage o fiinţă care să reflecte aceste sentimente. Tradiţiile ezoterice declară că vortexul de energie ia culoarea corespondentă sentimentului trăit de cei doi iubiţi în momentul concepţiei şi această culoare atrage prin rezonanţă un anumit suflet. Nu trebuie să înţelegem însă că părinţii sunt cei care modelează caracterul viitorului lor copil, ci că sentimentele lor din timpul concepţiei atrag un anumit tip de caracter corespondent.

Atrageţi un copil armonios prin propria putere a gândului

Charaka Samhita, un vechi tratat al înţelpciunii orientale, prezintă o idee curioasă a concepţiei: “Femeia dă naştere unui copil care seamănă cu persoana la care se gândeşte în momentul concepţiei.”

Astfel s-ar putea explica de ce unii copii seamănă foarte puţin cu membrii familiei. De exemplu, femeia îşi imaginează că face dragoste cu un bărbat pe care îl iubeşte în secret şi astfel copilul care se va naşte, în loc să semene cu tatăl natural seamănă cu acel bărbat la care femeia visa în momentul concepţiei.

În vechea Indie, acest secret era folosit de femei pentru a aduce pe lume copii mai frumoşi mai inteligenţi decât de obicei. În acest sens, ele îşi imaginau că fac dragoste cu fiinţe superioare, elevate, maeştrii, zeităţi, precum Krishna sau Shiva.

Cunoscând aceste lucruri uluitoare, se impune însă un imens simţ al responsabilităţii pentru a evita astfel – prin gândurile şi sentimentele avute în momentul concepţiei – aducerea în această lume a unor copii diformi, reduşi mental, dezechilibraţi etc.

Simultan cu aceasta, ştiind că puterea gândului este suverană în Univers, puteţi mentaliza cu mult timp înainte sexul şi calităţile pe care le doriţi viitorului copil. Secretul este să ştiţi cât mai clar şi precis ce vreţi!

Regimuri alimentare ce determină sexul viitorului copil

Conform unor tradiţii ale culturii orientale, sexul copiilor se controla acordând o mare atenţie regimului alimentar al viitoarei mame în lunile premergătoare concepţiei. Textele hinduse asigură că, dacă femeia vrea un copil-băiat, ea trebuie să mănânce alimente sărate, iar dacă îşi doreşte o fată, va alege alimente dulci. Câteva experienţe realizate recent în Canada şi Franţa (de doctorii Jacques Lorrain şi Joseph Stolkovschi) semnalează 80% de succese în predeterminarea sexului fătului prin anumite restricţii regimului alimentar al mamei.

Alimentele sărate măresc cantitatea de potasiu şi de sodiu la femeie şi fără cea mai mică îndoială, determină o incidenţă mai mare de naşteri a băieţilor. De asemenea majoritatea legumelor verzi realizează concentraţii ridicate de săruri de potasiu şi sodiu. Alimentele dulci, în special produsele lactate, au un conţinut ridicat de calciu şi magneziu. Dacă femeia îşi reduce alimentaţia la aceste produse timp de două luni premergătoare concepţiei, va avea probabilităţi mari de a concepe o fată.

În timpul concepţiei respiraţi în acord cu suflurile subtile cosmice

Învăţăturile yoghine afirmă că mişcarea respiraţiei intervine ca unul din factorii principali pentru a determina sexul copiilor. Dacă nu există o armonizare a dispoziţiei fizice înainte şi după actul sexual, respiraţia cuplului ajunge la a se bloca predominant în aceeaşi parte în aceeaşi parte a corpului. Conform scrierilor tantrice, aceasta provoacă uneori naşterea unor copii cu identitate sexuală dezechilibrată şi, în cazuri extreme, duce la homosexualitate. Învăţăturile orientale acordă o atenţie deosebită pentru folosirea unor anumite poziţii pentru controlarea şi armonizarea fluxului respiraţiei. Se spune că sexul copiilor se determină prin folosirea acestor tehnici. Cercetările ştiinţifice recente asupra recurgerii la anumite poziţii pentru a controla sexul copiilor, confirmă valabilitatea acestor tehnici.

Poziţionările cele mai simple ale cuplului înainte de actul sexual propriu-zis, sunt următoarele:
Dacă se doreşte băiat, bărbatul trebuie să stea pe partea stângă, pentru a respira dominant pe nara dreaptă, iar femeia stă lungită pe partea dreaptă în faţa bărbatului, pentru a respira dominant pe nara stângă ce se va desfunda complet datorită acestei poziţii.
dacă se doreşte fată, bărbatul trebuie să fie lungit pe partea dreaptă, pentru a respira dominant pe nara stângă, iar femeia se întinde în faţa bărbatului pe partea stângă, pentru a respira pe nara dreaptă.

După aceea, în timpul actului actului sexual, trebuie să se menţină respiraţia dominantă prin nara desfundată iniţial datorită poziţiilor adoptate.

Observaţie importantă: învăţăturile yoghine recomandă foarte ferm continenţa sexuală, cu singura excepţie a momentelor când se doreşte conceperea unui copil.

yogaesoteric.net

 

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More