YouTube nu mai furnizează reclame canalelor video care promovează un subiect controversat

 

Canalele YouTube care alimentează teoriile anti-vaccinare nu vor mai beneficia de reclame şi nu vor mai câştiga bani, compania oprind deja difuzarea de anunţuri publicitare, informează BBC.

YouTube a luat decizia în urma protestelor înaintate de firmele care au descoperit că reclamele lor au fost difuzate alături de videoclipuri controversate.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că ideile anti-vaccin constituie o ameninţare majoră, la nivel mondial, în domeniul sănătăţii.

YouTube spune că multe dintre canalele anti-vaccinare promovează viziuni „dăunătoare sau periculoase”. Alături de decizia de a elimina publicitatea pentru astfel de canale, compania a precizat că va promova conţinutul legat de beneficiile vaccinării şi că va elimina videoclipurile anti-vaccin din listele de recomandări. Vor apărea şi „panouri informative” pe paginile care enumeră sursele bibliografice, astfel încât userii să poată verifica corectitudinea informaţiilor primite.

Acţiunea vine pe fondul criticilor legate de modul în care social media alimentează temerile legate de vaccinuri.

În acelaşi timp se pare că la baza deciziei YouTube se află reclamaţiile unor mari companii de publicitate, care nu doreau să se asocieze cu videoclipurile care promovează ideile împotriva vaccinurilor. Se pare că unele companii şi-au retras publicitatea în întregime, până când YouTube a acţionat. Conform BBC, printre respectivele companii de află Hasbro, Nestle, AT&T, Kellogg, Epic Games şi altele.

Libertatea de expresie este o poveste atunci când sunt în joc interesele celor în mâinile cărora sunt banii și care fac jocurile pe această planetă.


Citiți și:

Articole utile pentru fiecare dintre noi în Campania Anti-Vaccinare ce ar fi cazul să ne mobilizeze imediat

Sensul războiului împotriva ştirilor false: nu filtrarea critică a ştirilor, ci monopolul asupra viziunii «corecte» despre lume (I)

 

yogaesoteric
10 aprilie 2019

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More