Zece metode subversive, secrete prin care fiinţele umane de pe această planetă sunt cel mai adesea manipulate fără să-şi dea seama… (IV)


…fiind supuse unor modalităţi de control mental ce sunt destinate ca, în final, să le subjuge complet


Citiți a treia parte a articolului


8. Electromagnetismul ce este folosit cu multiple consecințe nefaste

Este deja demonstrat faptul că tehnologia care are la bază undele electromagnetice afectează în mod nefast creierul. Astfel, telefoanele mobile, televizorul, calculatoarele sunt din plin folosite în programul de control mental, dat fiind faptul că toate aceste aparate afectează în mod grav creierul.

Până la „domesticirea“ electricităţii de către Edison, singurele surse de câmp electromagnetic (CEM) pentru om erau câmpul magnetic static al Pământului şi radiațiile din spaţiul cosmic. Fără un astfel de câmp, fiinţele vii de pe planeta noastră nu ar putea supravieţui. Totuşi, cum rămâne cu sursele artificiale de câmp electromagnetic?

Doctorul în ştiinţe medicale Samuel Millham este unul dintre primii oameni de ştiinţă care caută să avertizeze omenirea despre existenţa unei interdependenţe între câmpurile electromagnetice şi bolile civilizaţiei moderne (cancerul, bolile cardiovasculare şi diabetul). Samuel Millham a investigat sute de boli legate de mediu şi de locul de muncă şi a publicat zeci de lucrări în acest sens. Savantul consideră că „războiul contra cancerului“ este un fiasco, pentru că oamenii au pierdut din vedere un alt factor cancerigen foarte important, despre care vom vorbi în mod succint în continuare.

În cartea sa, Smogul electromagnetic: electrificarea şi „bolile civilizaţiei“, Millham prezintă cauzele morbidităţii şi ale mortalităţii crescute. Potrivit autorului, acestea sunt electrosmogul şi radiaţiile electromagnetice emise de telefoanele mobile şi turnurile de telefonie celulară, antenele terestre, sistemele de acces în bandă largă în internet Wi-Fi şi Wi-Max, liniile electrice şi dispozitivele electronice şi electrocasnice.

În anul 1990, în oraşul La Quinta, California, a avut loc ceremonia festivă de deschidere a unei noi şcoli. Foarte curând bucuria acestei manifestări a fost umbrită de evenimente tragice şi misterioase. În scurt timp, profesorii şi elevii acestei şcoli au început să simtă slăbiciuni şi o stare generală de rău. Câţiva ani mai târziu, profesorii au început să fie diagnosticați, unul după altul, cu cancer şi să moară. În anul 2005, 16 din 137 de angajaţi ai şcolii au fost diagnosticaţi cu 18 tipuri de boli canceroase. Printre copii, numărul pacienţilor cu cancer a fost de câteva zeci de persoane.

Acest caz a determinat autorităţile locale să iniţieze o anchetă. Dr. Sam Millham a aflat despre cele petrecute din presă şi a suspectat drept cauze principale radiaţiile electromagentice nocive şi electrosmogul. Smogul electromagnetic este unul dintre efectele secundare ale utilizării dispozitivelor electronice şi electrocasnice moderne, cum ar fi calculatoarele, frigiderele, televizoarele cu plasmă, dispozitivele wireless etc. O energie electrică pură are o curbă sinusoidală ce oscilează de 50-60 de ori pe secundă, adică are o frecvenţă de 50-60 Hz. Un astfel de câmp electromagnetic este relativ inofensiv pentru oameni. Smogul electromagnetic reprezintă o poluare electromagnetică generată de procese armonice tranzitorii, care au o frecvenţă de la 4.000 la 100.000 Hz. Potrivit lui Samuel Millham, aceste radiaţii electromagnetice sunt extrem de nocive.

În cadrul investigaţiilor în cazul şcolii din California, dr. Millham a efectuat, timp de mai multe ore, evaluări ale câmpului electromagnetic din incinta şcolii. Surprinzător, în unele clase, el a descoperit explozii de radiaţie electromagnetică ce depăşeau capacităţile de măsurare ale dispozitivului. Aceste date au fost de-a dreptul şocante. Conform calculelor efectuate de dr. Millham, prezenţa smogului electromagnetic în şcoală mărea riscul de îmbolnăvire de cancer cu 64%. Un an de frecventare a şcolii respective creştea riscul apariţiei acestei maladii cu 21%. Şansele profesorilor de a se îmbolnăvi de melanom, cancer tiroidian şi cancer de col uterin erau de 13 ori mai mare decât media statistică. Pentru organismul în dezvoltare al copiilor, aceste riscuri erau chiar mai mari.

În Rusia, pericolele aferente câmpurilor electromagnetice erau cunoscute încă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Operatorii staţiilor meteo manifestau deseori simptome asociate cu sindromul de hipersensibilitate electrică. Treptat, au început să apară tot mai multe date cu privire la efectele adverse ale radiaţiilor electromagnetice.

În anul 1956, în Australia, odată cu apariţia televiziunii, cercetătorii au descoperit o creştere rapidă a ratei îmbolnăvirilor de cancer în rândul persoanelor care locuiesc în apropierea turnurilor de televiziune. În 1998, cercetătorii Institutului Naţional al Cancerului au raportat că riscul îmbolnăvirii de leucemie era semnificativ mai mare la copiii ai căror mame au folosit pături electrice în timpul sarcinii şi la copiii care au jucat jocuri video sau s-au aflat mult timp în apropierea televizorului.

În anul 2007, un grup de cercetători în domeniul sănătăţii din SUA, Suedia, Austria şi China au publicat un raport de 650 de pagini, elaborat în baza a peste 2.000 de studii, care demonstra efectele nocive ale CEM. S-a constatat că expunerea pe termen lung la radiaţiile de nivel scăzut, cum ar fi cazul telefoanelor mobile, poate provoca diferite tipuri de cancer, poate afecta sistemul imunitar, poate contribui la dezvoltarea bolii Alzheimer şi a demenţei, a bolilor de inimă etc. David Carpenter, doctor în ştiinţe medicale, directorul Institutului de Sănătate şi Mediu al Universităţii din Albany, a declarat, referindu-se la pericolul radiațiilor electromagnetice pentru sănătatea oamenilor: „Dispunem de suficiente probe în acest sens, care se înmulţesc în fiecare zi“.

Unui necunoscător îi este foarte greu să înţeleagă complexitatea şi misterele energiei electrice. Totuşi, vom urmări să explicăm acest fenomen folosind un limbaj simplu. Să ne imaginăm un magnet. După cum ştim, sarcinile opuse se atrag, iar cele similare se resping reciproc. La schimbarea polarității, electronii se mişcă în trupurile noastre într-o direcţie sau alta. Această schimbare de potenţial are loc de mii de ori pe secundă, astfel încât electronii din trupul nostru vibrează în tactul acestui ritm.

Toate celulele folosesc semnale electrice pentru a face schimb de informaţii. Un câmp electromagnetic străin de mare intensitate generează haos în interacţiunile intercelulare şi cauzează diverse probleme. Spre exemplu, celulele pancreasului secretă insulina într-un moment nepotrivit, iar reacţia imună în momentul-cheie poate fi suprimată de către un semnal greşit.

Fiecare celulă, ţesut şi organ din organismul uman transmite informaţii prin intermediul curenţilor electrici. Atunci când radiaţiile sau câmpurile electromagnetice provoacă interferenţe, apare o varietate de probleme. Simptomele expunerii la smogul electromagnetic sunt tulburările de somn, durerile musculare şi articulare, epuizare fizică şi mentală, durerile de cap, greaţa, slăbirea capacităţilor mentale, iritabilitatea, amorţeala şi furnicăturile, febra etc.

Au trecut peste o sută de ani de la începutul electrificării, dar încă nu ne dăm seama de efectele nefaste ale acesteia. Omenirea s-a mai confruntat cu un astfel de fenomen odată cu începerea utilizării razelor Roentgen. Atunci când, în anul 1920, au fost inventate primele dispozitive medicale ce foloseau radiaţii electromagnetice pentru producerea imaginilor, medicii le foloseau uneori pentru a se distra şi a-şi distra prietenii. În perioada anilor 1930-1940, oamenii de ştiinţă păstrau radiul pe masă, în recipiente deschise, iar magazinele de încălţăminte foloseau aparatele cu raze X pentru a alege încălţămintea potrivită pentru copii. În anul 1950, erau foarte populare ceasurile radioactive de mână.

Mulţi specialişti şi experţi sunt convinşi de existenţa unei legături strânse între poluarea electromagnetică din casele noastre, radiaţiile electromagnetice răspândite peste tot şi o creştere considerabilă a condiţiilor patologice, cunoscute ca „hipersensibilitate la câmpurile electromagnetice“ (HCE). Astăzi, tot mai multe persoane se confruntă cu simptomele HCE, ca rezultat al expunerii la radiaţii electromagnetice şi la CEM, ce provin de la dispozitivele mobile şi fără fir.

Studiile au arătat că în lumea modernă „smogul electromagnetic“ este responsabil pentru creşterea alarmantă a numărului de boli, cum ar fi sindromul oboselii cronice, fibromialgia, cancerul, astmul, autismul, problemele fiziologice şi de comportament la copii. Aceşti factori nocivi sunt, de asemenea, consideraţi a fi cauzele principale ale apariţiei şi dezvoltării bolilor cardiovasculare, cancerului şi diabetului.

EPA (Agenţia pentru Protecţia Mediului din SUA) a calificat, încă în martie 1990, CEM drept un agent cancerigen de clasă B (un posibil cancerigen). În aceeaşi clasă figurează și alte substanţele cancerigene binecunoscute, cum ar fi formaldehida, DDT, dioxinele şi PCB.

În urma unor cercetări oficiale finanţate de guvernul Suediei, ce au durat 25 de ani şi au implicat 500.000 de persoane, s-au descoperit dovezi incontestabile ale efectelor nocive cauzate de câmpurile generate de liniile electrice. În prezent, în Suedia câmpurile electromagnetice sunt plasate în cea de-a doua clasă de agenţi cancerigeni, împreună cu ţigările.

Dezbateri cu privire la nocivitatea smogului electromagnetic au loc deja de câteva decenii, dar puterea concernelor care ar fi afectate financiar de luarea unor măsuri de limitare a extinderii reţelelor de telefonie mobilă, spre exemplu, a blocat mereu acţiunile concrete care ar fi necesare pentru protecţia noastră. Există şi alte motive, care nu sunt greu de ghicit: radiațiile electromagnetice au, pe lângă sus-amintitele efecte nefaste asupra sănătății, şi un efect de inducere a unei stări de pasivitate la ființa umană.

Oferim aici câteva sfaturi utile, menite să ne ajute să evităm expunerea excesivă la câmpurile electromagnetice intense şi la smogul electromagnetic din viaţa noastră de zi cu zi.

1. Aparatele electronice şi electrocasnice

Chiar dacă uscătorul de păr pare a fi inofensiv, acest aparat intră în categoria celor mai puternice surse de radiaţii electromagnetice. La o distanţă de doar 3 centimetri de la cap, uscătorul de păr electric creează un câmp electromagnetic cu inducţie de până la 2000 µT. Potrivit normelor stabilite, nivelul maxim admis este de 100 µT pentru ziua de lucru de 8 ore. Bineînţeles, nu folosim uscătorul pentru o perioadă lungă de timp, dar în acelaşi moment funcţionează şi alte dispozitive electronice şi electrice. El emite radiaţii electromagnetice de 500 de ori mai mari decât cuptorul cu microunde.

Aparatul electric de ras este cel de-al doilea dispozitiv ce face parte din această categorie. Inducţia câmpului electromagnetic creat de acest aparat este de 1.500 µT, la o distanţă de 3 centimetri. Aparatul electric de ras funcţionează, de asemenea, în apropierea organelor vitale.

Casele noastre sunt supradotate cu aparate electronice şi electrocasnice. Dacă avem în bucătărie filtru de cafea, roboţi de bucătărie, prăjitor de pâine sau orice alte astfel de aparate, este bine să le deconectăm de la reţea. Acelaşi aspect este valabil şi în cazul celorlalte aparate electrice din casă: lămpi, ceasuri de alarmă, ipod, computere, încărcătoare etc. Tot ce este conectat la priză emite CEM.

Noile contoare wireless care sunt promovate cu agresivitate constituie un factor poluant extrem de periculos. (O sursă edificatoare de informare este articolul Contoarele aşa-zis inteligente – o nouă modalitate de spoliere, îmbolnăvire, subjugare şi control total al fiinţelor umane de pe această planetă.)

2. Protecţia prin distanţă

Principala cale de a ne proteja împotriva CEM este păstrarea unei anumite distanţe. Este de dorit ca aparatele electrice să fie situate la o distanţă de cel puţin 1,5 metri de principalele locuri în care obișnuim să stăm în locuinţa noastră. Respectarea acestei norme este imperativă, mai ales pentru copii. Spre exemplu, distanţa până la frigider şi în special până la televizor ar trebui să fie de circa 1,5 metri. Dacă avem un TV simplu sau cu plasmă, ar trebui să ne gândim la procurarea unui monitor LCD (Liquid Crystal Display). Aceste monitoare emit mult mai puţine radiaţii electromagnetice poluante.

Din acelaşi motiv, nu vom lucra cu laptopul pe genunchi. Majoritatea laptopurilor produc un câmp electromagnetic puternic, mai ales atunci când sunt conectate la priză. Într-un astfel de caz, bateria se încarcă în imediata apropiere a trupului. Este mai bine să deconectăm laptopul de la priză în timpul utilizării lui.

3. Tehnologiile wireless

În ciuda răspândirii tehnologiei fără fir (wireless), este mai bine să optăm pentru internetul prin cablu sau, dacă nu este posibil, să utilizăm conexiunea fără fir doar în caz de strictă necesitate. Totodată, este necesar să deconectăm internetul în timpul nopții. Vom păstra ruterul cât mai departe de birou şi de camerele pentru copii. Acelaşi aspect este valabil şi în cazul altor tehnologii wireless, cum ar fi telefoanele radio. Telefoanele fără fir pot emite acelaşi volum de radiaţii electromagnetice ca şi telefoanele mobile. Putem lua în calcul eventuala instalare a unui telefon fix cu fir, exact cum am avut cu ani în urmă. Telefoanele DECT (Digital Enhanced Cordless Telecommunications – Telecomunicații digitale îmbunătățite fără fir) şi telefoanele prin satelit sunt surse foarte puternice de CEM.

4. Telefoanele mobile

Din păcate, în prezent, mulți aproape că nu mai pot concepe viața fără telefoanele mobile. Cel mai bun loc pentru telefonul mobil este în geantă sau servietă, deoarece efectele câmpului electromagnetic al telefonului sunt mai slabe şi scad odată cu creşterea distanţei. Telefonul mobil nu este periculos dacă este în regim „Avion“. Dacă oricum îl purtăm la noi, dar nu îl folosim, îl putem ţine cu bateria scoasă.

Este indicat să alternăm poziţionarea telefonului de la o ureche la alta, pentru a reduce timpul total de expunere la CEM. În măsura în care este posibil, putem trimite mesaje text. Vom apropia telefonul de ureche doar atunci când începe efectiv conversaţia. În cazul în care semnalul este slab (de obicei în lifturi, autobuze şi spaţii închise), intensitatea semnalului creşte la maxim, efectele fiind extrem de nefaste. Este mai bine să aşteptăm până semnalul este mai bun.

Este de preferat să nu utilizăm bluetooth-ul şi să vorbim la telefonul mobil utilizând difuzorul sau căştile.

5. O lumină inofensivă

Suntem atât de preocupaţi de economisirea energiei electrice, dar nu ne gândim că becurile pe care le folosim pot fi surse de CEM. Este înţelept să evităm lămpile fluorescente compacte, care emit radiaţii electromagnetice. În locul lor, putem utiliza LED-uri sau lămpi cu incandescenţă. Din acelaşi motiv, nu este bine să instalăm regulatoare de lumină (reostate) în locul întrerupătoarelor obişnuite. Întrerupătoarele emit un câmp electromagnetic puternic la o distanţă de la 3 până la 4 metri, aşa că este recomandat să stăm departe de ele. Este bine ca patul nostru să fie plasat într-un loc ferit de aceste surse de radiaţii electromagnetice.


Citiţi continuarea articolului


Articol preluat din Programul Taberei spirituale yoghine de vacanță, Costinești 2016, volumul 1, publicat de Editura Shambala, tipărit de Ganesha Publishing House.


Citiți și:

Chiar şi numai 15 minute de convorbiri ce sunt efectuate la telefonul mobil pot să afecteze dramatic nu numai structura, ci și funcționarea creierului 
Poluarea electromagnetică 
Radiaţiile electromagnetice sunt un pericol real! Oamenii de ştiinţă atrag atenţia la nivel internaţional

 

yogaesoteric
23 decembrie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More