Zece semne de întrebare în dosarul PentagonLeaks
Jack Teixeira, un tânăr de 21 de ani, din Massachusetts, membru al Gărzii Naţionale din Statele Unite, este considerat autorul scurgerilor de informații de la Pentagon. A fost arestat la 13 aprilie (ca de obicei la americani, cu show și camere TV prin preajmă) și urmează să aflăm amănunte.
Iată câteva observații legate de dosarul PentagonLeaks:
- După cum a fost descris de mass-media, Teixeira pare a fi votantul clasic al lui Donald Trump: pasionat de arme, rasist, patriot. Iată un „motiv” bun să divulge secretele administrației Biden (în afară de cel infantil, furnizat de presă – ca să-și umfle pieptul față de prieteni).
- La cei 21 de ani ai săi, probabil nu a absolvit o facultate, iar abilitățile proprii par a fi legate mai degrabă de jocurile pe calculator. Așadar, un tânăr din provincie fără experiență, fără prea multă carte, care a învățat tot ce știe despre război la locul de muncă.
- Dacă nu cumva vorbim despre un geniu, Teixeira pare incapabil să interpreteze și să pună cap la cap informațiile pe care le-ar fi livrat pe internet. De altfel, nu există deocamdată comentarii ale acestuia despre situația de pe frontul din Ucraina. Este ca și cum ar fi făcut-o un tip cu discernământ diminuat.
- Presupunând că tânărul amator de gaming și instruit la locul de muncă avea acces la informații Top Secret, rămâne o întrebare esențială: cum le-a scos din unitatea militară? Cu porumbei voiajori?
- Pentagonul pretinde că Teixeira și-a riscat libertatea doar pentru a-și impresiona prietenii.
- Suspectul ar fi postat și alte informații Top Secret încă din timpul pandemiei. Nimeni nu s-a sesizat.
- Este remarcabil cum a reușit mass-media să-l descopere pe Teixeira chiar înainte de FBI. Mai lipsea puțin și reporterii ajungeau acasă la suspect înaintea agenților federali.
- La cei doar 21 de ani ai săi, suspectul a bifat o performanță uluitoare: a publicat pe internet sute de documente ale Pentagonului extrem de sensibile, fără ca măcar una dintre informații să atenteze, cu adevărat, la securitatea Statelor Unite. Rămâi cu senzația că Teixeira le-a extras cu penseta cu scopul de a-i proteja pe generalii care, într-o situație mult mai gravă, ar fi ajuns la pușcărie pentru neglijență în serviciu.
- Dacă ar fi vrut, agenții FBI ar fi putut „găsi” pe calculatorul lui Teixeira poze cu Putin sau Prigojin. Pare că oficialii administrației Biden vor să arunce vinovăția mai degrabă pe un admirator de-al lui Trump, nu pe un spion rus. De altfel, Teixeira are profil de orice, mai puțin de spion.
- Dacă atât de ușor au putut fi accesate informații Top Secret de către un „amator” abia ieșit de pe băncile liceului, e de presupus că serverele de la Pentagon sunt demult transferate la Kremlin. Iar generalii lui Biden ar fi necesar să demisioneze în grup.
Așadar, totul pare a fi mai degrabă o operațiune controlată și inițiată de Pentagon/CIA, în ideea de a regla din mers unele divergențe cu regimul Zelenski și aliații din Europa. O demonstrație de forță menită să le arate pisica celor care mișcă în front: „Vă știm secretele, avem controlul, este necesar să jucați în continuare după muzica noastră”.
Citiți și:
Pentagonul „a pervertit zeci de laboratoare la știința morții”
„Wiki-Gate”: Julian Assange a fost înșelat de oamenii care l-au susținut (I)
yogaesoteric
29 iunie 2023