1. În spatele unui confortabil anonimat se ascund, de fapt, ura şi resentimente

de profesor yoga Nicolae Catrina

Unele fiinţe umane produc răul întocmai cum albinele produc mierea.
William Golding

Am zis odată şi o mai repetăm: printre cele mai mari neplăceri ale vieţii omeneşti se află desigur şi polemizarea cu minţi ciudate, radicale, care pe lângă evidenta lipsă de judecată se mai „bucură” şi de „darul” relei credinţe.

Ion Luca Caragiale.

Întotdeauna, acela care caută numai petele în Soare, scormonind prin mintea sa perversă doar să critice,
va găsi ceva de criticat chiar şi în Paradis.
Profesor yoga Gregorian Bivolaru

Mulţi dintre ei, din cauză că sunt chinuiţi de o insuportabilă marginalitate şi irelevanţă, ajung în cele din urmă să se ipostazieze, fără voia lor, fie într-o caricatură, fie într-o imagine grotescă a tuturor mizeriilor şi minciunilor puerile pe care ei înșişi le propagă. Ei devin în felul acesta, pentru cei inteligenţi şi intuitivi, nişte personaje burleşti, infantile, ce exprimă apoi din preaplin confuziile lăuntrice, bulversarea valorilor şi aberaţiile (specifice lui KALI YUGA) ale lumii în care ei trăiesc şi cu care se identifică din plin. Adevărurile spirituale noi (şi multe dintre ele revoluţionare) ce au fost revelate rând pe rând în cadrul școlii de yoga MISA de către profesorul Gregorian Bivolaru s-au dovedit a fi pentru marea majoritate a unor astfel de personaje tragi-comice întocmai ca o insuportabilă sare pe rănile egoului lor uriaş, răni ce rămân mereu necicatrizate și, mai mult decât atât, sunt etalate de ei cu o imensă impertinenţă (dat fiind faptul că, din cauza orbirii spirituale în care se află, ei nu-şi mai pot da seama – din nefericire – câtuşi de puţin de aceasta). Tocmai de aceea, astfel de oameni de nimic ce se dovedesc a fi nişte resentimentari obsedaţi să facă fără încetare cât mai mult rău, deversează de fiecare dată când au ocazia un şuvoi pestilenţial de denigrări, insinuări şi calomnii la adresa lui Grieg.
 

Unde-i bine, nu-i de mine! Unde-i rău, hop şi eu!

În rândul acestor personaje, în fond jalnice şi pline de prostie, s-a înregimentat și fostul coordonator al cursurilor noastre de yoga din Italia, Cătălin Virgil Călin care, cu toate că ar trebui să-i fie binecunoscută povestea lui Pinocchio cel mincinos, nu se dă deloc în lături de la a minți cu mult tupeu. În recentele lui scrisori, ce se vor chipurile „lămuritoare”, Cătălin Călin încearcă să ne prezinte cu o hilară stângăcie o față imaculată ca de fecioară (dar care în realitate este mincinoasă în natura ei) a ipostazei sale ingrate de dușman înverşunat al acestei scolii de yoga și mai ales a mentorului spiritual al acesteia, profesorul yoga Gregorian Bivolaru. Se cuvine să menţionăm în treacăt că în felul acesta mizerabil el îşi manifestă „recunoştinţa” pentru acela care, la începuturi, i-a pus la dispoziţie tot ceea ce a avut nevoie şi l-a ajutat în mod binevoitor şi altruist să deschidă o şcoală autentică de yoga în Italia.

O astfel de „uimitoare” minciună sfruntată a lui Cătălin Virgil Călin este, în primul rând, faptul că pretinde că „nu are niciun amestec” în recentele descinderi ale forțelor de poliție și jandarmerie italiene atât la sediile unor cursuri de yoga din Italia cât și la locuințele unor yoghini italieni (care în realitate erau „vinovaţi” numai pentru că practicau yoga!). Mai mult decât atât, el afirmă cu impertinenţa ce îl caracterizează că pe el „nici nu-l interesează subiectul MISA”.

Înainte de a începe să arătăm (punct cu punct) că realitatea este cu totul alta, se cuvine să ne punem o întrebare elementară cu privire la această pretinsă neimplicare a lui Cătălin Călin atât în evenimentele respective cât și în „subiectul MISA”, alegând pentru început un fapt semnificativ care nici măcar nu are nevoie să fie dovedit: dacă maestro Virgil este atât de neutru și, așa cum spune, „efectiv nu-l interesează subiectul MISA”, atunci cum se justifică, printre altele, înverșunarea sa recentă cu care a urmărit să-l determine cu orice preţ pe dl Suryananda să nu mai participe la Congresul internațional de yoga organizat de şcoala MISA în anul acesta? Având în vedere că dl Suryananda este un adult responsabil, iar Cătălin Călin nu este nici tatăl, nici directorul de conştiinţă și nici bodyguardul acestuia, pentru ce s-a simţit obligat să facă eforturi disperate ca să-l sperie pe dl Suryananda spunându-i că dacă va îndrăzni să participe la Congresul de yoga din noiembrie anul 2012 va avea apoi de suferit?!

Analizând cu o elementară atenție şi bun simţ această acţiune a sa – în fond mârşavă – şi  totodată semnificativă pentru profilul său moral, ne apare ca fiind evident că mai întâi Cătălin Călin cel complet „neutru” și „detașat” a urmărit, cu o maximă atenție, pe site-ul MISA (yogaesoteric.net) tot ceea ce se referea la Congresul respectiv de yoga. În felul acesta el a descoperit cine anume participă, ce conferințe vor fi, etc, etc. Ca urmare a acestei evidențe, considerăm că este necesar să formulăm din nou întrebarea: dacă Virgil Cătălin era atât de „detașat” de subiectul MISA (precum pretinde în mod mincinos), atunci de ce a mai căutat cu atâta ardoare să vadă ce anume se mai petrece pe la MISA? Și oare de ce, imediat cum a văzut că dl Suryananda va participa la o anumită dată la congresul de yoga al şcolii MISA, a pus mâna pe telefon și a făcut tot ce a putut ca să-l convingă şi chiar să-l sperie pe dl Suryananda să nu cumva să participe la respectivul congres? Toate acestea atestă într-un mod cât se poate de limpede că în realitate Cătălin Călin a fost și este în continuare foarte interesat de MISA, dar din nefericire pentru el, numai într-un sens nefast: acela al răzbunării, al intrigilor machiavelice și al ranchiunei.
 

Gura păcătosului adevăr grăieşte!

Chiar dacă în cuprinsul lamentabilei sale scrisori „lămuritoare” el a scris negru pe alb, cu propria sa mână (ca urmare a prostiei crase ce-l caracterizează), că „nu se răzbună așa”, iată că – aşa cum bine se spune în folclor – „gura păcătosului adevăr grăiește” iar faptele sale pline de machiavelism, ură şi răutate dovedesc cu prisosinţă că este dispus să se răzbune altfel, în moduri imunde şi viclene, așa cum a fost situația cu dl Suryananda sau în altele, pe care le vom descrie rând pe rând în toată hidoşenia lor, în cele ce urmează.

La fel de stângaci minte „indiferentul” Cătălin Virgil atunci când susține că nu este amestecat în nici un fel în acțiunea netrebnică în cadrul căreia „cineva” a plasat câte un dvd erotic pe parbrizele mașinilor yoghinilor italieni, exact atunci când tocmai se desfășura o conferință în cadrul căreia Mihai Stoian prezenta greșelile grave pe care le-a făcut pseudo-maestrul Cătălin în activitatea sa de coordonare a cursurilor de yoga din Italia! Și este evident că il maestro Cătălin crede, din cauza naivităţii ce-l caracterizează, că se adresează unor imbecili dispuşi să înghită orice gogomănie, gândindu-se că nimeni nu va remarca faptul elementar că nimeni altcineva din toată Italia, în afara lui și a subalternilor săi, nu ar fi avut nici cea mai mică motivație să facă aceasta (să plaseze pe parbrizul fiecărei maşini a yoghinilor ce participau la acea întâlnire câte un dvd erotic, din dorința de a se răzbuna, prin acest gest mârşav, pentru respectivele dezvăluiri publice referitoare la greșelile reale ale „maestrului” Virgil). Este deci cât se poate de clar pentru noi toţi că în realitate el minte cu impertinenţă cum că nu ar avea nimic de a face cu această acțiune și, chiar dacă (din motive lesne de înțeles: să nu cumva să fie văzut de vreun cursant că se pretează la asemenea acțiuni murdare) nu el personal a plasat acele dvd-uri, este evident că acestea au fost puse la comanda lui sau cel puțin cu știința sa, de către cursanţii naivi ce i-au rămas fideli sau pe care i-a putut controla ori manipula cu viclenie şi abilitate.

O altă minciună sfruntată ce răzbate cu ușurință la suprafață (tocmai din cauza incoerenței şi năucelii cu care il maestro se căznește să ascundă care este de fapt realitatea) este aceea că el, Cătălin, nu ar fi dat niciun fel de declarații şi nu ar fi făcut niciodată vreun denunț împotriva școlilor noastre de yoga din Italia sau că nu ar fi avut absolut nimic de a face cu anchetarea (în mod evident abuzivă şi nedreaptă), de către autoritățile italiene, a cursurilor de yoga de acolo. Iată cum se contrazice într-un mod nătâng chiar maestro Virgil, în cadrul aceluiași paragraf: „Ulterior, asa cum au scris si marea majoritate a ziarelor din Italia, am aflat ca existau deja mai multe persoane, baieti si fete, care au depus plangeri in urma tratamentelor la care au fost supuse in cadrul acestor filiale ale MISA-ei”. Cu alte cuvinte, il maestro Virgil vrea să ne convingă într-un mod neghiob (fără a fi însă posibil să reuşească) cum că a aflat și el, ca și noi, despre acele plângeri din generoasa presă italiană, care a publicat reportaje despre descinderile din 6 decembrie (din câte știm cu toţii foarte bine, până în data de 6 decembrie 2012 nu au existat relatări în presa italiană cu privire la existența acelor plângeri). Imediat după aceasta, Virgil Cătălin se grăbeşte să adauge: „Eu nu am absolut nicio treaba cu cele intamplate zilele acestea, ba chiar pot sa va spun mai mult, eu am fost primul, in aceasta vara, caruia i-au fost perchezitionate locuinta, autovehiculele si sediul centrului de yoga, in vederea adunarii de informatii pentru aceste anchete”.

Prin urmare, iată că il maestro Cătălin Călin recunoaşte până la urmă ca prostul că de fapt el știa încă din vară de această anchetă deoarece, după cum ştim cu toţii, în cadrul oricărei anchete anchetatorii sunt obligaţi să-i prezinte celui anchetat motivele pentru care ei fac respectiva anchetă. Cu alte cuvinte, în momentul verificării lui de către autoritățile italiene (cu toate că această afirmaţie a lui Cătălin Călin că ar fi fost el însuşi anchetat ar putea să fie o altă minciună pe care ne-o plasează cu abilitatea ce-l caracterizează pentru a se victimiza), acestea erau implicit obligate să-i comunice că ar exista (dacă or fi existat cu adevărat!) unele plângeri pe baza cărora a fost declanșată în cazul lui ancheta. Iată deci cum se încurcă în propriile sale minciuni il maestro Cătălin Călin şi se dă în felul acesta singur de gol, arătând că nu avea, tocmai din această cauză, cum să afle de respectivele plângeri de-abia în 6 decembrie, din presă, deoarece el ştia foarte bine despre toate acestea încă din vara anului 2012. Mai mult decât atât, el chiar recunoaște în mod implicit că „a dat cu subsemnatul” la Poliție, deoarece este cvasi-evident pentru oricine că nu era cu putinţă să fi fost supus la o percheziție şi apoi să nu i se fi cerut să dea niciun fel de declarație în faţa organelor de poliţie! Și ne putem imagina cu ușurință ce minciuni gogonate, ce invenţii năucitoare şi ce mizerii (de natură să-l salveze) a putut oferi el, cu o inegalabilă solicitudine, organelor de anchetă, având în vedere că, la acea dată, era deja din plin „montat” atât împotriva şcolii de yoga MISA din România cât și împotriva profesorului de yoga Gregorian Bivolaru!
 

Povestea jalnică a Mahacutrei Cecilia şi a piticilor Pinocchio Cătălin şi Narcis Tarcău

Dar este necesar să se ştie că aceasta nu este tot: dincolo de aceste aspecte elementare pe care vi le-am prezentat aici şi care sunt, așa cum se spune, „la mintea cocoşului”, s-a aflat de curând chiar de la avocații școlii de yoga din Italia că, atunci când au avut ocazia să studieze dosarul (de îndată ce li s-a permis accesul la respectivul dosar), au găsit acolo și declarațiile în mod aberant incriminatoare ale lui Pinocchio-Cătălin! În plus, un element oarecum surprinzător şi chiar nebunesc rămâne pentru noi implicarea (ce a fost de asemenea descoperită din parcurgerea dosarului incipient) a „maha-cutrei” Cecilia Tiz, precum și a unei foste cursante din România, pe nume Roxana Chirilă! 

În felul acesta devine cu putinţă să ne facem o imagine mult mai exactă, ce se bazează pe fapte incontestabile, asupra întregii situații. În realitate, pseudo-maestrul Virgil Cătălin, cu toate că a făcut (şi suntem siguri că va mai face!) eforturi disperate să ne prostească spunându-ne că în realitate el nu a avut şi nu are nimic cu nimeni și că nu are absolut niciun amestec în incidentele recente care au avut loc la cursurile de yoga din Italia, dincolo de aparenţele mincinoase el se contrazice în mod flagrant și prostesc şi își dă singur „arama pe față”. În plus, procedând în felul acesta Virgil Cătălin ne ajută indirect să descoperim cu uşurinţă că de fapt el este plin de o ură viscerală și de resentimente exacerbate, atât față de școala de yoga din Italia cât și față de Grieg. Toate aceste fapte evidente şi de necontestat ne permit să descoperim că în realitate el a acționat și acționează cu multă îndârjire împotriva şcolii de yoga MISA, spre a face cât mai mult rău. Cu toate că el acuză (și prin aceasta se acoperă totodată singur de ridicol) cum că – zice-se – i s-ar fi făcut „magie neagră” în momentul ritualului divin integrat de retragere – binemeritată – a investiturii sale spirituale, este evident pentru fiecare dintre noi că atât starea lui de sănătate cât şi starea lui financiară nu au avut (în ciuda acelei așa-zise „magii negre” de care el se plânge şi care în realitate nici nu a existat, aşa cum de altfel ştie toată lumea) nimic de suferit. În schimb, iată că el, poverino, este în realitate cel care a făcut şi face mult rău școlii de yoga, în această direcție putând menționa succint:
– manevra lui machiavelică cu dvd-urile erotice plasate exact atunci când el, (Virgil Cătălin), era demascat în fața cursanților;
– insistența veninoasă cu care a urmărit să-l sperie pe dl Suryananda, căutând să-l determine să nu mai participe la Congresul internațional de yoga din București;
– calomniile abjecte și demonizarea pe care a încercat și încearcă să o proiecteze asupra școlii de yoga MISA;
– faptul că, oricând i se iveşte  ocazia, scrie neobosit pe la diferite organizații de yoga pentru „a informa” (a se citi: a calomnia și împroșca cu noroi) cu privire la școala de yoga MISA;
– faptul că a realizat o mârşavă cârdășie cu Narcis Tarcău împotriva scolii noastre de yoga etc.
Toate acestea dovedesc cu prisosință o activitate plină de intenţii rele, abject concertată, aproape continuă și plină de dușmănie din partea lui.

Referitor la asocierea lui Cătălin Călin cu Narcis Tarcău, considerăm că este necesar să precizăm că aceşti aşa zişi „prieteni” de ocazie nu s-au aliat pentru că ar avea idealuri comune (în realitate, între ei neexistând în momentul de față nicio relație veritabilă şi nobilă de prietenie) ci au realizat o cârdăşie numai și numai pentru că urăsc împreună – nu numai activitatea ci şi persoana profesorului de yoga Gregorian Bivolaru. Tocmai de aceea, atât ei cât și alții ca ei nu fac altceva decât să-şi exprime de fiecare dată (atunci când au ocazia), cam în aceeași manieră și cu aceleași pseudo-argumente, pe care le reiau mereu și mereu în mod obsedant şi stereotip, resentimentele şi frustrările la adresa lui Grieg. În felul acesta, ceea ce se poate spune că este şi rămâne un element definitoriu, comun acestor resentimentari, nu este altceva decât promiscuitatea coabitării lor în aceeaşi mlaştină pestilentă a minciunii, a îndârjirii și a înstrăinării (ce se accentuează pe an ce trece) de anumite adevăruri spirituale universale.

Având în vedere aceste aspecte, nici nu ne mai surprinde că aproape de fiecare dată când acționează în acest sens, ei o fac într-un mod pseudo-doct, arogant, insinuant, manipulator şi viclean. În plus, ei utilizează de cele mai multe ori un fel de, am putea spune, mimetism cognitiv, deoarece nu sunt înzestraţi cu posibilitățile intelectuale necesare şi de cele mai multe ori se hazardează în mod nătâng (deși cu mult aplomb!) în explicarea anumitor fenomene complexe (inclusiv a unor manifestări spirituale care în mod evident le depășesc cu mult puterea de înțelegere) cu mijloacele intelectuale sărăcăcioase pe care le au la dispoziție, sau prin intermediul fantasmagoriilor ridicole pe care de-a lungul timpului şi le-au construit. Tocmai de aceea, în viziunea în mod evident deformată a acestor resentimentari, aparențele ce sunt ridicate la rang de adevăruri absolute, proiecţiile bezmetice şi simulacrele ridicole ajung să fie cel mai adesea considerate mai presus decât originalul sau chiar mai importante decât realitatea.
 
Citiţi a doua parte a acestui articol
 

Citiţi şi:

Maestrul bucătar Virgil Călin gătește o pizza cu carne

Un exemplu şocant care ilustrează discriminarea şi părtinirea autorităţilor în cazul MISA

 
 

yogaesoteric

5 februarie 2013

 
 

 


 


 

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More