10 motive pentru a practica Metoda Supremă şi Eficientă

de Maxim Hongell
 

Motto:

„Adevăratele bogății inițiatice, rapid transformatoare în direcții benefice sunt metodele adecvate, eficiente ce fac să apară prin cumul gradat salturi spirituale de care au nevoie cei care se află pe o cale spirituală autentică” – profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Am auzit odată un instructor de yoga spunând că unul dintre cele mai importante şi mai dificile lucruri pe calea spirituală este să facem ceea ce ne sugerează Ghidul nostru spiritual. Ne putem întreba fiecare: câte dintre sfaturile pe care ni le-a oferit Ghidul nostru spiritual le-am urmat? Şi câte dintre cele pe care am început să le urmăm le-am pus în practică până la sfârșit? M-am confruntat cu aceste întrebări după ce am practicat Metoda Supremă şi Eficientă timp de mai multe luni şi aveam dificultăţi în a practica această metodă în mod regulat, adică cel puţin de două ori pe zi. Acest lucru m-a făcut să devin conştient de o influenţă demoniacă ce exista în ființa mea și care se opunea practicării Metodei Supreme şi am observat, de asemenea, aceeaşi influenţă şi la colegii mei, care nici ei nu o practicau în mod regulat. Fiind conștient de această influenţă demoniacă, m-am orientat către aspectele pozitive şi elevate pentru care ar trebui să practicăm această metodă. Imediat după aceea am perceput aceste aspecte în mod intutiv, mai ales în timp ce realizam Metoda Supremă şi Eficientă. Vi le voi prezenta și vouă în continuare și sper ca ele să vă inspire aşa cum mă inspiră și pe mine, de fiecare dată când am dificultăţi în a o practica în mod regulat. Vă doresc tuturor succes divin!

1. Iubirea pentru planeta noastră şi pentru întreaga umanitate

 

Din când în când este bine să ne amintim cât de mult ar trebui să iubim atât planeta pe care locuim, cât şi umanitatea în întregul ei, şi cum anume ar putea să se concretizeze această iubire a noastră. Este bine să realizăm cât mai des faptul că planeta Pământ ne oferă în mod constant abundenţa de care ne bucurăm cu toţii: hrană, îmbrăcăminte, adăpost și tot ceea ce este necesar existenței noastre. Planeta noastră ne oferă practic întregul ei trup, iar noi suntem total dependenţi de ceea ce ea ne oferă. Dacă înţelegem acest lucru, iar apoi observăm în mod obiectiv cât anume dăruim noi, la rândul noastru, planetei noastre, vom constata că ceea ce dăruim este foarte puţin în comparaţie cu ceea ce primim. Prin practica Metodei Supreme şi Eficiente putem ajuta planeta mai mult decât putem prin mijloacele modeste pe care le avem la dispoziție în mod obișnuit. Dacă ne gândim bine, este la fel ca şi în cazul în care dorim să oferim ajutor unei alte persoane: în realitate, singuri nu putem face mare lucru pentru ea. Dar atunci când practicăm Metoda Supremă noi facem apel la DUMNEZEU ca El să ajute, prin intermediul nostru, planeta şi toate fiinţele umane care locuiesc pe ea, prin grația, omnipotenţa și voința Sa. Dacă iubim cu adevărat planeta şi întreaga umanitate, atunci practicarea Metodei Supreme şi Eficiente este o modalitate minunată de a dovedi acest lucru.

2. Privilegiu, dar şi responsabilitate

Această metodă unică ne-a fost revelată prin graţia lui DUMNEZEU. Acesta este pentru noi un mare privilegiu. Însă acest privilegiu ne aduce deopotrivă și responsabilitatea de a o practica sistematic.

3. Credinţă în DUMNEZEU

Prin această metodă noi facem apel la ajutorul lui DUMNEZEU; dacă avem cu adevărat credință că El ne va acorda ajutorul, atunci putem intui că această metodă are un impact benefic mai mare asupra bunăstării planetei noastre şi asupra umanităţii ca întreg decât ne-am putea imagina.

4. Asigurarea continuităţii vieţii

Fiecare dintre noi își desfășoară activitatea în diferite domenii, iar acest lucru este posibil deoarece  planeta noastră ne oferă condiţii favorabile pentru aceasta. Dacă nu vom practica Metoda Supremă şi Eficientă pentru a contribui fiecare în parte la salvarea planetei Pământ, cotracarând în felul acesta posibilele catastrofe care ar putea-o afecta, atunci e posibil ca în viitor să nu mai avem posibilitatea să facem toate lucrurile pe care le facem azi. Povestirea care urmează ilustrează foarte bine acest lucru.

Era odată un sat aflat dedesubtul unui mare baraj abandonat. Viaţa în sătucul respectiv exista de multă vreme, încât sătenii nici nu-şi mai aminteau de baraj. Într-una din zile, unul dintre înţelepţii satului au avertizat că râul din amonte a crescut şi că existau deja crăpături în dig, iar acesta ar putea ceda. Sătenii nu aveau mijloacele necesare pentru a repara barajul dar, din fericire, înţeleptul s-a gândit la o modalitate de a rezolva situaţia şi le-a spus sătenilor să sape canale noi în jurul digului astfel încât presiunea de deasupra acestuia să scadă şi, astfel, barajul să reziste în continuare. Sătenii au acceptat cu recunoştinţă sfatul înţeleptului, dar după aceea fiecare dintre ei şi-a amintit că are alte lucruri mai importante de făcut: pantofarul avea de reparat nişte pantofi, olarul avea o oală neterminată, brutarul avea o pâine în cuptor, şi aşa mai departe. Astfel, în fiecare zi sătenii aveau câte un motiv ca să nu meargă să sape canalele în jurul barajului. Şi pentru că erau obişnuiţi de secole ca viaţa să decurgă normal în satul lor, au uitat cu desăvârşire de pericolul care îi ameninţa. Într-o bună zi, în sat s-a organizat un mare târg la care se vindeau cei mai minunaţi pantofi, cele mai frumoase oale şi cea mai bună pâine. Dar chiar atunci barajul nu a mai putut rezista presiunii apei şi a cedat. Cantitatea imensă de apă a măturat într-o clipă întregul sat cu săteni cu tot şi cu tot ceea ce ei construiseră. Dacă l-ar fi ascultat pe înţelept şi ar fi folosit o parte din timpul lor pentru a construi canalele respective, probabil că nu ar fi făcut la fel de mulţi pantofi, la fel de multe oale sau la fel de multă pâine, dar ar fi asigurat viitorul satului şi i-ar fi oferit astfel şansa de a continua să existe.

5. Impact benefic asupra stării generale a planetei şi a întregii umanităţi

Prin realizarea Metodei Supreme şi Eficiente, noi ajutăm atât planeta Pământ, cât şi umanitatea ca întreg. Dacă vom compara această metodă – doar pentru a da un exemplu – cu acţiunile de KARMA YOGA pe care le realizăm sau cu o ASANA pe care o facem (deşi și acestea au o influență benefică evidentă), putem intui cu ușurință care dintre aceste acţiuni are efectul cel mai puternic asupra bunăstării planetei noastre.

Pentru a aprofunda înţelegerea în ceea ce priveşte efectele acestei metode extraordinare, iată câteva citate din invocaţia pe care o facem către DUMNEZEU TATĂL: „…ajută-ne, după marea Milă a Ta, astfel încât să ispăşim şi să fie anihilate, atât prin imensa Milă a Ta, cât şi prin intermediul roadelor dumnezeieşti ale acestei metode supreme şi eficiente, toate păcatele şi fărădelegile…” „…te implorăm să ne ajuţi, în virtutea milei Tale nesfârşite, să merităm cu toţii nu pedeapsa, ci iertarea şi compasiunea Ta”, „…să îndepărtezi pentru totdeauna de la noi, oamenii, acest pahar al suferinţei”.
Putem observa că în text apar două elemente: mila (sau graţia) lui DUMNEZEU şi umanitatea ca întreg. Fiecare dintre noi ar trebui să ştie că lumea nu se transformă prin modificarea condiţiilor exterioare, ci prin transformarea individuală interioară a fiecăruia dintre noi, oamenii care o alcătuim, iar această transformare se petrece întotdeauna prin mila (graţia) lui DUMNEZEU. În Metoda Supremă şi Eficientă noi cerem ca mila (graţia) lui DUMNEZEU să se manifeste prin fiecare fiinţă umană astfel încât, în fiecare să aibă loc o transformare fundamentală, transformare ce va avea ulterior consecințe atât la nivel individual, cât și planetar, făcând astfel posibilă salvarea acestei planete.

6. Elevarea nivelului de vibrație al planetei şi al umanităţii

Practicând Metoda Supremă și Eficientă, conştientizăm în ființa noastră o revărsare neîntreruptă de aspecte tainice dumnezeieşti, care o face să devină un canal divin prin care aceste energii se manifestă. Cu cât mai multe ființe umane manifestă constant această revărsare de energie divină, cu atât mai ușor se realizează o ridicare treptată a nivelului de vibrație al întregii planete. Acest mod de acțiune nu presupune o confruntare directă cu forțele răului, fiind în perfect acord cu principiul spiritual enunțat de Iisus: „Aţi auzit că s-a spus: «Ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte.» Dar Eu vă spun, nu vă opuneţi răului. Dacă cineva vă va da o palmă peste obrazul drept, întorceţi-i şi celălalt obraz.” (Matei 5:38-39). În cazul în care realizăm Metoda Supremă şi Eficientă, răul este reprezentat de ignoranţa noastră şi de catastrofa care ar putea rezulta în urma manifestării acelei ignoranţe, iar binele este reprezentat de evoluţia spirituală a umanităţii. Chiar dacă există încă foarte multe ființe umane pe această planetă care trăiesc într-o stare de profundă ignoranță, acționând ca relee divine, cei care practică Metoda Supremă și Eficientă se roagă nu doar pentru salvarea lor, ci și pentru salvarea tuturor oamenilor, după cum spune Iisus mai departe: „Aţi auzit că a fost spus: «Iubeşte-ţi vecinul şi urăşte-ţi duşmanul.» Dar Eu vă spun, iubiţi-vă duşmanii şi rugaţi-vă pentru cei care vă persecută, ca să puteţi fi astfel fiii Tatălui vostru din Ceruri. El face ca Soarele Lui să strălucească şi peste cei buni, şi peste cei răi deopotrivă, şi trimite ploaia şi asupra celor drepţi, şi asupra celor nedrepţi.” (Matei 5:43-45).

7. Excelenţa Metodei Supreme şi Eficiente

Cuvântul „supremă” care apare în numele metodei se referă la faptul că această metodă (realizată minim de două ori pe zi) ar trebui să aibă prioritate în practica noastră spirituală.

8. Punerea în practică a sfatului Ghidului spiritual

Ghidul nostru spiritual ne-a recomandat ca Metoda Supremă şi Eficientă să fie practicată minim de două ori pe zi, ceea ce înseamnă în total 40 de minute. Chiar şi cu un efort atât de mic, dacă un număr suficient de practicanţi de yoga ai acestei şcoli spirituale îşi unesc forţele şi practică Metoda Supremă şi Eficientă de cel puţin două ori pe zi, aşa cum ne-a fost recomandat, se va produce un salt spiritual şi se va eleva nivelul energetic al planetei noastre şi al umanităţii. Trebuie, de asemenea, să luăm în considerare faptul că aceasta este una dintre rarele practici spirituale pe care Ghidul nostru spiritual a indicat să fie realizată la unison de către toţi simpatizanţii acestei şcoli spirituale şi, dacă noi suntem cu adevărat dăruiţi faţă de Ghidul nostru spiritual, am putea măcar să încercăm să-i urmăm sfaturile. Ar trebui de asemenea să ştim că, făcând ceea ce Ghidul nostru spiritual ne sfătuieşte să facem, ne va ajuta foarte mult să evoluăm pe calea spirituală.

9. Eficiența acțiunii în grup

Cu cât sunt mai mulţi oameni care realizează aceeaşi acţiune, cu atât mai multă energie va avea acţiunea respectivă, în special dacă este realizată simultan. Acest lucru este exprimat şi de Iisus în Evanghelie: „Căci dacă doi sau trei se adună în numele Meu, voi fi şi Eu cu ei.” (Matei 18:20)

10. Efectele asupra fiinţei noastre

Am lăsat intenționat la final efectele practicării metodei asupra ființei celui care o realizează. Primul şi poate cel mai important efect este acela că tot ceea ce dăruim se întoarce la noi înzecit, efect ce apare atunci când punem în practică legea dăruirii oculte. Alte efecte sunt: expansiunea conştiinţei noastre care va îmbrăţişa planeta Pământ şi întreaga umanitate, datorită credinţei şi prin comuniune directă cu DUMNEZEU; comuniunea cu îngerul nostru păzitor şi cu Arhanghelul pe care l-am ales şi primirea sprijinului din partea lor; starea de releu de manifestare a Duhului Sfânt, a graţiei lui DUMNEZEU, a omnipotenţei şi a voinţei Sale, precum şi acumularea acestor energii în fiinţa noastră.

DACĂ EU NU VOI ACŢIONA PENTRU SALVAREA PLANETEI REALIZÂND METODA SUPREMĂ ŞI EFICIENTĂ, ATUNCI CINE?

„VĂ ROG, AMINTIŢI-VĂ CĂ A ŞTI CEEA CE TREBUIE FĂCUT ŞI A NU ACŢIONA ESTE ŞI VA FI SUPREMA LAŞITATE” – Gregorian Bivolaru

Citiţi şi:

Programul planetar de acțiune urgentă „NU APOCALIPSA” –  Sinteză

Programul planetar de acţiune urgentă NU APOCALIPSA

O prorocire a Domnului pentru timpul nostru actual. Necesitatea revelaţiilor divine

Apocalipsa lui Ioan

yogaesoteric
14 februarie 2012

 

 

 

 

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More