11 aprilie – Ziua mediatorilor

 

Cei născuţi pe 11 aprilie simt nevoia, ca majoritatea nativilor din a doua decadă a zodiei berbecului, să iasă în evidenţă, chiar să fie staruri sau VIP-uri. De obicei, ei ajung în centrul atenţiei datorită unor reale aptitudini şi nu doar pentru că au această ambiţie. Se simt în largul lor atunci când fac parte dintr-o echipă de conducere şi de cele mai multe ori joacă în aceasta rolul central.
 
Pe nativii acestei zile îi dinamizează şi îi motivează mai degrabă promovarea unei idei, decât dobândirea gloriei sau a prestigiului; sunt preocupaţi în primul rând să transmită un mesaj, nu să-şi dezvolte o personalitate sclipitoare. Ei nu pun mare preţ pe exprimările pompoase, care cel mai adesea ascund idei mediocre sau chiar lipsa ideilor, ci apreciază francheţea. Aceasta nu înseamnă nicidecum că sunt incapabili de subtilitate sau că le lipseşte diplomaţia. De fapt sunt chiar excelenţi ca mediatori, având capacitatea de a pune faţă în faţă părţile adverse şi de a le concilia. Persoanele născute în această zi sunt cele mai căutate în situaţii de criză; chiar atunci când orice altă tentativă de soluţionare a eşuat, ei pot salva situaţia. Ajutorul lor este apreciat atât în mediul în care lucrează, cât şi acasă sau în mijlocul prietenilor.
 
Corelat cu aceste calităţi, cei născuţi pe 11 aprilie sunt înzestraţi cu supleţe din punct de vedere psihologic. De asemenea, dau dovadă de fler atunci când trebuie să stabilească termenii unui acord. Au capacitatea de a înţelege limbajul şi ideile celorlalţi în profunzime, inclusiv implicaţiile acestora. Deşi pare surprinzător, pot fi indiferenţi la nevoile şi dorinţele fiinţelor apropiate. Adesea însă, pot reacţiona destul de negativ atunci când cei dragi le spun ceva ce nu este pe placul lor. Dezvoltarea dimensiunii afective şi a empatiei sunt chei care îi vor ajuta să înlăture această lacună a fiinţei lor.
 
În mod frecvent nativii acestei zile îşi asumă mari responsabilităţi în ceea ce priveşte întreţinerea şi educaţia familiei, pe care nu reuşesc să şi le respecte. Uneori, energia de care ar avea nevoie pentru a duce la bun sfârşit aceste angajamente este consumată în alte domenii şi nu mai au energia necesară pentru familie, iar alteori sunt pur şi simplu nerealişti sau indiferenţi. E necesar să evite conflictele cu cei care le sunt superiori în „ierarhia” familială.
 
Datorită deosebitelor calităţi sociale cu care sunt înzestraţi, persoanele născute pe 11 aprilie sunt potrivite în profesii care implică contactul cu oamenii (munca socială) sau în poziţii administrative, în organizarea activităţii şi elaborarea de planuri pentru ceilalţi. În general, ei sunt convinşi că ştiu ce este de făcut pentru binele tuturor. Însă ar trebui să înveţe să fie atenţi şi la feed-backul pe care îl primesc. Lipsa de receptivitate la evaluările obiective ale muncii lor le poate sta în calea succesului. Unii dintre ei pot avea tendinţa de a se izola treptat de toate persoanele care îi critică în orice fel. Este absolut necesar ca cei născuţi în această zi să urmărească permanent să aibă o minte deschisă şi să fie receptivi la răspunsul celor din jur. Nu trebuie să le fie ruşine să îşi modifice anumite decizii, atunci când cursul evenimentelor o cere. Este foarte important să înveţe să fie mai flexibili, fără a-şi pierde însă integritatea şi eficienţa.
 
SFATURI: Renunţaţi la prejudecăţi. Nu vă asumaţi în mod nerealist excesiv multe responsabilităţi. Fiţi mai sensibili la nevoile fiinţelor apropiate. Controlaţi-vă temperamentul şi evitaţi conflictele familiale. Atenţie la energia de care dispuneţi: învăţaţi să o folosiţi în întregime în mod creator, pentru că ceea ce rămâne neutilizat se va întoarce mai devreme sau mai târziu împotriva dumneavoastră.
 
PUNCTE FORTE: hotărât, diplomat, perspicace
PUNCTE SLABE: insensibil, rigid, blazat
 
Înapoi la 10 aprilie: Ziua îndrăznelii
Urmează mâine 12 aprilie: Ziua socializării
 

yogaesoteric
aprilie 2007

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More