23 alimente alcaline

 

Multe din produsele alimentare pe care le consumăm de obicei creează un mediu acid în organism ceea ce, printre altele, încetinește procesele metabolice. De aici apar kilogramele în plus, îmbătrânirea prematură și alte afecțiuni. Unica soluție este restabilirea echilibrului acido-bazic și a armoniei în complexul sistem pe care îl numim „organism uman”.

Vă prezentăm în continuare o listă cu alimente alcaline, care vă vor aduce beneficii enorme pentru sănătate și starea psihologică, dacă le veţi introduce în dietă.

1. Lămâia

Lămâia este un produs uimitor! Având un gust foarte acru, el este totuși un aliment alcalin, cu un pH de 9,0. Lămâia este un remediu puternic împotriva răcelii și virozelor și are puternice proprietăți antiseptice. Este totodată un produs de neînlocuit pentru curățarea ficatului.

2. Sfecla Mangold
Frunzele de sfeclă elvețiană sunt printre cele mai alcaline alimente și sunt bogate în vitamine, proteine, fibre și săruri minerale. Planta normalizează nivelul de zahăr în sânge, stimulează activitatea creierului, restabilește vederea și este foarte benefică pentru sistemul cardio-vascular.

3. Castraveții
Castravetele este un aliment alcalin care poate normaliza rapid procesele de digestie, neutralizând mediul acid. În plus această legumă e alcătuită din apă în proporție de 90%, fiind foarte benefică pentru starea pielii.

4. Ridichea
Consumul de ridiche normalizează peristaltica intestinală, reduce nivelul de colesterol, îmbunătățește metabolismul și activitatea sistemului cardio-vascular. Este curios că efectul maxim se obține dacă ridichea e consumată separat, adică nu în salate.

5. Țelina
Țelina încetinește procesele de îmbătrânire, îmbunătățește metabolismul, stimulează secreția de suc gastric și normalizează nivelul de zahăr în sânge. Rădăcina și frunzele de țelină conțin vitamine, minerale, aminoacizi și uleiuri esențiale.

6. Usturoiul
Acest produs aromat, pe lângă beneficiile pe care le aduce fiind un aliment alcalin, este și un ajutor important pentru întărirea imunității. Usturoiul este celebru pentru proprietățile sale antibacteriene, iar aroma sa unică face din el un condiment excelent pentru tot felul de bucate.

7. Sfecla

Acest produs cu care ne-am obișnuit cu toții este și foarte folositor! Vitaminele, mineralele și fibrele din componența sfeclei au un impact foarte benefic asupra organismului.

8. Avocado
Acest fruct exotic normalizează echilibrul acido-bazic, fiind bogat în vitamine, aminoacizi și acizi grași mononesaturați, care întăresc sistemul cardio-vascular.

9. Pepenele galben

pH-ul acestui aliment este de 8,5. Consumul de pepene galben este recomandat în caz de pietre la vezica urinară, boli renale și răceli. Pepenele verde are, la rândul său, proprietăţi similare.

10. Hrișca

Hrișca vă poate umple de energie pentru o zi întreagă! Includeți neapărat în meniu acest aliment alcalin pentru a asigura o stare foarte bună a sistemului cardio-vascular.

11. Bananele

Banana este o sursă excelentă de energie, pectine, amidon, vitamine, fier și endorfine. Este de un imens folos pentru sistemul digestiv, dar și pentru sănătatea rinichilor.

12. Cicoarea
Această plantă este o alternativă perfectă pentru cafea, având în plus un impact benefic asupra sistemului nervos și asupra nivelului zahărului din sânge (ajută la normalizarea glicemiei).

13. Fructele de pădure

Pe lângă mulțimea de vitamine și microelemente pe care le conţin, fructele de pădure sunt bogate în fibre și antioxidanți, încetinind mult procesele de îmbătrânire.

14. Broccoli
Acest tip de varză este bogat în vitamine și microelemente necesare pentru buna funcționare a rinichilor și a țesutului osos.

15. Ananasul
Fiind bogat în vitaminele A și C, ananasul este eficient pentru tratarea anginei, pneumoniei și artritei și previne dezvoltarea aterosclerozei, iar sucul său este celebru pentru capacitatea de întărire a memoriei.

16. Strugurii

Strugurii sunt benefici pentru stimularea imunității și prevenirea bolilor oncologice. Acest aliment alcalin normalizează tensiunea arterială și ameliorează durerile articulare.

17. Varza de Bruxelles

Consumul acesteia este recomandat în caz de ateroscleroză, cardiopatie ischemică, constipație, diabet, alergie și chiar insomnie. Conținutul ridicat de acid folic face din varza de Bruxelles un produs perfect pentru femei gravide.

18. Mango
Miezul de mango conține vitamine, minerale, fibre și pectină. Fructul este un antidepresiv natural și stimulează slăbirea sănătoasă.

19. Spanacul
Se pare că nicio altă verdeață nu are o compoziție atât de benefică pentru sănătate. Spanacul reprezintă un zid de apărare împotriva astmului, diabetului, anemiei și bolilor oncologice, fiind extrem de benefic şi pentru piele, păr și dinți.

20. Loboda

Prin conținutul ridicat de proteine, loboda poate concura chiar și cu produsele de origine animală. Întărește organismul, tratează podagra, radiculopatia și hemoroizii, iar semințele sale normalizează procesele digestive.

21. Germenii de lucernă
Germenii de lucernă au o compoziție unică. Ei conțin cantități enorme de vitamine, aminoacizi, minerale și clorofilă. Lucerna crește nivelul de hemoglobină în sânge, reduce nivelul de colesterol și normalizează funcționarea sistemului cardio-vascular.

22. Semințele de in
Acest aliment alcalin este foarte bogat în fibre și vitamina E, iar proprietățile sale antiinflamatorii îl fac să fie foarte benefic pentru femei în perioada menopauzei.

23. Papaya

Aroma acestui produs exotic amintește de zmeură, dar ce îl face absolut unic este conținutul de papaină – o enzimă ce îmbunătățește digestia, mai ales după mesele mai îndestulate.

Sigur, lista de alimente alcaline nu se epuizează aici. Sunt mult mai multe, iar cele pe care le-am prezentat sunt printre cele mai eficiente și accesibile dintre ele.

Citiți și:

Alimentația și pH-ul

Calea către o sănătate perfectă: echilibrul între acid și alcalin

Medic german: «Toată lumea este necesar să știe că apa alcalină omoară cancerul!»

 

yogaesoteric
23 iunie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More