3 motive pentru care (în diplomaţie) SUA nu poate fi un partener de încredere

1. Încă de pe vremea lui Bush senior s-a convenit alipirea peninsulei Crimeea la Rusia. Nu doar atât, ci şi un culoar de tranzit terestru prin sud-estul Ucrainei, care să includă oblasturile Doneţk şi Lughansk. Faptul că Obama (de fapt acoliţii lui) s-au lăcomit si n-au respectat înţelegerea, urmărind să ia Ucraina cu totul, asta e altceva.

2. URSS-ul a fost de acord cu deschiderea (politica de glasnost) şi renunţarea la Tratatul de la Varşovia cu condiţia ca NATO să nu se extindă spre est. Faptul că americanii nu s-au ţinut de cuvânt, asta e cu totul altceva.

3. UE (Germania) a fost de acord cu intervenţia în Ucraina cu condiţia ca firmele europene să aibă acces (piaţă de desfacere) pe piaţa ucraineană şi să poată accesa solul fertil ucrainean pentru agricultură. Faptul că americanii şi-au pus la butoane oamenii lor si i-au exclus pe nemţi (pe europeni) din structurile decizionale, asta e cu totul altceva.

Iată 3 motive pentru care (în diplomaţie) SUA nu poate fi un partener de încredere. Cu ăştia defilăm noi. De fapt ei defilează cu noi ca și cum am fi nişte bichoni în lesă, dar asta e cu totul altceva.

PS: vorbim despre singura ţară care a folosit bomba nucleară împotriva unei ţări învinse (la momentul Hiroshima şi Nagasaki Imperiul Japonez era învins). Şi de fapt împotriva civililor fiindcă ţintele au fost alese cu scop precis, de a îngenunchea populaţia fiindcă armata era gata să semneze capitularea.

PS2: Şi ar mai fi de spus că noi problemele teritoriale le avem de fapt cu ucrainenii, nu cu ruşii, dar asta e cu totul altceva.

Autor: Dragomir Daniel Tiberivs

Citiți și:
Global Research: SUA sunt principalul instigator al conflictului din Ucraina. Faptele istorice
SUA a bombardat Somalia în luna februarie. Ați citit asta undeva?

 

yogaesoteric
21 mai 2022

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More