5 alternative excelente pentru cafeaua de dimineaţă

 

Ceaşca fierbinte şi aburindă de cafea este o parte din ritualul de dimineaţă al majorităţii oamenilor. Fără să bea cafea la prima oră a dimineţii se simt somnoroşi şi parcă nu pot funcţiona.

Energia dată de cafeină este un instrument puternic de activare a creierului, dar ceea ce se petrece este ca o biciuire a neuronilor, storcând din ei toată energia, până la epuizare. Studiile au arătat că nu este deloc un obicei sănătos. Pe lângă faptul că dă dependenţă şi te face să sari peste micul dejun, tăindu-ţi pofta de mâncare, consumul regulat de cafea creşte riscul apariţiei a numeroase boli, inclusiv a cancerului.

Iată cinci alternative sănătoase la cafea care vă dau impulsul dorit de dimineaţă dar fără să vă lase epuizaţi după ce le trece efectul şi fără consecinţe nefaste pe termen lung.

Băutură caldă de maca

Câteva linguriţe de pudră de maca măcinată într-o cană de lapte cald de migdale, împreună cu un strop de miere şi scorţişoară măcinată este o modalitate delicioasă de a-ţi începe dimineaţa. Maca stimulează glandele suprarenale şi vă poate da energie fără să vă epuizeze ulterior, aşa cum face cafeaua.

Amestec din plante cu păpădie

Iată o combinaţie care se apropie mai mult decât oricare alta de aroma cafelei. Combinaţia de rădăcină prăjită de maca, de păpădie şi de cicoare aduce destul de mult cu licoarea originală. Nu este exact la fel, dar este suficient de aproape de cafea. Puteţi găsi astfel de amestecuri gata preparate în magazinele de profil şi chiar şi în farmacii.

Ceai verde matcha

Ceaiul verde matcha este la modă în ziua de azi. Este lăudat pentru calităţile sale antioxidante, detoxifiante şi energizante. Pentru că este un ceai făcut din pudră de plante, nu o simplă infuzie de plante, beneficiile pentru sănătate sunt mai mari decât cele furnizate de ceaiul verde obişnuit.

Apă călduţă cu lămâie

O cană cu apă caldă şi lămâie, la care puteţi adăuga eventual şi puţină miere, trezeşte ficatul şi dă un impuls acolo unde este necesar pentru a pune în mişcare întregul organism.

Citiți și:

Otrava din cafeaua pe care foarte mulți oameni o beau zilnic

Înlocuitori benefici și perfect naturali pentru cafea. Beneficiile uimitoare ale energizanţilor naturali

Cum se instalează cancerul, fără să bagi de seamă, dacă bei cafea pe stomacul gol

 

yogaesoteric
13 aprilie 2020

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More