5 beneficii ale nucilor caju pe care probabil nu le ştiai

 

Nucile caju sunt cu adevărat delicioase! Cu toate acestea, s-ar putea să nu ştii că, pe lângă gustul savuros, sunt excelente şi pentru sănătatea ta. Iată 5 dintre beneficiile pe care le au pentru organism.

1. Nucile caju sunt ideale pentru a trata anxietatea şi depresia

Hrana corect aleasă poate face o diferenţă imensă în viaţa persoanelor care suferă de anxietate şi depresie, iar nucile caju pot fi de mare ajutor.

De ce? Pentru că în caju se găseşte triptofan, o substanţă care creşte cantitatea de serotonină din creier şi care te face să te simţi mai bine. De asemenea, are un impact pozitiv asupra somnului şi îţi echilibrează starea de spirit. Dozele crescute de magneziu sunt asociate cu sănătatea mentală, iar în 100 g de caju se află 270 mg de magneziu. La acestea se adaugă conținutul bogat în acizi graşi omega-3, ceea ce oferă o stare mentală stabilă şi o stare de spirit pe măsură.

2. Sunt bune pentru circulaţia sangvină şi inimă

Cuprul şi fierul conlucrează în sânge pentru a forma globulele roşii. În general, putem spune că prin consumul de caju scădem riscul bolilor cardiovasculare. Cum se petrece acest lucru? Caju conţine grăsimi nesaturate, care scad nivelul colesterolului „rău”. Acizii graşi omega-3 au un impact pozitiv asupra bătăilor inimii şi ajută la evitarea tulburărilor periculoase de ritm cardiac, care ar putea cauza un atac de cord. Totodată, caju conţine vitamina E, care previne depunerea de grăsime pe artere, fapt ce ajută sângele să circule corespunzător prin vene.

3. Ochii tăi îţi vor mulţumi dacă mănânci nuci caju!

Nucile caju au un impact excelent asupra ochilor, deoarece conţin luteină şi zeaxantină, care acţionează ca antioxidanţi şi protezează ochii de efectele negative ale luminii, mai exact de razele ultraviolete. Consumând caju, diminuezi riscul de a-ţi pierde vederea la senectute şi previi cataracta.

4. Îmbunătăţesc sănătatea dentară

Caju conţine totodată şi acizi care combat bacteriile Gram pozitive şi protejează dinţii de carii. Se crede, deşi nu este încă dovedit, că nucile caju previn şi abcesele dentare.

5. Conţin multe vitamine şi minerale

Din ce aţi citit până acum, este clar că nucile caju conţin nişte nutrienţi interesanţi, însă aceştia sunt doar o mică parte. Pe scurt, iată ce mai poţi găsi în caju: mangan, potasiu, cupru, fier, magneziu, zinc, calciu şi seleniu. De asemenea, conţin vitamina B1 (tiamina), vitamina B5, B6, riboflavină şi, deja amintită, vitamina E. Toţi aceşti nutrienţi sunt buni pentru funcţionarea organismului uman şi au un impact pozitiv asupra diverselor organe şi mecanisme biologice. În plus, aceşti nutrienţi, în special vitaminele, sunt esenţiali pentru metabolizarea la nivel celular a proteinelor, grăsimilor şi a carbohidraţilor.

Porţia zilnică

O mână plină de nuci caju pe zi oferă cantitatea necesară de minerale (mangan, potasiu, cupru, fier, magneziu, zinc, calciu şi seleniu) şi poate preveni bolile cauzate de carențele de minerale.

Potrivit unei cercetări efectuată la Harvard, două porţii de caju pe zi previn bolile cardiovasculare, diabetul şi cancerul.

Dacă nu eşti alergic la nuci, ar trebui să iei în considerare introducerea lor în dietă. Atenție însă, la excese. Dacă mănânci prea mult caju, poate avea ca efect vărsături şi diaree.


Citiți și:

Fructe de iarnă: nucile

Alimente de post ce sunt consistente și sățioase

 

yogaesoteric
22 decembrie 2017

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More