Câinii vor fi folosiți pentru a detecta tumorile canceroase. Cum ne pot ajuta să luptăm împotriva bolii…

 

Câinii nu sunt doar cei mai buni prieteni ai omului; aceste patrupede iubite ne pot ajuta în depistarea primelor simptome ale cancerului. În Japonia, o comunitate mică, agrară, din prefectura Yamagata va începe să utilizeze câini special instruiți pentru a-și examina rezidenții dacă sunt predispuși la dezvoltarea cancerului. Dacă proiectul pilot din orașul Kaneyama, cu o populație de 6.000 de persoane, va fi un succes, acest fel de teste s-ar putea răspândi în toată Japonia.

„Câinii sunt cunoscuți pentru faptul că au simțul mirosului foarte dezvoltat, iar acești câini special instruiți au acum abilitatea excepțională de a simți mirosurile produse de tumorile canceroase”, a declarat dr. Suzuki Miyashita, principalul autor al experimentului.

Doctorul Miyashita a adăugat că acești câini pot mirosi cancerul cu o „precizie de aproape 100%”. Câinii sunt capabili să deceleze un amestec de gaze produs numai de celulele canceroase, ceea ce îi face extrem de eficienți în lupta cu această boală. Cancerul este ca o bombă cu ceas pentru organismul nostru, iar cu cât este descoperit mai repede, cu atât este mai bine pentru pacient.

Orașul pentru începerea testelor nu a fost ales întâmplător: municipiul Kaneyama a avut cea mai mare rată a mortalității cauzată de cancerul de stomac în perioada 2008-2012, când și-au pierdut viața din cauza bolii 344 de persoane.

Proiectul va dura trei ani de zile, timp în care vor fi studiate toate rezultatele obținute de acești câini special antrenați.


Citiți și:

Toţi pacienţii cu cancer au un pH prea acid! Câteva sugestii pentru echilibrarea pH-ului

Pisica, un inductor prin declanșarea unor procese de rezonanță ocultă benefice cu energii subtile benefice și un medicament viu

Jumătate dintre bolnavii de cancer sunt omorâţi apoi chiar de chimioterapie, nu de cancer!

 

yogaesoteric
22 decembrie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More