5 uleiuri esenţiale eficiente în tratamentul cancerului

Popularitatea uleiurilor esenţiale a crescut mult în ultimii ani, aceasta şi datorită ştiinţei care le-a scos în evidenţă calităţile terapeutice.

Uleiurile esenţiale pot fi diluate într-un ulei purtător şi apoi aplicat direct pe piele, inhalate printr-o compresă sau difuzor, sau utilizate în alimente şi băuturi dacă uleiul esenţial respectiv este marcat ca fiind sigur pentru consum.

Uleiurile esenţiale exercită cea mai mare parte a efectelor farmacologice prin intermediul aportului de sânge la creier. Ele au, de asemenea, un efect indirect prin intermediul căilor nervoase olfactive la nivelul creierului.

Oamenii de ştiinţă au dovedit că uleiurile esenţiale ajută la vindecarea cancerului şi o fac prin mai multe moduri. Unele acţionează direct asupra celulelor canceroase, împiedicând creşterea tumorilor şi favorizând apoptoza celulelor maligne. Altele detensionează şi oferă sprijin emoţional.

Iată câteva uleiuri esenţiale eficiente în tratarea cancerului:

  1. Ulei esenţial de cimbru

Un studiu din 2010 realizat în Elveţia a evaluat efectul uleiului esenţial de cimbru asupra mai multor tipuri de cancer. Rezultatele au arătat că acest ulei are un puternic efect citotoxic asupra celulelor cancerului de sân, pulmonar şi de prostată. Cimbrul are un compus activ, timolul, care ucide cancerul.

  1. Ulei esenţial de rozmarin

Studii recente au arătat că extractul de rozmarin are proprietăţi anti-tumorale care sunt eficiente în tratamentul cancerelor de colon, de sân, hepatic, de stomac, de piele şi al celulelor din sânge. Un studiu a constatat că uleiul esenţial de rozmarin a distrus peste 90% din celulele cancerului ovarian şi de ficat.

  1. Ulei esenţial de oregano

Un studiu realizat de cei de la Long Island University a evidenţiat faptul că oregano are proprietăţi anti-inflamatorii şi antibacteriene şi, de asemenea, are căi prin care determină sinuciderea celulelor canceroase.

Uleiul esenţial de oregano conţine carnosol care poate stopa creşterea celulelor maligne în cancerul de colon. De asemenea, a demonstrat rezultate promiţătoare în lupta împotriva cancerului de prostată, de sân şi de piele.

  1. Ulei esenţial de muşeţel

Apigenina, un constituent bioactiv găsit în muşeţel s-a dovedit a avea efecte semnificative în inhibarea multor tipuri de celule canceroase. Un studiu din 2010 a constatat că uleiul esenţial de muşeţel poate ucide 93% din celulele cancerului de sân.

  1. Ulei esenţial de tămâie

Studiile occidentale au arătat că atât uleiul esenţial de tămâie, cât şi extractul au o activitate puternic anti-tumorală. Uleiul a fost testat împotriva celulelor cancerului de pancreas pe care le-a ucis în mare parte. Acelaşi efect a fost dovedit într-un studiu separat asupra celulelor cancerului vezicii urinare. Acest studiu a constatat că uleiul esenţial de tămâie a fost capabil să distingă între celulele canceroase şi celulele sănătoase, lăsând celulele sănătoase neafectate.

 

Citiţi şi:

Ghimbirul este mai eficient de 10.000 de ori împotriva cancerului decât citostaticele

Uleiurile volatile naturale, un minunat mijloc de susţinere, îmbunătățire şi ajutorare a sănătăţii (1)

 

yogaesoteric

28 martie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More