Există o criză a masculinității în lume

Prin anii ’70, societatea începuse să se schimbe, dar erau încă mulți bărbați care știau să fie bărbați. În acele vremuri, dacă bărbații voiau să fie bărbați, era ceva normal. Și dacă femeile doreau să fie feminine, și asta era ceva firesc.

Dar acum totul s-a schimbat. Orice efort de promovare a rolurilor tradiționale de gen este rău, iar masculinitatea, în special, este atacată.

În societatea noastră, „bărbatul” a primit o etichetă cu conotații extrem de nefaste și, dacă își manifestă trăsăturile masculine, atunci are o problemă.

Din păcate, aceste mesaje discordante despre masculinitate sunt întărite în mod constant în nenumăratele emisiuni pe care americanii le urmăresc ore în șir la televizor sau în rolurile din filme.

Indiferent dacă își dau seama în mod conștient sau nu, bărbaților li se spune continuu că ar fi necesar să se schimbe pentru a fi acceptați de societate.

Masculinitatea nu a fost abolită, dar este remodelată și redefinită. Sintagma „masculinitate toxică” este eticheta aplicată pentru modul în care bărbații se comportau nu cu mult timp în urmă, iar cei care îmbrățișează vechile valori sunt catalogați drept ticăloși.

Ca exemplu, puteți doar să urmăriți reclama de televiziune Gillette intitulată We Believe: The Best Men Can Be.

Tinerii sunt viitorul

Nici măcar nu doresc să ascundă ceea ce urmăresc să facă, deoarece nu este nevoie de aceasta. Societatea noastră a respins masculinitatea tradițională într-o asemenea măsură, încât acum poate fi atacată în mod liber și deschis.

Da, un anumit procent de bărbați de modă veche s-ar putea supăra, dar cei care domină cultura noastră știu că tinerii sunt viitorul.

Apropo de tineri. Sistemul nostru de educație favorizează în mod covârșitor trăsăturile feminine. Bărbații sunt concepuți de la natură pentru a fi războinici și aventurieri. Faptul că ei lucrează la birou și discută cu colegele despre sentimentele lor toată ziua, nu le vine la îndemână.

Doar 11 la sută din profesorii de școală elementară (din SUA) sunt bărbați și aceasta, cu siguranță, nu ajută. De-a lungul anilor de școală, băieții sunt încurajați în permanență să se comporte mai mult ca fetele, iar comportamentul tradițional masculin este în mod constant eliminat. Acest sistem nu funcționează pentru bărbații tineri, iar cifrele ne spun aceasta foarte clar.

Iată ce spun statisticile din SUA

Pentru fiecare 1000 de fete din aceeași categorie, există …

  • 145 de băieți care repetă grădinița
  • 168 de băieți cu tulburări de comunicare
  • 180 de băieți care fac abuz de droguri și alcool
  • 207 băieți clasificați ca având un handicap de învățare
  • 318 băieți care mor prin supradoză
  • 237 băieți diagnosticați cu ADHD
  • 240 de băieți suspendați de la școală
  • 291 de băieți expulzați de la școală
  • 355 de băieți din școlile publice clasificați cu tulburări emoționale

Pentru băieții în vârstă de peste 14 ani există un risc de 4 ori mai mare de a se sinucide.

Aceste cifre sunt absolut uluitoare.

Corectitudinea politică

Dar mass-media corporativă nu va vorbi niciodată despre ele, pentru că nu este corect din punct de vedere politic să se vorbească despre o „criză a masculinității” în Statele Unite (și în lume).

Nu cu mult timp în urmă, Brookings Institution a realizat un studiu care a dezvăluit faptul că mai mulți părinți americani sunt mai îngrijorați pentru fiii lor decât pentru fiicele lor.

Americanii sunt mai îngrijorați de băieți în general. 41% dintre părinți sunt îngrijorați despre viitorul băieților, față de 33% în cazul fetelor. În special, studiul a descoperit că majoritatea părinților cred că fiicele lor prezintă mai multă adaptabilitate și siguranță decât fiii lor.

Părinții au fost întrebați cu privire la cât de bine se descurcă fiul (fiii) și / sau fiica (fiicele) lor cu problemele cărora este necesar să le facă față. Părinții își văd fiicele ca fiind mai rezistente și mai adaptabile, 66% fiind de acord că „eșecurile nu o descurajează, ea nu renunță ușor”, comparativ cu 58% dintre părinți care spun aceasta despre fiii lor.

Din acest punct de vedere, se impune o întrebare esențială. Creștem o întreagă generație de bărbați tineri care nu sunt pregătiți să facă față provocărilor dure pe care viața reală le va arunca inevitabil în calea lor?

Sondaje alarmante

Unul dintre principalele motive pentru care băieții nu se descurcă bine este că foarte mulți dintre ei sunt crescuți fără tatăl lor. Un sondaj recent a constatat că 68,9% dintre copiii din SUA sunt crescuți într-o casă care nu include doi părinți.

Desigur, atunci când un părinte lipsește, acesta este aproape întotdeauna tatăl. Și studiile au arătat că băieții crescuți într-o casă fără tată sunt mult mai predispuși să comită infracțiuni grave.

Absența taților duce la mai multe infracțiuni și la mai multă sărăcie. Societatea ar fi necesar să consemneze importanța taților și implicit a familiilor complete. Surprinzător însă, societatea promovează, normalizează și încurajează distrugerea familiei în favoarea altor stiluri de parteneriat… 93% dintre deținuții americani sunt bărbați, iar 90% au crescut fără tată.

Familia tradițională a fost unul dintre elementele fundamentale ale fiecărei societăți civilizate de-a lungul istoriei, deoarece familia tradițională funcționează.

Dar acum inginerii sociali intenționează să răstoarne totul.

În America de azi, valorile „tradiționale” sunt rele, iar noile „valori” (care sunt complet opusul a ceea ce credeau cândva americanii) sunt considerate a fi „bune”.

Ne-am pierdut complet direcția ca societate și, dacă rămânem pe această cale, ne vom confrunta cu un dezastru.

Dar nu există prea multe speranțe de a îmbunătăți situația. Pentru că oamenii de rând nu decid aceste aspecte.

În acest moment, bolnavii conduc azilul. Și, cu fiecare zi ce trece, țesătura societății noastre se destramă din ce în ce mai mult.

Citiți și:
Bărbatul ideal – necesitatea redescoperirii urgente, de către cât mai mulţi bărbaţi ai zilelor noastre, a virtuţilor masculinităţii arhetipale (I)
Ce înseamnă să fii un bărbat adevărat?

yogaesoteric
12 ianuarie 2022

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More