Iuda, onorat la Vatican: Papa Francisc îmbrățișează fățiș satanismul

Potrivit ziarului Vaticanului, Osservatore Romano, Papa Francisc și-a pus în spatele biroului personal o pictură cu Iisus înviat, nud, îmbrățișându-l pe Iuda mort.

Ziarul Vaticanului i-a dedicat primele sale trei pagini din ediția sa din Joia Mare de anul trecut lui Iuda, punând sub semnul întrebării, așa cum a făcut-o anterior și Papa Francisc însuși, faptul că acesta ar fi ajuns în iad.

Osservatore Romano, care este aprobat oficial de Vatican înainte de publicare, a apărut având pe prima pagină o pictură bizară în care este înfățișat Iisus Hristos înviat, nud, aplecat cu milă asupra trupului mort al lui Iuda.

Dacă imaginea nu era suficient de grăitoare, editorialul care o însoțește explică faptul că tabloul a fost inspirat de una dintre cărțile Papei, care sugera că Iuda Iscarioteanul nu a ajuns în iad. Artistul (a cărui identitate nu este dezvăluită, dar ni se spune că este un credincios francez) i-a dăruit pictura Suveranului Pontif, iar acesta, încântat, a atârnat-o pe perete în spatele biroului său personal de studiu.

Tabloul a fost plasat de Papă în biroul său, alături de o altă fotografie controversată, cu capitelul uneia dintre coloanele bisericii Sfânta Maria Magdalena din Vezelay (Franța), înfățișându-l pe Iisus în postura Bunului Păstor, ducându-l în spate pe Iuda, ca oaie rătăcită.

Editorialul lui Andrea Monda din Osservatore Romano afirmă că tabloul a fost inspirat de cartea lui Francisc Când vă rugați, ziceți Tatăl Nostru, apărută în 2018.

Papa Francisc pare să fi dezvoltat o adevărată obsesie pentru soarta lui Iuda, despre care vrea să creadă că a fost mântuit. În aprilie 2020, el a afirmat această idee cu prilejul unei predici televizate, în Miercurea Mare (ziua trădării lui Iuda), din capela sa privată.

După ce a citit cuvintele lui Iisus, care afirmă clar: „Vai, însă, acelui om prin care Fiul Omului se va vinde! Bine era de omul acela dacă nu se năștea” (Mt. 26, 24), Papa Francisc a conchis: „Ce s-a ales de Iuda? Nu știu.”

În decembrie 2020, unul dintre apropiații Papei, Arhiepiscopul Vincenzo Paglia, a mers până acolo încât a afirmat că toți aceia care susțin că Iuda Iscarioteanul a ajuns în iad sunt „eretici”.

Paglia, care este președintele Academiei Pontificale pentru Viață, a declarat răspicat: „Este important de asemenea să ne amintim că, pentru Biserica Catolică, dacă cineva spune că Iuda se află în iad, este un eretic.

În aceeași predică, Paglia afirma că un preot poate rămâne în mod legitim lângă o persoană care suferă o sinucidere asistată (eutanasie) pentru „a-i strânge mâna” și a-l „însoți”, binecuvântând astfel păcatul sinuciderii.

Potrivit catehismului Bisericii Catolice, dar și al celei Ortodoxe, Iuda a ajuns în iad.

Cuvintele lui Iisus sunt clare: „Oare nu v-am ales eu pe voi, cei doisprezece? Și unul dintre voi este diavol.” (In. 6, 70).

Pentru a spulbera orice îndoială, Ioan explică: „Iar El zicea de Iuda al lui Simon Iscarioteanul, căci acesta, unul din cei doisprezece fiind, avea să-L vândă.” (In. 6, 71).

Ceva mai departe, Iisus îl numește pe Iuda „fiu al pierzării” (In. 17, 12).

Sfântul Vasile al Kineșmei spune:
În vechile icoane și fresce bisericești ale Înfricoșătoarei Judecăți, în iad este înfățișat pe locul cel mai de frunte Iuda. El șade pe genunchii satanei, ținând în mâini nenorocita pungă cu cei treizeci de arginți, iar stăpânul tărâmului de dedesubt îl îmbrățișează cu drag, strângându-l la piept. Acesta este cel mai iubit copil al său, alesul său, și de-abia în planul al doilea sunt înfățișați toți păcătoșii ceilalți, trași de lanțul fatal al păcatului. Înțelesul compoziției e limpede: Iuda este cea mai dezgustătoare odraslă a iadului.”

Or, ce face Papa? Îl înlocuiește pe satana îmbrățișându-l pe Iuda, cu Iisus Hristos!

Citiți și:
Nebunia Papei Francisc: Vrea să ne rugăm pentru roboți și Inteligența Artificială
Arhiepiscopul catolic Carlo Maria Viganò despre cum a ajuns (Anti)Biserica Catolică a Papei Francisc să fie slujitoarea Noii Ordini Mondiale (I)

 

yogaesoteric
12 ianuarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More