7 aprilie – Ziua entuziasmului

 

Cei născuţi pe 7 aprilie sunt dedicaţi întru totul activităţilor pe care le desfăşoară, fiind plini de entuziasm şi energie. Aceia dintre ei care nu au avut o copilărie fericită  –  fie din cauza părinţilor, fie din cauza mediului – pot avea tendinţa de a fi marcaţi de o anumită stare de tristeţe de-a lungul întregii lor vieţi. Pentru a o depăşi, trebuie să îşi dezvolte simţul umorului şi buna dispoziţie. Unele persoane născute pe 7 aprilie manifestă mult entuziasm şi creativitate în tinereţe, dar pe măsură ce înaintează în vârstă se mulţumesc să se cantoneze într-o monotonie confortabilă şi lipsită de imginaţie. Cei născuţi astăzi trebuie să reziste tentaţiei de a-şi irosi energia în revolte copilăreşti. În ciuda faptului că cei născuţi pe 7 aprilie devin din ce în ce mai înţelepţi odată cu înaintarea în vârstă (şi mai detaşaţi), irascibilitatea poate constitui o problemă permanentă pentru ei.

Toate fiinţele umane trec pe parcursul vieţii lor prin anumite momente, bine definite în astrologie ca şi perioade de intense încercări şi de maturizare, uneori forţată. Primul din aceste puncte critice ale vieţii umane este cunoscut în astrologie ca „întoarcerea lui Saturn”. Între 28 şi 30 de ani Saturn încheie parcurgerea unui ciclu complet al zodiacului şi ajunge în aceeaşi poziţie ca la naştere. Un alt punct critic este cel din jurul vârstei de 42 de ani, când atât Saturn, cât şi Uranus se află la 180 de grade faţă de poziţia lor de la naştere.
 
Atunci când ajung în aceste puncte critice şi simt că stagnează din punct de vedere spiritual, nativii zilei de 7 aprilie au tendinţa de „a începe o viaţă nouă” şi vor face brusc o transformare radicală în viaţa lor. Dacă trec cu bine de aceste două puncte de cumpănă, cei născuţi pe 7 aprilie sunt capabili de succese chiar şi mai mari, în „noua lor viaţă”. Se vor simţi mult mai puţin constrânşi, se vor deschide către lume şi, în acelaşi timp, vor permite celorlalţi să se apropie mai mult de ei.

Cei născuţi pe 7 aprilie sunt de obicei tăcuţi, dar dau dovadă de sensibilitate şi receptivitate faţă de energia pozitivă a celorlalţi. Unii nativi remarcabili  au capacitatea de a canaliza şi direcţiona această energie pozitivă pentru a-şi îndeplini obiectivele sociale şi spirituale. Viaţa spirituală a celor născuţi pe 7 aprilie este foarte importantă. Mulţi dintre ei manifestă spontan înclinaţii mistice şi au o atitudine religioasă, chiar dacă sunt sau nu practicanţi activi ai vreunui cult religios. Este  posibil  însă, ca unii dintre ei să devină fanatici, iar entuziasmul cu care elogiază cultul pe care l-au adoptat îi va îndepărta pe cei din jur, care nu le împărtăşesc convingerile religioase. În opţiunile lor religioase,  este important ca ei să reuşească să fie lucizi şi să îşi dezvolte discernământul.
 
Persoanele mai puţin evoluate dintre cele născute pe 7 aprilie dau impresia că sunt dependente. Adesea, atunci când prietenii le cer ajutorul, ele se vor dovedi a fi persoane pe care nu te poţi baza. Realismul celor născuţi pe 7 aprilie este realtiv scăzut; mulţi dintre ei sunt extrem de irascibili. Din această cauză, cei care depind de ei pot avea surprize neplăcute. Cei mai evoluaţi dintre nativii zilei de 7 aprilie se pot dovedi prieteni de nădejde, care se ţin de cuvânt, în ciuda entuziasmului cu care obişnuiesc să facă promisiuni. Pot avea probleme atunci când fac prea multe promisiuni: în cazul în care prea multe persoane depind de ei, nu vor face faţă tuturor obligaţiilor. Situaţiile de acest gen îi pot determina pe unii dintre nativii zilei să se retragă în singurătate, uneori chiar pentru perioade îndelungate.
 
În relaţiile de cuplu, pentru cei născuţi pe 7 aprilie contează foarte mult aprecierea şi preţuirea pe care le-o acordă fiinţa iubită; ei înşişi îi oferă fiinţei iubite foarte mult sprijin. Este posibil ca aceasta să devină dependentă de entuziasmul nativilor. Este posibil de asemenea ca nevoia de singurătate care apare uneori la nativii acestei zile atunci când sunt copleşiţi de obligaţii să îi facă să sufere pe cei care îi iubesc.
 
Cei născuţi pe 7 aprilie se descurcă de minune în funcţii publice. Sunt capabili să îi inspire pe ceilalti şi să le insufle entuziasm pentru realizarea unor proiecte măreţe.
 
SFATURI: Străduiţi-vă permanent să fiţi realişti; nu vă lăsaţi furaţi de iluzii deşarte. Nu vă enervaţi atunci când ceilalţi nu se ridică la nivelul aşteptărilor dumneavoastră. Nu uitaţi că nu toţi oamenii sunt la fel de entuziaşti ca dvs. Acordaţi-le celorlalţi dreptul de a fi ei înşişi, de a reacţiona aşa cum doresc. Nu-i copleşiţi cu energia şi asteptările dvs. De asemenea, nu le refuzaţi celor din jur dreptul de a alege.
 
PUNCTE FORTE:  pozitiv, energic, înzestrat cu imaginaţie creatoare
PUNCTE SLABE:  nerabdător, iritabil, fantezist
 

Înapoi la 6 aprilie: Ziua cercetătorului

Urmează mâine 8 aprilie: Ziua umanitarilor
 
yogaesoteric
aprilie 2007

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More