Un medic de 32 de ani din Marea Britanie a murit după serul anti-covid de la AstraZeneca. Concluzia legistului: „A suferit o combinație de infarct, hemoragie cerebrală și tromboză indusă de vaccin”

Un medic din Marea Britanie a murit din cauza unei reacții adverse la vaccinul anti-covid de la AstraZeneca, a stabilit medicul legist, potrivit The Guardian.

Dr. Stephen Wright, în vârstă de 32 de ani, psiholog clinician al NHS, a suferit de o combinație de infarct, hemoragie cerebrală și tromboză indusă de vaccin, a declarat o anchetă la tribunalul medico-legal Southwark din Londra.

El a făcut parte din unul dintre primele grupuri de persoane cărora li s-a administrat vaccinul și a murit la 10 zile după ce i-a fost administrat.

Judecătorul legist Andrew Harris a declarat că a fost un „caz foarte neobișnuit și profund tragic”, dar a precizat că această concluzie a anchetei nu a fost de a „învinovăți AstraZeneca”.

MHRA (Medicines and Healthcare products Regulatory Agency) a investigat grupul mic de persoane care au avut o reacție severă la vaccin pentru a înțelege ce a cauzat-o, iar informațiile pentru pacienți privind vaccinul AZ au fost actualizate în 2021. Aceasta continuă să monitorizeze efectele vaccinurilor covid.

Instanța a auzit că Wright, din Sevenoaks, Kent, s-a trezit cu o durere de cap pe 25 ianuarie, iar mai târziu a dezvoltat amorțeală. El s-a prezentat la departamentul A&E de la spitalul universitar Princess Royal din Orpington, Kent, unde s-a constatat că avea tensiune arterială ridicată și o tromboză a sinusului sagital.

Ulterior a fost mutat la spitalul King’s College la ora 6:39, unde starea sa s-a deteriorat rapid, dar din cauza amplorii hemoragiei și a trombocitelor foarte scăzute a fost considerat inapt pentru operație, a precizat Harris.

După anchetă, văduva lui Wright, Charlotte, a declarat că ia în considerare o acțiune în justiție împotriva AstraZeneca și a guvernului.

Experții medicali au declarat în fața instanței că nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe Wright. Neurochirurgul consultant Francesco Vergani a declarat că trombocitele reprezintă primul răspuns al organismului pentru a determina oprirea sângerării și sunt importante pentru coagulare, ceea ce înseamnă că atunci când acestea sunt în stare critică nu există nicio posibilitate de a efectua o operație de succes.

Dr. Mark Howard, patolog consultant și examinator medical la spitalul King’s College, a declarat că oamenii de știință și experții medicali nu erau conștienți de posibilele efecte secundare mortale ale vaccinului atunci când Wright a primit vaccinul, deoarece era atât de devreme în momentul lansării acestuia, dar chiar și în etapele ulterioare nu ar fi existat nicio modalitate de a prezice această „consecință rară și neintenționată”.

El a spus: „Stephen era un bărbat foarte în formă, tânăr și sănătos în ianuarie 2021. Este o complicație cu adevărat tragică și foarte rară a unei vaccinări bine intenționate. Nu se înțelege pe deplin de ce se petrece aceasta. Este o reacție idiosincrazică. Circumstanțele apar la un număr foarte mic de persoane.”

Un purtător de cuvânt al AstraZeneca a declarat: „Suntem foarte întristați de moartea lui Stephen Wright și transmitem cele mai profunde condoleanțe familiei sale pentru pierderea suferită. Siguranța pacienților este cea mai mare prioritate a noastră, iar autoritățile de reglementare au standarde clare și stricte pentru a asigura utilizarea în siguranță a tuturor medicamentelor, inclusiv a vaccinurilor.”

Citiți și:
Recunoaștere târzie: „Vaccinul” AstraZeneca-Oxford prezintă cel mai ridicat risc de trombocitopenie dintre serurile ARNm
Franța: Plângeri pentru omor formulate în instanță de familiile celor decedați după vaccinarea cu AstraZeneca

 

yogaesoteric
29 mai 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More