Curtea Supremă din New York a decis că nu există „nicio bază rațională” pentru a nu permite profesorilor nevaccinați și cu scutiri din motive religioase să-și susțină cursurile

Vești bune: Zece profesori din orașul New York, care au fost concediați pentru că au refuzat vaccinarea împotriva unei răceli cu rata de vindecare de peste 98%, din motive religioase, vor fi reintegrați profesional și vor primi retroactiv toate salariile, beneficiile și vechimea în muncă, dar și sumele corespunzătoare onorariilor plătite avocaților, cu efect imediat, a decis pe 6 septembrie anul curent, un judecător al Curții Supreme a statului New York, informează The Defender, anexând hotărârea judecătorească.

În timpul plandemiei, aproape 7.000 de lucrători ai Departamentului Educației din New York (DOE), care au cerut să fie scutiți din motive religioase de obligativitatea vaccinării, au fost refuzați, în baza unor temeiuri pe care instanța federală le-a găsit, ulterior, neconstituționale. Acesta este motivul pentru care cei zece profesori, împreună cu Teachers for Choice, au dat în judecată autoritățile, în februarie, într-un proces sponsorizat parțial de Children’s Health Defense (CHD) și CHD New York.

În hotărârea finală, ce numără 22 de pagini, judecătorul Porzio a arătat că nu există „nicio bază rațională pentru refuzarea generalizată a scutirilor religioase, pentru toți profesorii de la clasă”.

El a constatat că lipsa unei explicații oferite în timp util fiecărui profesor în parte a făcut ca refuzurile să fie „arbitrare și capricioase”, iar afirmația autorităților că „satisfacerea cererilor de scutire ale profesorilor de la clasă” ar aduce orașului „dificultăți nejustificate” a fost, de asemenea, „arbitrară, capricioasă și nerezonabilă”: „Această instanță nu vede nicio bază rațională pentru a nu permite profesorilor de clasă nevaccinați să intre într-o populație admisă de studenți, în principal nevaccinați”, se arată în aceeași hotărâre.

Citiți și:
Guvernul SUA acordă pentru prima dată compensații unor persoane vătămate de vaccinurile anti-covid-19
Victorie uriașă pentru pușcașii marini americani câștigată de avocatul Harry Miheț împreună cu Liberty Counsel: vaccinarea obligatorie a fost oprită!

 

yogaesoteric
14 octombrie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More