Analiză alarmantă a dr. Joseph Mercola: 1 din 3 copii la nivel global au niveluri crescute de plumb în sânge

FDA a cerut retragerea unor mărci populare de piureuri de fructe pentru copii contaminate cu plumb. Soluțiile pentru detoxifiere

Potrivit unui raport UNICEF, 800 de milioane de copii la nivel global pot fi expuși unui risc grav prin intoxicarea cu plumb. În SUA, FDA a rechemat trei mărci de piureuri de fructe după ce s-a constatat că acestea conțin niveluri de plumb de până la 200 de ori mai ridicate decât cele permise, arată dr. Joseph Mercola, într-o analiză preluată de childrenshealthdefense.org.

În octombrie 2023, U.S. Food and Drug Administration (FDA) a emis o rechemare pentru pachetele de piure de fructe cu mere și scorțișoară WanaBana, după ce s-a constatat că acestea conțin niveluri ridicate de plumb. Au fost rechemate și alte două mărci, Schnucks și Weis.

Copiii care au consumat pungile cu piure de fructe contaminat cu plumb au prezentat simptome precum dureri de cap, greață și vărsături, diaree, modificări ale nivelului de activitate și anemie.

Potrivit unui raport UNICEF, 1 din 3 copii au niveluri ridicate de plumb în sânge și până la 800 de milioane de copii la nivel global pot fi supuși unui risc grav din cauza expunerii la plumb.

Edetatul disodic (EDTA), N-acetil-cisteina (NAC) și baia în saună pot ajuta la detoxifierea plumbului din organism. De asemenea, este esențial să se identifice sursa locală de plumb pentru a preveni efectele dăunătoare ale acestuia.

Pungile cu piureuri de fructe nu sunt atât de sănătoase pe cât sunt prezentate. Pe lângă faptul că sunt un înlocuitor inferior pentru fructele adevărate și pentru sucurile de fructe proaspete, aceste gustări aparent inofensive pot dăuna sănătății copilului, întrucât s-a descoperit că sunt contaminate cu niveluri extrem de ridicate de plumb.

FDA a rechemat trei mărci de pungi din cauza contaminării cu plumb

În octombrie 2023, FDA a avertizat părinții și tutorii să evite să cumpere pungile cu piureuri de fructe cu mere și scorțișoară WanaBana, după ce s-a descoperit că gustările conțin un nivel ridicat de plumb.

Healthy Holistic Living a raportat că cel puțin șapte cazuri de otrăvire severă cu plumb legate de aceste pungi cu pireuri au fost identificate în peste cinci state, inclusiv în Arizona, Louisiana, Maryland, Missouri și Carolina de Nord.

În urma acestor constatări, FDA a emis o rechemare și pentru alte două mărci – pungi cu mere cu aromă de scorțișoară Schnucks și pliculețe cu sos de mere cu scorțișoară Weis.

Suspiciunea că pungile cu piureuri de fructe pot contamina copiii a apărut după ce experții locali de la Departamentul de Sănătate și Servicii Umane din Carolina de Nord (NCDHHS) au observat niveluri ridicate de plumb la patru copii, indicând toxicitate acută.

După ce a fost intervievată una dintre mamele copiilor, care a spus că pungile cu piureuri de fructe WanaBana erau printre alimentele pe care copiii ei le consumau în mod regulat, au testat produsul.

Când au confirmat că plumbul provenea din pungile cu piureuri de fructe, NCDHHS a raportat imediat constatările lor către FDA.

Pungile cu piureuri de fructe contaminate aveau niveluri de plumb de 200 de ori mai mari decât cele permise

Până în decembrie 2023, au existat 82 de plângeri confirmate de efecte adverse raportate la FDA cu privire la gustările din fructe contaminate cu plumb.

Numărul a crescut la 136 până în martie, împreună cu „345 de cazuri probabile și 38 de cazuri suspecte”.

În total au fost raportate 519 cazuri din 44 de state diferite, inclusiv Washington, D.C. și Puerto Rico.

FDA a raportat:

Rezultatele testării raportate anterior pentru eșantionul rechemat de pungi de piure de mere cu scorțișoară WanaBana colectat de la Dollar Tree arată o concentrație de plumb de 2,18 ppm, care este de peste 200 de ori mai mare decât nivelul permis de 0,01 ppm propus de FDA în proiectul de ghid pentru piureurile de fructe și produsele similare destinate bebelușilor și copiilor mici.

Potrivit unui articol din USA Today, contaminarea a fost urmărită până la uzina de procesare Austrofoods din Ecuador, unde a fost produsă scorțișoara folosită în toate cele trei mărci.

De asemenea, FDA ia în calcul posibilitatea ca „alterările motivate economic” să fi stat la baza contaminării cu plumb. Procedeul constă în a „omite în mod intenționat, a scoate sau înlocui un ingredient valoros sau o parte dintr-un aliment”.

Un exemplu ar fi folosirea coloranților pe bază de plumb pentru a îmbunătăți culoarea și aspectul condimentelor precum turmeric sau pudra de chili.

Simptome ale intoxicării cu plumb

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au raportat simptomele suferite de copiii care au consumat pungile cu piure de fructe contaminate cu plumb:

Dureri de cap
Greață
Diaree
Vărsături
Anemie
Modificări ale nivelului de activitate
Alte simptome potențiale sunt dureri de stomac și musculare, oboseală, iritabilitate și scădere în greutate.

În cazuri extreme, cum ar fi atunci când un copil este expus în mod repetat la cantități mari de plumb, pot apărea simptome mai severe. Acestea pot fi convulsii, encefalopatie și comă, ceea ce poate duce la leziuni ale creierului.

1 din 3 copii din întreaga lume au niveluri ridicate de plumb în sânge

În 2020, UNICEF și Pure Earth au publicat un raport intitulat „Adevărul toxic”, care explorează severitatea contaminării cu plumb la copii la nivel global.

Potrivit UNICEF, copiii din întreaga lume suferă de otrăvire cu plumb la „o scară masivă și necunoscută anterior”.

Raportul afirmă că 1 din 3 copii au niveluri de plumb în sânge de peste 5 micrograme pe decilitru (ug/dL), ceea ce necesită acțiune imediată. Până la 800 de milioane de copii la nivel global pot fi supuși unui risc serios din cauza expunerii la plumb, iar aproape jumătate dintre ei trăiesc în Asia de Sud.

Nivelurile de plumb la adulți sunt, de asemenea, îngrijorătoare

După cum a constatat o lucrare din 2018 publicată în The Lancet, contaminarea cu plumb la adulți este asociată cu un risc mai crescut de mortalitate.

Unul din cinci decese și peste 1 din 4 decese cauzate de boli cardiovasculare sunt legate de toxicitatea plumbului. De asemenea, contaminarea cu plumb îi poate expune pe oameni riscului de:

Număr scăzut de spermatozoizi, scăderea libidoului și alte probleme de reproducere
Dureri de cap
Convulsii
Probleme de auz și vedere
Tensiune arterială crescută
Tulburări ale sistemului nervos
Dureri musculare și articulare
Leziuni ale creierului
Alzheimer și boala Parkinson

Este o toxină atât de puternică încât chiar și expunerea la un nivel scăzut poate inhiba dezvoltarea cognitivă, ceea ce duce la scoruri reduse de IQ. De asemenea, poate crește riscul de comportament violent și criminal mai târziu în viață.

În plus, plumbul poate avea un impact multigenerațional. Expunerea cronică, chiar și la niveluri scăzute, poate duce la efecte asupra sănătății, dar simptomele nu se manifestă decât după un număr de ani de la expunere.

Cum eliminăm plumbul din organism

Indiferent dacă ați fost expus la niveluri ridicate sau scăzute de plumb, primul pas care este necesar să fie făcut este să vă testați, să vă testați și copiii, în mod ideal la vârsta de 1 și 2 ani și apoi din nou la vârsta de 3 și 4 ani.

CDC observă că un nivel de plumb de 3,5 µg/dL sau mai mare la copii este problematic, în timp ce la adulți, Adult Blood Lead Epidemiology and Surveillance menționează că un nivel de 5 µg/dL sau mai mare este considerat periculos.

Dacă aveți niveluri ridicate, solicitați îndrumare de la un medic calificat care vă poate ajuta în eliminarea în siguranță a toxinei. Terapia de chelare folosind EDTA este o opțiune. (A se vedea și acest articol de la Clinica Imuno-Medica, n. red.)

EDTA este un agent care se leagă de calciu și de unele metale grele. Cu toate acestea, eliberează și minerale importante din organism; prin urmare, starea dvs. nutrițională este necesar să fie monitorizată de un medic.

NAC, un precursor al glutationului pe care organismul îl folosește pentru o detoxifiere eficientă, este, de asemenea, o opțiune ideală. Puteți recurge și la baia în saună, aceasta fiind o strategie netoxică care poate ajuta la eliminarea plumbului și a altor toxine din organism.

Eliminați din casă articolele care conțin plumb și testați apa de băut

Cele mai comune surse de plumb sunt fumul de țigară, bijuteriile, jucăriile, produsele cosmetice și hainele.

Vopseaua cu plumb din casele vechi este o altă sursă comună, mai ales dacă locuiți într-o casă care a fost construită înainte de 1978. Este necesar să fie îndepărtată profesionist, deoarece chiar și praful poate fi foarte toxic.

De asemenea, este important să testați apa de băut. În Statele Unite, milioane de rețele vechi de alimentare cu apă sunt fabricate din plumb și, atunci când se corodează, pot aduce zilnic apă contaminată în casă.

Deoarece plumbul nu poate fi văzut, gustat sau mirosit când este dizolvat în apă, este important să vă testați apa pentru a vă asigura că nu conține cantități dăunătoare de plumb.

Cea mai sigură și mai economică metodă pentru eliminarea plumbului din sursa de apă este să utilizați un filtru de înaltă calitate, evaluat pentru îndepărtarea plumbului.

Citiți și:
Usturoiul este mai bun decât un medicament în detoxifierea în siguranță a plumbului din organism
Cum s-a descoperit că plumbul este cel mai mare criminal pe timp de pace

 

yogaesoteric
19 iunie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More