Colivă SRI cu foiță de aur

Motto: „Comunicat = Înștiințare oficială specială, difuzată prin presă, radio etc., asupra unor evenimente importante de actualitate.” (dexonline. ro)

Ei, bine, nu se poate! Am încercat să citesc comunicatul transmis presei de către persoana particulară Coldea Florian, persoană incapabilă să înțeleagă, la șapte ani de la despărțirea dureroasă de SRI-ul care-i luase și forma, și apucăturile, că dânsul nu are cum să dea comunicate deoarece nu mai are nicio calitate oficială. Da, eu nu contest, Coldea poate scrie bilețele, eseuri, epistole, romane-fluviu, epopei, pamflete. Dar comunicate ‒ nu prea, deoarece din „stăpânul inelelor” aplicate pe încheietura mâinii, a ajuns doar un oarecare subiect de presă, enervând cetățenii cu vacanțele lui kitschoase și cu consultanțele sale șmechere, date pe sute de mii de euroi. Deci, Coldea……. nimeni nu te iubește, dragă, și nimeni nu ține cu tine în filmul ăsta, în care joci de câțiva ani. Toți așteaptă, așadar, deznodământul cu tine la „brutărie”, iar nici într-un caz rezolvarea cu „happy end”, unde matale să fii „forța binelui” având pletele-n vânt, pe un iaht aflat pe valurile Mediteranei, înghițind la greu caviar cu polonicul și bând șampanie din sticle ornate cu foiță de aur, precum celebrele colive ale Gabrielei Lucuțar, cea supranumită și „Regina Întunericului”!

Coldea Florian

D-aia zic……. Să-i spună, totuși, cineva lui nenea ăsta că vremea lui a trecut și că poporul nu urmărește cu atenție și îngrijorare tânguirile sale în presă, ci râde de se tăvălește când îl vede împresurat de duduile reporterițe ieșind de la „datul cu subsemnatul”, săptămânal, la poliție! Și chiar așa scriu redactorașii, în mai tot mediul online: „A dat cu subsemnatul!”, fără să-i preocupe realitatea că aceasta este o expresie colocvială și că, folosind-o, îl micșorează, săptămână cu săptămână, pe Florian Coldea, care a ajuns deja la dimensiunile lui Mini Me, cel care avea înălțimea de 81,28 centimetri și era personaj malefic în seria de filme cu „agentul” Austin Powers!

Eu, bună la suflet cum mă știți, am încercat să citesc comunicatul, având volumul unei cărți de-a lui Balzac, dar……. recunosc, am fost depășită. Am adormit după primele 50 de pagini și am visat „cu spioni și cu acoperiți”, ceea ce a fost chiar prea mult. Plutea atâta intelligence în atmosferă, încât mi-era și frică să nu-l găsesc în frigider pe generalul de brigadă Anton Rog, pregătit să intervină, împreună cu întreaga lui echipă, în caz că depistează vreo urmă de „acțiuni hibride” în favoarea partidului, în preajma alegerilor, pe pagina mea de facebook sau că găsesc o cameră spy wireless în cămară, fiind bine-cunoscut faptul că dacă vrei să afli cele mai intime aspecte despre o persoană, în cămară este indicat să cauți, printre compoturi și zacuști, iar nu în dormitor!

Ceva-ceva tot am reținut, însă, din comunicatul năvalnic și nesfârșit al lui Florian Coldea:

Nu cred că o persoană de bună credință își poate imagina că, după experiențele de acest fel cu care m-am confruntat ca fost șef de operațiuni al unui serviciu de informații, aș putea promite sprijin, în afara cadrului legal, unor persoane care se confruntă cu probleme penale”.

Ba da, Coldea, eu sunt acea persoană de bună credință care exact asta îmi imaginez. Și știi de ce-mi imaginez? Deoarece numai niște persoane care se confruntă cu probleme penale ar fi dispuse să dea sute și sute de mii de coco pentru cea mai volatilă promisiune de „optimizare” a unui deznodământ în instanță, în afara cadrului legal, cum ai zice tu, dragă, dar care să se cheme „consultanță”, că, de! sună mai bine! și numai un mediocru autogonflat la maximum, avid de putere ocultă și de bănet fără număr, fost șef de operațiuni al unui serviciu de informații, își imaginează că ulciorul merge la apă de câte ori vrea mușchii lui, fără nicio defecțiune în sistemul pe care el însuși l-a construit!

Rămâne doar ca aceia doi ‒ plătitorul și încasatorul ‒ să se dibuiască prin aerul fetid, cu iz de cadavru și să-și prezinte, reciproc, scrisorile de acreditare! Pe urmă e treaba, ca să zic așa, a „oamenilor legii”!

Autor: Luminița Arhire

Citiți și:
Bombă InPolitics: Florian Coldea, consilierul premierului Albaniei, Edi Rama, implicat într-o rețea de droguri și trafic de persoane. Legăturile fostului șef SRI cu Monica Macovei și George Soros
O întrebare legitimă: După DNA, când intră în „hora Coldea” și restul instituțiilor statului?

 

yogaesoteric
8 iulie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More