Novavax oferă stimulente de câte 3.000 de dolari și o jucărie de pluș părinților care își înscriu bebelușii și copiii în studiile clinice privind „vaccinurile” anti-covid

Novavax oferă părinților până la 3.000 de dolari pentru a-și înscrie copiii în faza 2/3 de testare a vaccinului anti-covid-19 pentru sugari și copii cu vârste cuprinse între 6 luni și 11 ani. Oferta include și un animal de pluș pentru fiecare copil, potrivit childrenshealthdefense.org.

Studiul „Hummingbird” testează la copii două seruri primare și un rapel al vaccinului cu nanoparticule recombinate spike Novavax. Studiul, care a început în 2022, include 3.600 de copii.

Studiul, care a început în SUA, se așteaptă să se desfășoare până în 2025 și va fi realizat în SUA și în alte țări.

Copiii vor primi trei injecții și vor vizita clinica de opt ori. Părinții vor participa la trei apeluri telefonice și vor ține un jurnal electronic cu efectele vaccinului asupra copilului lor. Unii copii vor primi două injecții suplimentare, într-un total de cinci injecții.

Site-ul studiului promite: „Veți fi compensat pentru timpul și călătoria dvs., indiferent de statutul dvs. de imigrare. Se poate asigura și transportul la locul de studiu. Nu este necesară asigurarea de sănătate pentru a participa.”

Materialele de recrutare de la Be Well Clinical Studies, care derulează unul dintre studiile din SUA, dezvăluie că suma oferită drept compensație poate fi mai mare de 3.000 de dolari în doi ani.

De asemenea, într-o prezentare video din 2023 care explică studiul, se promit stimulente pentru copii, printre care „un animal de pluș covid”.

În acest video, un pastor din Louisiana, care are patru copii înscriși în studiu, a spus că stimulente precum animalul de pluș i-au făcut pe copii chiar „mai entuziasmați decât părinții” să participe.

Cercetările arată că cei mici se îmbolnăvesc rar de covid-19 și că boala este de obicei ușoară la copiii mai mari.

Dr. Jibran Atwi, care conduce un studiu Hummingbird în Lafayette, Louisiana, a primit, în 2023, peste 2 milioane de dolari ca finanțare pentru cercetare de la Big Pharma, potrivit site-ului Open Payments.

Cea mai mare parte a fondurilor au venit de la Genzyme – o subsidiară Sanofi – și de la Sanofi, care împarte acordul de licență co-exclusiv cu Novavax pentru comercializarea vaccinului său anti-covid-19.

În 2022, Atwi a primit peste 1 milion de dolari, în mare parte de la AstraZeneca și Genzyme.

U.S. Food and Drug Administration (FDA) a acordat, la sfârșitul lunii august, autorizație de utilizare de urgență pentru vaccinurile ARNm anti-covid-19 2024-2025 ale Pfizer și Moderna, dar formula 2024-2025 Novavax nu a fost încă autorizată.

FDA a autorizat versiunile anterioare ale vaccinului Novavax, dar numai pentru copiii cu vârsta de peste 12 ani.

Alte companii farmaceutice care au plătit subiecților în cercetare sume mari de bani au fost analizate. În Regatul Unit (Marea Britanie), Moderna a fost criticată pentru că a oferit inițial familiilor copiilor 1.505 de lire sterline (1.984 de dolari) pentru a participa la studiul său clinic NextCOVE, care testează vaccinul ARNm Moderna la copii cu vârsta de peste 12 ani.

Consiliul Consultativ pentru Vaccinarea Copiilor împotriva Covid-19 a depus o plângere la Autoritatea privind Codul de Practică în Prescrierea de medicamente (PMCPA) din Regatul Unit – un grup comercial din industrie care reglementează practicile etice – ridicând îngrijorări cu privire la „stimularea financiară neadecvată” oferită copiilor și părinților lor pentru a participa în studiu.

Consiliul a citat îngrijorările ridicate de Comitetul de etică în cercetare (REC), care a aprobat studiul clinic. În ceea ce privește plata de 1.500 de lire sterline, ei au scris:

Această sumă pare mult mai mare decât ceea ce ar fi considerată o plată rezonabilă și, prin urmare, ar contraveni reglementărilor privind studiile clinice. Reglementările privind medicamentele de uz uman (testele clinice) (2004) interzic în mod explicit acordarea de stimulente financiare copiilor……. sau părinților acestora.”

REC a menționat că suma „pune copiii în pericol de constrângere”, iar organizația a cerut ca Moderna să reducă oferta înainte de a începe recrutarea. Moderna a redus suma la 185 de lire sterline (244 de dolari).

Cu toate acestea, conform plângerii, cel puțin un medic pediatru a continuat să ofere compensația mare pentru înscriere.

PMCPA a sancționat Moderna, iar raportul de caz pe această temă este în prezent în desfășurare.

De asemenea, în SUA, Be Well face publicitate că va plăti părinților 2.400 de dolari pentru înscrierea bebelușilor și a copiilor mici, cu vârste cuprinse între 5 și 23 de luni, în Moderna’s Rhyme Trial pentru un vaccin ARNm RSV și metapneumovirus uman (hMPV).

Potrivit site-ului clinicaltrials.gov, Be Well s-a retras din studiul Moderna RSV, dar site-ul încă face publicitate pentru a recruta participanți.

Be Well este condus de fondatorul și directorul dr. Mark Carlson, un medic geriatru, care, din 2021, a primit de la Big Pharma aproape 3 milioane de dolari ca finanțare pentru cercetare, mai ales de la Moderna.

Citiți și:
The Telegraph: Victimele vaccinului anti-covid din Marea Britanie nu sunt „suficient de dizabilitate”
Unul dintre cei mai mari vaccinologi din lume a recunoscut, într-un studiu: „Am mințit că vaccinurile sunt sigure”
După Kansas, alte patru state americane dau în judecată Pfizer pentru afirmațiile înșelătoare privind „vaccinul” anti-covid

 

yogaesoteric
14 septembrie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More