La un festival din Polonia se promovează prostituția ca „o modalitate de a-ți câștiga un trai decent”, fără a se face vreo remarcă despre riscurile asociate

Festivalul „Queerz Get Loud”, găzduit la Centrul Cultural Lublin din Polonia, a inclus un panel despre prostituție. Festivalul a avut loc în perioada 6-8 septembrie, conform Remix News.

Sărbătoare, diversitate, o platformă pentru a experimenta unul cu altul împreună, inspirație și stimulare și o polifonie de diferite mijloace de exprimare – asta este ceea ce Queerz Get Loud a fost și va fi întotdeauna”, se arată în descrierea evenimentului, potrivit DoRzeczy.

În plus, Fundația Camera Femina numește orașul Lublin „un punct important pe harta queer a Poloniei”.

Ce au găsit aici participanții? Ateliere, întâlniri, discuții, o premieră de fanzine, proiecții de filme, un spectacol de teatru, concerte, un spectacol cu travestiți și……. o discuție pe tema „muncii sexuale” (a se citi prostituție).

În istoria luptei pentru drepturile LGBT, persoanele trans și non-albe care au făcut muncă sexuală au jucat un rol important. Acest aspect este adesea omis în narațiunile mainstream.

Estetica queer s-a extras întotdeauna din cultura prostituției și a sexualității. În plus, comunitatea lucrătorilor sexuali a fost adesea mai incluzivă pentru persoanele queer. Aceasta a oferit un mediu mai sigur în comparație cu lumea exterioară ostilă. În cadrul discuției, care are loc cu persoane cu experiență în muncă sexuală, ne vom concentra și pe excluderea economică a persoanelor queer, pentru care munca sexuală este adesea singura modalitate de a evita sărăcia. Pentru persoanele trans, este adesea singura opțiune disponibilă pentru a obține fondurile necesare începerii procesului de tranziție. În fața unor perspective limitate, munca sexuală poate fi o modalitate de a-ți câștiga un trai decent”, se arată în descriere.

Prostituția este promovată ca „o modalitate de a-ți câștiga un trai decent”

Faptul că se vorbește despre prostituție la un festival queer nu este o surpriză. Nici că oamenii queer și trans se regăsesc adesea în această așa-zisă profesie. Totuși, prostituția vine și cu dezavantaje grave. Acestea includ riscuri pentru sănătatea psihică și, de asemenea, pentru sănătatea fizică.

Prostituția este strâns legată de diferite patologii psihologice. Ea îi afectează nu numai pe cei direct implicați, ci și societatea în general. Studiile au arătat că atât lucrătorii sexuali stradali, cât și cei din interior au suferit niveluri ridicate de abuz în copilărie și la vârsta adultă, cu diferențe în ratele de traume între cele două grupuri”, potrivit Wikipedia, care prezintă informații verificate despre impactul dăunător al prostituției asupra sănătății psihice.

Există, până la urmă, alte domenii în care să-ți câștigi existența, chiar dacă nu sunt plătite la fel de bine. În timp ce organizatorii reclamă că lucrătorii sexuali „își câștigă un trai decent”, prostituția este plină de droguri, exploatare și criminalitate.

Citiți și:
Oroare totală: UE și SUA promovează legalizarea mondială a pedofiliei
Până aici! Ciolacu va legaliza parteneriatul civil pentru homosexuali în 2025. Angajamentul luat în fața Ursulei, la Bruxelles

 

yogaesoteric
14 septembrie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More