Un copil de patru ani din Marea Britanie a supraviețuit și a fost luat acasă de la spital la șase luni după ce s-a decis, prin ordin judecătoresc, deconectarea lui de la aparatele care îl mențineau în viață

S-a considerat că băiețelul, al cărui nume nu poate fi publicat decât cu inițialele N.R., nu va supraviețui. Totuși, supraviețuirea lui i-a surprins atât pe medicii de la Kings College Hospital Trust din cadrul Serviciului Național de Sănătate, cât și pe judecătorul care a decis că nu este cazul să fie „forțat să trăiască”, potrivit LifesiteNews, care relatează cazul.

După ce, în aprilie, a fost deconectat de la tehnologia de susținere a vieții, N.R. a refuzat să moară. Acum judecătorul Justice Poole, care a vizitat recent copilul în spital, și-a modificat decizia prin care stabilise ca băiețelul să primească doar îngrijiri medicale limitate.

Potrivit Daily Mail, judecătorul a declarat că acest copil „a întrecut toate așteptările medicilor, iar cazul său confirmă zicala potrivit căreia medicina este o știință a incertitudinii și o artă a probabilității”.

Spre meritul său, Poole a recunoscut și faptul că recuperarea „foarte neobișnuită” „a trezit câteva întrebări provocatoare pentru instanță, care este necesar să fie abordate în mod deschis și obiectiv”.

N.R., care nu are ochi, despre care se crede că este surd și că are „handicap grav”, a fost conectat la ventilator în 2023, după ce o infecție a creierului i-a cauzat două atacuri de cord. Când medicii au recomandat să fie lăsat să moară, părinții catolici ai băiatului s-au opus. Ei au cerut în schimb să fie transferat la un spital asociat cu Vaticanul pentru continuarea tratamentului.

Potrivit judecătorului Poole, părinții au refuzat să avorteze copilul când a fost diagnosticat pentru prima dată cu „anomalii congenitalein utero, iar în timpul bătăliei lor în instanță l-au descris ca fiind un „dar de la Dumnezeu”.

Le-a îmbogățit viața. Viața lui are sens și a dat sens și vieții altora, inclusiv lor”, a declarat Poole. „Ei sunt conștienți că, fiind părinții unui copil cu dizabilități severe, nu îi pot oferi experiențele pe care le-ar fi putut oferi unui copil fără dizabilitățile lui, dar îi pot oferi dragoste necondiționată și asigurarea că sunt mereu alături de el. Ei consideră că este absolut lipsit de etică să-i fie provocată moartea prin alegere. N.R. continuă să primească dragostea și sprijinul necondiționat al părinților lui. Devotamentul lor față de el este cu totul emoționant”, a adăugat acesta.

Poole a recunoscut, de asemenea, că „domnul și doamna R.” considerau că deconectarea fiului lor de la aparatele de suport vital înseamnă eutanasie, că era discriminat pentru că are dizabilități și că, fiind lăsat fără suportul vital, va fi „forțat să moară”.

Cu toate acestea, judecătorul a fost de partea medicilor copilului, care l-au convins că „povara” îngrijirii lui N.R. ar depăși beneficiile „și că este în interesul său ca tratamentul pentru susținerea vieții să fie oprit”.

Cazul lui N.R. este similar cu cel al altor copii grav bolnavi, cu dizabilități, din Marea Britanie, în cazul cărora medicii au decis să le provoace moartea prin oprirea îngrijirii care le susținea viața. Cazurile lui Charlie Gard, Alfie Evans, Indi Gregory, Archie Battersbee sau Tafida Raqueeb, printre alții, au ajuns și în atenția presei. Dintre copiii menționați, Tafida a fost singura pentru care s-a permis să fie transferată din Marea Britanie într-un spital italian, unde să continue să primească îngrijiri pentru susținerea vieții.

Citiți și:
Alfie Evans, victimă a monstrului care a devenit democrația
Isteria șocantă a civilizaţiei: Eutanasierea copiilor este legală în Belgia

 

yogaesoteric
1 octombrie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More