Este real: O lucrare științifică vorbește despre „nanosisteme magnetice care se auto asamblează” ca biocircuit de interfață cibernetică și sisteme de control în oameni, inclusiv despre tehnologia „hidrogel ADN”

O persoană obișnuită din ziua de astăzi știe prea puține aspecte despre cât de avansată a ajuns dezvoltarea biocircuitelor nanotehnologice care se pot auto-asambla.

Așa-zișii „fact-checkers” – „verificatori de fapte” (de fapt niște propagandiști și mincinoși profesioniști) induc în eroare oamenii în mod deliberat, făcându-i să creadă că nu există așa ceva, cum ar fi un sistem de biocircuite bazate pe grafen care se pot crea prin auto-asamblare, care ar putea fi injectat în mod fezabil în oameni și numit „vaccin”, dar literatura științifică publicată prezintă un corpus de cercetări cuprinzător, bine documentat, care arată că această tehnologie este destul de reală… și că este testată în sisteme biologice de cel puțin două decenii.

Un sistem care se „auto-asamblează” înseamnă că unei persoane i se injectează instrucțiuni care pun în mișcare un set de procese de asamblare a unei structuri în interiorul trupului, folosind resurse disponibile în sânge (cum ar fi atomii de fier și de oxigen). Rezultă că nu este neapărat necesar să injectezi cuiva un microcip, din moment ce ai nanotehnologie care poate auto asambla circuite in vivo – după injectare. 

De altfel, fiecare creatură biologică din lume este un exemplu viu de auto asamblare, deoarece ADN-ul este o structură nanometrică auto-asamblată. Replicarea genetică este, desigur, un proces înrădăcinat în auto-asamblare. Așadar, oricine nu realizează că auto-asamblarea este un fenomen real este destul de ignorant, chiar și când vine vorba despre mecanismele care funcționează în propriul trup. Replicarea virală este, de asemenea, un proces de auto-asamblare, desigur.

Un număr vast de nanosisteme magnetice pot fi create prin utilizarea auto-asamblării ca instrument sintetic”, se spune în rezumatul unui studiu publicat în ianuarie anul curent în revista Aggregate Open Access, intitulat: „Nanomateriale magnetice care se auto-asamblează: nanoplatforme versatile de teranostică pentru cancer”.  

Lucrarea se concentrează pe „Nanomateriale magnetice care se auto-asamblează (MNM-uri)” și detaliază utilizarea lor în biomedicină. „Câmpurile magnetice au fost utilizate pe scară largă pentru nanomaterialele asamblate din agregate unidimensionale (1D), bidimensionale (2D) și tridimensionale (3D)”, precizează autorii.

Studiul face trimitere la auto-asamblarea nanoparticulelor de oxid de fier, care pot prezenta proprietăți magnetice în anumite configurații. Acestea sunt cunoscute sub numele de SPIONs (Nanoparticule Super Paramagnetice de Oxid de Fier).

Lucrarea explică: „Această abordare ar putea fi utilizată pentru procesul de asamblare a altor MNP-uri, cum ar fi Ni NPs, Co NPs și Fe3O4 NP. O astfel de strategie de auto asamblare ar putea juca un rol important în construcția DDS-urilor (Drug DeliverySystems – sisteme de livrare a medicamentelor).

În plus, lucrarea face trimitere la nanoparticule cubice auto-asamblate (nanostructuri funcționale 3D) în soluție: „Wang și toți colaboratorii săi a raportat creșterea nanofirelor de Fe3O4 indusă de un câmp magnetic. [38] Ulterior, Taheri și colab. a raportat descoperirea unui interesant fenomen de auto-asamblare indus de un câmp magnetic, a unor nanoparticule cubice (NP) în soluție (Figurile 1 (A) –1 (E)).

… În plus, câmpul magnetic arată și capacitatea lor mare de asamblare a NP-urilor. Auto-asamblarea indusă de câmpul magnetic simplifică pașii de funcționare, dar necesită un echipament precis de control al câmpului magnetic, ceea ce crește dependența de echipament.

Reiese clar din această analiză că auto-asamblarea nanostructurilor poate fi direcționată de câmpuri magnetice externe, iar aceste nanostructuri pot funcționa ca sisteme de biocircuite ce pot servi ca interfață cibernetică în trupul uman.

Auto asamblarea nanofirelor din oxid de fier

Un alt studiu din 2004 publicat în revista Advanced Materials (Materiale Avansate) arată câteva dintre cercetările timpurii în auto-asamblarea nanofirelor de oxid de fier folosind câmpuri magnetice externe.

Vezi: „Creșterea indusă de câmpul magnetic a nanofirelor monocristaline de Fe3O4

Sunt raportate nanofire monocristaline de Fe3O4 sintetizate hidrotermal sub influența unui câmp magnetic. Cristalele pătrate și hexagonale formate în câmpul zero aplicat se arată că fac loc nanofirelor pe măsură ce câmpul magnetic este crescut. 

Și asta a fost acum 17 ani.

Ceea ce au descoperit cercetătorii de atunci este că energia necesară pentru inițierea auto-asamblării este surprinzător de mică. 

Extras din prima lucrare de mai sus: „Interacțiunea dintre dipolul magnetic indus și câmpul extern a fost foarte slabă, de ordinul forței van derWaals. Ultimele decenii au asistat la progresul auto-asamblării MNM-urilor sub câmpuri magnetice.

Ceea ce înseamnă, în esență, că energii relativ slabe difuzate pot induce creșterea nanofirelor în trupul uman, atunci când sunt injectate în trup substanțele potrivite pentru a începe formarea lor. Forța van derWaals descrie un fenomen de legătură intermoleculară foarte slab, bine cunoscut în știința convențională.

Iată imagini la microscopul electronic ale unora dintre rețelele de nanoparticule create prin câmpuri magnetice externe:

Hidrogeluri de ADN controlabile magnetic

Același studiu menționează, de asemenea, „hidrogelurile ADN”, explicând că acestea sunt „controlabile magnetic”. 

Extras din studiu (sublinierile ne aparțin): „ADN-ul este considerat o moleculă biologică genetică de bază în sistemele vii. Deși moleculele ADN sunt compuse din unități simple, diferite lanțuri deoxinucleotidice și conformații flexibile pot fi realizate printr-o proiectare și organizare precise, care pot fi programate. Cu alte cuvinte, aceasta este natura auto-asamblării ADN-ului. De exemplu, Ma și colab. au introdus MNP-uri modificate de ADN, schelete-Y și liganzi ADN în cadrul hidrogelurilor ADN pentru a construi hidrogeluri ADN controlabile magnetic.

Dacă vă întrebați ce sunt acelea „hidrogeluri ADN”, o altă lucrare publicată în 2019 dezvăluie câteva indicii: „Biosensibilitate pe bază de hidrogel ADN”. 

Această lucrare explică modul în care „hidrogeluri inteligente” se auto reconfigurează ca răspuns la organism (sublinierile ne aparțin):
Hidrogelurile ADN, ca elemente speciale în nanotehnologia ADN, au furnizat condiții esențiale pentru crearea gelurilor inovatoare datorită stabilității lor suficiente, biocompatibilității, biodegradabilității și multifuncționalității reglabile. Aceste proprietăți au adaptat hidrogelurile ADN pentru diverse aplicații în administrarea medicamentelor, ingineria țesuturilor, senzori și terapia cancerului.

Recent, materialele pe bază de ADN au atras o atenție substanțială pentru explorarea hidrogelurilor inteligente, în care proprietățile lor se pot modifica drept răspuns la stimuli chimici sau fizici. Cu alte cuvinte, aceste geluri pot suferi tranziții comutabile gel-soluție sau soluție-gel la aplicarea diferitelor declanșatoare. 

Mai mult decât atât, diverse forme funcționale, cum ar fi ADN-uri antisens, ADN-enzime și aptameri pot fi inserate în rețeaua polimerică pentru a oferi complexului o capacitate de recunoaștere moleculară. În acest manuscris, o discuție cuprinzătoare va fi alocată capacității de recunoaștere a diferitelor tipuri de hidrogeluri ADN și alternanței în comportamente fizico-chimice la introducerea țintei.

Începeți să vedeți imaginea de ansamblu? Odată ce aceste nanostructuri sunt asamblate în interiorul trupului, acestea pot fi controlate prin câmpuri magnetice externe sau transmisii electromagnetice, necesitând foarte puțină energie.

Totul este real

Ceea ce demonstrează această cercetare este că:

  • Nanotehnologia de auto-asamblare este reală.
  • Nanotehnologia de biocircuite de interfață este reală.
  • Nanofirele și nanocircuitele pot fi controlate de câmpuri electromagnetice externe.
  • Această tehnologie a fost studiată și dezvoltată timp de cel puțin două decenii și este susținută de un număr mare de cercetări publicate.
  • Prin urmare, este posibil ca „vaccinurile” de astăzi să conțină nanotehnologii de auto-asamblare ca interfață cu biologia umană și care poate fi controlată de transmisiuni externe. Acest aspect nu dovedește că un astfel de scenariu este în derulare cu certitudine, dar arată că tehnologia există și că este fezabilă.

Dacă încă nu ești convins, ia în considerare acest text dintr-un studiu publicat acum aproape un deceniu, în decembrie 2012: „Sisteme de livrare pe bază de nanoparticule superparamagnetice de oxid de fier pentru bioterapii”.

Această recenzie acoperă sistemele de livrare magnetice, dezvoltate recent, caracteristicile lor unice și aplicabilitatea lor pentru livrarea de bioterapii. Deoarece metodele de sinteză a SPIONs-urilor și utilizarea SPIONs-urilor ca agenți de contrast RMN pentru diagnostic au fost revizuite pe larg [18, 19], această revizuire se concentrează pe formulările bazate pe SPION care sunt specifice livrării de bioterapie. Nanoparticulele magnetice dispersate în solvent organic și soluții apoase pot fi încărcate în lipozomi, miceli, hidrogeluri și micro / nanosfere în timpul formulării.

În primul rând, vom examina strategiile recente de formulare pentru modificarea SPIONs-urilor, incluzând gruparea și încapsularea particulelor în hidrogeluri, lipozomi, micele și micro- / nano-sfere. În al doilea rând, discutăm despre ce este de luat în considerare la proiectarea purtătorilor pe bază de SPION pentru furnizarea de bioterapii specifice, inclusiv celule, proteine / peptide, gene și virusuri. 

Mai mult, examinăm mai multe nanoparticule magnetice comerciale pentru administrarea de bioterapie. În cele din urmă, oferim perspective în direcțiile viitoare în ceea ce privește purtătorii declanșați magnetic, pe bază de SPION, pentru bioterapie, și a potențialelor aplicații clinice ale acestora.

Asta a fost acum aproape un deceniu. Imaginați-vă ce a fost dezvoltat și implementat în anii care au trecut de atunci.

Citiți și:
Legătura dintre 5G, cip-uri, nanoparticule și actele biometrice (I)
Studiu asupra electromagnetismului persoanelor vaccinate efectuat în Luxemburg
Nanoparticulele introduse prin inginerie genică în alimentele modificate genetic determină cancer?

 

yogaesoteric
9 octombrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More