Pentru 78 de îmbolnăviri și un deces, australienilor li s-a cerut să evite conversațiile ocazionale – chiar dacă poartă mască și sunt vaccinați

Stat membru al alianței Five-Eye (Cinci Ochi), Australia și-a consolidat reputația de unul dintre cele mai draconice state din lume, ordonând cetățenilor săi să nu vorbească între ei în afara locuinței. Oare este cu adevărat virusul cel care provoacă reacția autorităților, sau este altceva?

După ce în această vară a fost raportată o creștere infimă a noilor cazuri de covid în New South Wales – 78 de îmbolnăviri și un singur deces – Dr. Kerry Chant, șeful autorității naționale de sănătate publică, a dus măsurile de precauție anti-covid la un nivel care poate fi descris doar ca nebunesc, deoarece ea a sfătuit oamenii să pună capăt „discuțiilor sumare ocazionale”.

După ce a recunoscut că este în „natura umană purtarea unei conversații amicale cu ceilalți”, Chant, cu o voce tremurândă, a incantat monoton un avertisment care nu se distinge de o poruncă: „Nu este momentul să faceți aceasta.”

Așadar, chiar dacă vă întâlniți cu vecinul într-un centru comercial… nu începeți o conversație. Acum este timpul să reducem la minim interacțiunile cu ceilalți.”

Cu toată starea de urgență a situației pe care o putea transmite sprânceana sa contorsionată, Chant a continuat să le reamintească cetățenilor cât de important este să practice în continuare acel „comportament sigur de a sta acasă și de a nu vizita prietenii sau familia”.

Reacțiile cetățenilor, stupefiați de absurditatea măsurii, au apărut imediat, mai ales pe rețelele de socializare.

Tonia Buxton, tweet: „Uluitor… nu te comporta ca un om, uită de umanitate, doar fă ceea ce ți se spune”.

Lăsând deoparte faptul că Chant a vorbit fără mască într-o încăpere plină ochi de reporteri, nereușind să răspundă nici măcar la o singură întrebare adresată de aceștia, cu fața crispată de monologul ei halucinant, există și alte aspecte pe care este necesar să le luăm în considerare.

De exemplu, cât timp ar fi necesar ca australienii să rămână tăcuți în spatele măștilor care reduc aportul de oxigen? Ar fi cazul ca rezidenții să se înscrie la cursuri de limbaj prin semne ca o nouă formă de interacțiune? Va fi chemată poliția în cazul în care două persoane vor sporovăi „periculos” într-un cadru social?

Cu toate că Chant este medic cu drepturi depline, ca și Anthony Fauci – un fel de dictator al covidului în SUA – ar fi prea mult pentru ea să ceară o a doua opinie de la alți oficiali din domeniul sănătății, cu privire la această ordonanță severă?

Este demn de a fi luat în considerare că așa ceva nici măcar tiranii fasciști nu au cerut popoarelor lor în culmea războiului. Mai mult, pandemia a dovedit că opiniile medicale care nu sunt în consens cu cele oficiale, și care nu sunt puține, nu mai sunt permise.

Imaginați-vă stupiditatea totală a următoarei situații, care parcă ar fi luată dintr-o satiră a lui Monty Python: doi prieteni apropiați, ambii mascați, purtând mănuși și palizi ca niște fantome din cauza carantinei, se lovesc accidental unul de altul la băcănia locală.

După șocul inițial de a intra în contact strâns cu una dintre acele fabrici de microbi mortali cunoscuți sub numele de „humanus hysteria cu covidius”, cei doi prieteni, în ciuda faptului că sunt „asimptomatici” – adică „sănătoși” în vremuri trecute – își fac reciproc un semn politicos înainte de a fugi rapid în direcții opuse, ca să nu trezească vreo suspiciune.

Astfel de ordine revoltătoare, care încalcă flagrant drepturile omului, ar putea determina unii cetățeni liber cugetători, care încă se mai află pe această planetă, să nutrească unele concluzii pertinente.

Spre exemplu, o astfel de concluzie poate fi că autoritățile australiene, care au îmbrățișat unele dintre cele mai draconice reglementări anti-covid din lume (spre exemplu, autoritățile din sudul Australiei au ordonat carantină pentru o săptămână după ce au fost raportate doar cinci noi cazuri de covid), sunt mai puțin paranoice în ceea ce privește riscul ca oamenii să răspândească virusul prin conversații ocazionale decât sunt în legătură cu ceea ce s-ar putea discuta în cursul unor întâlniri de ocazie.

Cum Australia este membru mândru al organizației de informații globale Five Eyes – pe care Edward Snowden, denunțătorul NSA, l-a expus ca fiind „o organizație de informații supra-statală care nu răspunde în fața legii din propriile țări” – este un simplu joc de copii pentru polițiștii cibernetici din acest stat să cenzureze ceea ce se discută pe internet.

Dar monitorizarea a ceea ce se șoptește între vecinii mascați, peste coșurile de cumpărături, este cu totul altă provocare. Și, să recunoaștem, australienii, poate mai mult decât oricare alt popor, au nevoie stringentă de o conversație cetățenească în care nu vorbesc doar politicienii.

Măsurile tiranice care sunt impuse în mod neregulat și fragmentar în Australia, precum și în alte țări occidentale, precum Canada, Noua Zeelandă și Statele Unite – care nu mai au mult până să ajungă ca tortura cu picătura chinezească, care în cele din urmă conduce victima la disperare, dacă nu chiar la nebunie – ar fi de dorit să preocupe pe toată lumea.

Este răspândirea coronavirusului o problemă serioasă? Da, fără îndoială. Dar este necesar răspunsul extrem, la care suntem martori, în puncte cheie din întreaga lume? Sunt nenumărate argumente care dovedesc că nu. Să ne amintim că infecția cu covid nu este o condamnare la moarte. Nici pe departe. Majoritatea oamenilor se recuperează complet din această boală, iar copiii sunt uimitor de rezistenți la ea. Cu toate acestea, răspunsul autorităților la această boală a fost orice altceva decât rezonabilă și logică.

Aspectele care fac viața frumoasă (și care sunt necesare), cum ar fi întâlnirile cu prietenii și familia, sau participarea la economia globală, o activitate esențială care pune hrana de zi cu zi pe mesele noastre, nu sunt absolut deloc negociabile, indiferent de ce natură ar fi urgența.

Viața este plină de urgențe; acesta este un fapt care nu va dispărea, oricât am dori. Ceea ce s-a petrecut însă odată cu apariția covidului este credința aberantă impusă de autorități cetățenilor, că este necesar să nu mai trăim pentru a elimina riscul de a muri. În afară de a fi o eroare de logică, este pur și simplu o prostie.

Citiți și:
Avertisment dur din partea guvernului australian pentru cetățenii nevaccinați: Vă vom ține închiși pe vecie!
Tucker Carlson despre noua iobăgie și experimentele totalitare din Australia și Noua Zeelandă
Australia îşi va trimite la închisoare propriii cetăţeni, timp de 5 ani, dacă încearcă să se întoarcă acasă din India

 

yogaesoteric
16 noiembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More