Australia îşi va trimite la închisoare propriii cetăţeni, timp de 5 ani, dacă încearcă să se întoarcă acasă din India

În contextul situaţiei dramatice din India, Australia a a invocat prevederile Legii privind biosecuritatea, interzicându-le propriilor cetăţeni să revină în ţară dacă au fost în India în ultimele 14 zile.

Australienii deţinători de paşapoarte s-au văzut abandonaţi de propriul lor guvern, prin ameninţări cu închisoarea.

În baza Legii privind biosecuritatea, australienii riscă să fie trimişi la închisoare timp de 5 ani dacă se întorc acasă din locuri considerate periculoase.

India a raportat 211.298 noi cazuri de covid-19 şi 3.847 de noi decese pe 27 mai, cu un vârf de 414.188 de noi cazuri pe 7 mai şi 4.529 decese pe 17 mai. Numărul de decese a fost mai mare ca al oricărei alte ţări afectate de pandemie.

În acest context, guvernul federal Australian a decis închiderea intrărilor în ţară dinspre India, pentru o perioadă de aproape două săptămâni, între 3 şi 15 mai.

Se estimează că sunt aproximativ 9.000 de australieni în India, iar mulţi dintre ei sunt disperaţi să vină acasă.

Conform măsurilor, constituie infracţiune pentru oricine să se întoarcă în Australia dacă s-a aflat într-o ţară cu risc ridicat de infectare cu covid, cu 14 zile înainte de sosire, potrivit Nine Network. Pedepsele includ cinci ani de închisoare sau o amendă de 66.000 dolari australieni.

Anterior Australia suspendase zborurile din India către Australia, însă multe persoane care se întorceau alegeau rute ocolitoare, cu escale în alte ţări. La intrarea în ţară australienilor li se impunea deja o carantină obligatorie de două săptămâni, în hoteluri, înainte de a li se acorda libertatea de a reveni în comunitate.

Guvernul australian a introdus unele dintre cele mai draconice măsuri pentru combaterea răspândirii coronavirusului, fiind un avanpost al instituirii statului poliţienesc.

Citiţi şi:
În Australia se folosesc drone pentru detectarea celor care nu poartă mască afară
Coronavirus: Măsurile de combatere sunt mai rele decât boala

yogaesoteric
28 mai 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More