«A vota e pentru fraieri» spunea încă din 2014 un veteran congresmen american…


…căci «statul din umbră» al așa-zișilor ILUMINAȚI controlează deja America!


Una dintre cele mai surprinzătoare evoluții când vine vorba despre discursul american acceptabil din ultimii aproximativ cinci ani a fost admiterea gradată, chiar și printre publicațiile mass media serioase, că cetățenii americani cu drept de vot nu mai au niciun control real asupra propriului lor guvern, și chiar mai mult, asupra destinului lor colectiv.

În aprilie 2014, Universitatea Princeton a publicat un studiu în care a fost evidențiat faptul că „elitele economice și grupurile organizate care reprezintă interesele de afaceri au un impact independent substanțialasupra politicii de guvernare a SUA, în timp ce oamenii de rând și grupurile de interese ale maselor au o influență independentă redusă sau egală cu zero.”

În luna octombrie a aceluiași an, un profesor de la Universitatea Tufts a publicat o critică devastatoare la adresa stării actuale a democrației americane, Siguranță națională și guvernare dublă, care enumeră modurile în care departamentul pentru apărare și sistemul de siguranță națională pur și simplu se autoguvernează, practic neasumându-și nicio responsabilitate, fiind lipsite de transparență, nesupunându-se niciunei verificări și neprezentând niciun raport de niciun fel. El folosește termenul „guvernare dublă”: pe de o parte există guvernarea aleasă de populație și apoi este cea care se află în spatele acesteia, manevrând arii imense în politică, aproape nestingherită. Oficialii aleși ajung să servească doar ca niște simple fațade, adevăratele decizii luându-se de către aparatul birocratic. Recenzia cărții realizată de The Boston Globe a fost însoțită de titlul dur „Votați ce vreți. Guvernul secret nu se va schimba”. Imaginați-vă un titlu ca acesta în timpul nebuniei din 2008 asociată campaniei Hope and Change a lui Obama, în cursa pentru președinție. Da, nu puteți, căci nimeni nu are o imaginație așa bogată.

Da, oamenii încep să miroasă putreziciunea – chiar și oamenii care se uită la televizor cu speranța că nu va trebui să se confrunte cu realitatea crudă care îi așteaptă odată ce își închid televizoarele de 36 inch (91 cm).

În septembrie, Jimmy Carter a avertizat-o pe Oprah Winfrey: „Am ajuns o oligarhie în loc să devenim o democrație. Și cred că aceasta a fost cel mai dăunător aspect pe care l-am văzut în viața mea pentru morala de bază și pentru standardele etice ale sistemului politic american”, a afirmat fostul președinte acum în vârstă de 90 de ani.

Un alt indiciu vine din partea lui Mike Lofgren, timp îndelungat membru al Partidului Republican, devenit apoi autor de best-seller-uri. Noua sa carte The Deep State: The Fall of the Constitution and the Rise of a Shadow Government (Statul din umbră: dispariția Constituției și impunerea Guvernului din umbră) confirmă ceea ce este deja dureros de evident: statul din umbră a creat foarte multe contradicții în SUA. Există o discrepanță enormă între cei săraci și cei bogați; există un război continuu, chiar dacă americanii se bat cu pumnii în piept că susțin libertatea. America este un stat care își supraveghează masiv cetățenii și cu toate acestea vorbește despre libertate. Există contradicții pe plan intern. Cine știe la ce se va ajunge? Se poate petrece la fel ca în cazul destrămării Uniunii Sovietice sau se poate ajunge la un sistem fascist cu un camuflaj populist.

Iată câteva fragmente extrase din interviul pe care website-ul Salon.com i l-a luat recent lui Lofgren:

Cum operează statul din umbră

Ei bine, mai înainte de toate, nu este vorba despre o conspirație. Este ceva care operează la lumina zilei. Nu este vorba despre vreo cabală conspiraționistă. Aceștia sunt pur și simplu oameni care s-au dezvoltat în anumite poziții. Este în avantajul lor să se comporte așa.

Și dat fiind faptul că oamenii preferă mai degrabă să știe ce face Kim Kardashian decât să afle ce se petrece cu bugetul de stat sau ce face guvernul în Mali sau Sudan sau în alte locuri, lucrurile decurg nestingherite în acest mod: o birocrație decuplată de interesele cetățenilor, care își urmărește doar împlinirea propriilor scopuri, ajunge pur și simplu să facă ceea ce face în prezent. Și anume, își menține și sporește propria putere.

Cum și cine ajunge să facă parte din acest stat din umbră

Instituțiile – cheie sunt exact cele care oamenii cred că sunt. Complexul militar – industrial, Pentagonul și toți contractorii săi (dar și, mai nou, întregul aparat de stat pentru siguranța națională), Trezoreria de Stat, Departamentul de Justiție, anumite tribunale, precum cel din districtul de sud al Manhattanului, și cel din districtul de est din Virginia, tribunalele americane pentru Supravegherea Serviciilor Secrete Străine. Iată cum se conturează imaginea unei facțiuni ascunse a Congresului, constând dintr-un mic grup de oameni din comitetele de conducere, apărare și serviciile secrete și care știe ce se petrece în realitate. Restul Congresului nu știe sau nu îi pasă de ce se petrece cu adevărat; aceștia sunt prea ocupați cu următoarele alegeri.

Lofgren continuă și explică faptul că sectorul privat merge mână în mână cu statul din umbră, indiferent care „partid” se află la putere. Conform lui Lofgren, „Există anumite diferențe între Bush și Obama. Cu toate acestea, diferențele sunt foarte limitate. Nu se află în zona dintre liniile de 40 de yarzi; ci între liniile de 48 de yarzi.” (Este vorba de linii de pe terenul de fotbal american – la mijloc se află linia de 50 de yarzi, de o parte și de alta sunt marcate linii la 40, 30, 20 și 10 yarzi față de capetele terenului. Într-o comparație anterioară, Obama afirmase că partidele politice din America se situează între liniile de 40 de yarzi.)

Desigur, milioane de americani se vor bucura în continuare să îl susțină pe candidatul cu care le-ar plăcea cel mai mult să bea o bere, dar probabil că în adâncul inimilor lor știu cu toții că soarta le-a fost pecetluită.


Citiți și:

Istoria secretă a imperiului American

Illuminati-i şi sinistra aristocraţie neagră a planetei

 

yogaesoteric
22 februarie 2016

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More