Abrutizați de televizor și calculator. Dependența copiilor și a adolescenților de noile tehnologii dezlănțuie efecte devastatoare

 

Generația abrutizată. Ce riscă părinții care-și uită copiii în fața televizorului sau a tabletei

Un documentar despre efectele nocive ale privitului în exces la televizor arată că dezvoltarea copilului poate fi afectată, iremediabil, din acest motiv, informează TVR.

„Se exagerează foarte mult cu statul la televizor. Din păcate, pe lângă unele efecte pe care le credem benefice, dar care nu sunt chiar așa de benefice, unele sunt foarte dăunătoare”, spune psihologul Raluca Grozăvescu.

„La clasa a VI-a i-a pus pe copii să deseneze un desen în care să arate ce fac copiii în pauză. Ce au desenat majoritatea? Copii care se joacă pe telefon sau pe tabletă. Așa percepeau ei jocul în pauză”, afirmă biofizianul Virgiliu Gheorghe.

Televizorul este primul care introduce copilul în dependența de ecran și perturbă, uneori iremediabil, dezvoltarea copilului, arată realizatorii documentarului.

 

Citiţi şi:


Otrava care face ravagii printre copiii din România, dată chiar de părinți

Dr. Raluca Teleanu, medic neurolog: «Peste o oră de privit la televizor pe zi e mult pentru un copil»

Copiii amputaţi afectiv din cauza folosirii exagerate a computerului


 

yogaesoteric
12 decembrie 2015
   

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More