Această otravă nebănuită ne distruge oasele, însă unii dintre noi o consumăm zilnic!

 

V-aţi întrebat vreodată ce se petrece cu organismul dumneavoastră după ce beţi o doză de Coca-Cola?

Mulţi oameni nu se gândesc la asta şi nici nu consideră că este important. Însă, această băutură populară, de culoare închisă, are un impact substanţial asupra organismului. Dr West Conner, un „farmacist renegat” a scos în evidenţă, pe pagina lui de internet, acest impact:

Primele 10 minute

După ce aţi consumat o doză de Coca-Cola, organismul dumneavoastră este bombardat cu zahăr. Mai concret, doar ce aţi consumat 10 linguriţe de zahăr, adică doza zilnică recomandată. Faptul că nu vi se face greață din cauza dulceții copleșitoare se datorează acidului fosforic, care taie gustul dulce.

După 20 de minute

Nivelul de glucoză din sânge înregistrează un vârf, provocând o descărcare rapidă de insulină. Ficatul răspunde la această situație convertind toată glucoza care ajunge la el în grăsimi (iar în acest moment glucoza se găsește din plin în sânge).

După 40 de minute

Acum, cafeina prezentă în Cola a fost absorbită total de organism. Pupilele vi se dilată, presiunea arterială crește, iar ca răspuns ficatul elimină şi mai mult zahăr în sânge. Nu vă mai simţiţi extenuaţi şi asta datorită blocajului receptorilor adenozinei.

După 45 de minute

Organismul crește producția de dopamină, care stimulează centrii plăcerii din creier. Heroina acționează exact în același mod.

După 60 de minute

Acidul fosforic ajuns în intestinul subțire se leagă de zinc, magneziu şi calciu formând compuși insolubili, care împiedică absorbția acestor elemente. Situația este agravată de dozele mari de zahăr și îndulcitori artificiali care cresc excreția urinară de calciu.

Tot acum îşi fac simţită prezenţa proprietăţile diuretice ale cafeinei. Veţi simţi nevoia să mergeţi la toaletă. Veţi elimina calciul, zincul şi magneziul care trebuiau să vă alimenteze oasele, dar şi apă, sodiu şi electroliţi.

Glucoza din sânge care crescuse rapid acum scade brusc și se instalează o stare de agitație, irascibilitate şi uneori lentoare.

Apa din băutură este deja eliminată, astfel că hidratarea organismului este aproape nulă. Iar odată cu apa au fost eliminate şi alte suplimente necesare pentru întărirea dinţilor, oaselor sau pentru funcţionarea optimă a sistemului digestiv.

Nu în ultimul rând, suita de reacții declanșate de cantitatea enormă de zahăr conținută de Coca-Cola crește şi riscul dezvoltării diabetului.

Acestea sunt efectele unei singure doze de Cola, dar imaginați-vă ce înseamnă consumarea acestei băuturi zi de zi, săptămână de săptămână.


Citiţi şi:

Iranul spune adio la Coca‒Cola şi la telefoanele Apple! A interzis comercializarea tuturor produselor americane

Consecinţele teribile ale consumului de zahăr asupra sănătăţii (I)

 

yogaesoteric
18 martie 2016


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More