Unele modalități oculte de acțiune care sunt angrenate de serviciile secrete în cadrul persecuțiilor la care este supusă MISA și Gregorian Bivolaru

 
de Mihaela Gheorghiu
 
 

Cel mai important român! Presa românească nu a acordat niciodată atâta spațiu editorial pentru subiecte legate de vreo altă personalitate. Despre niciun alt cetățean român, de nu contează ce naționalitate, profesie sau statut social nu s-a scris la fel de mult. Niciun politician, artist, sportiv celebru sau vreo vedetă din showbiz nu a făcut subiectul unui număr atât de mare de articole (zeci de mii de articole) în ultimii 25 de ani, precum Gregorian Bivolaru, profesor yoga. Ceea ce este bulversant în cazul lui Gregorian Bivolaru este nu doar acoperirea mediatică, cât mai ales faptul că Gregorian Bivolaru în persoană este absent din această campanie (există un număr foarte mic de imagini sau interviuri cu el și nu se scrie nimic despre activitatea, viața, opera și personalitatea sa). Deși mass-media nu par interesate să afle și să spună publicului cine este, cu ce se ocupă în realitate, ce cursuri predă și ce cărți a publicat Gregorian Bivolaru, s-au scris zeci de mii de articole care aduc în discuție numele lui și toate acestea, aproape fără excepție, sunt acuzatoare, instigatoare la ură, calomniatoare și pline de insulte. Numărul articolelor pe acest subiect continuă să crească în fiecare zi chiar și în prezent și toate dezvoltă o pseudo-realitate, aproape în totalitate fictivă, un mit inventat de Securitatea ceaușistă și mediatizat de presă în disperare după 1989, în încercarea furibundă și sortită eșecului de a-l împiedica pe Gregorian Bivolaru să îi învețe pe români să practice yoga.
 

În ciuda acestei campanii de discreditare, defăimare și stigmatizare publică, în ciuda repetatelor abuzuri și nedreptăți ale autorităților române împotriva sa și a atacurilor înverșunate ale presei românești de mai bine de 25 de ani, profesorul de yoga Gregorian Bivolaru a continuat să predea yoga, a scris zeci de cărți și a prezentat mii de prelegeri și conferințe pe teme de spiritualitate.

Toată lumea poate urmări campania de presă împotriva lui Gregorian Bivolaru. Probabil nu există persoană în România care să nu fi auzit despre acest subiect și să nu fi văzut vreo știre sau vreo emisiune care îl pune pe Gregorian Bivolaru la stâlpul infamiei. Ceea ce nu este însă cunoscut deocamdată decât într-un cerc restrâns de experți în „arta“ manipulării, minciunii și a jocurilor murdare din sfera serviciilor secrete este faptul că modalitățile de acțiune prin care au fost dirijate și instrumentate toate aceste atacuri ale presei au fost și sunt în continuare atent regizate pe baza unor principii oculte ale manipulării. De aceea, ne propunem ca în cele ce urmează să ridicăm într-o măsură cât mai mare „perdeaua de fum“ la adăpostul căreia a fost planificată și pusă în practică strategia de bază a tuturor acestor atacuri la adresa lui Gregorian Bivolaru (care reprezintă totodată încălcări flagrante ale drepturilor cetățenești fundamentale).

Întreaga strategie de defăimare a profesorului de yoga Gregorian Bivolaru a fost pusă la cale în cadrul unui departament al SRI sub directa coordonare a unui reputat agent CIA, expert în războiul psihologic împotriva mișcărilor spirituale. Acest expert CIA a fost detașat la începutul anului 2004 la București în cadrul unei colaborări cu SRI și a coordonat în perioada respectivă întreaga operațiune instrumentată de către SRI împotriva școlii de yoga MISA și a profesorului de yoga Gregorian Bivolaru. El a primit un birou luxos, cu toate dotările necesare, la etajul 4 al sediului SRI de la acea vreme, cu vedere spre Dâmbovița.

Profesorul de yoga Gregorian Bivolaru este considerat (oare de ce?) de către SRI ca unul dintre cei mai periculoși cetățeni români. El este „periculos” pentru mentalitatea SRI și nu pentru siguranța națională a României, așa cum afirmă ei.

Considerarea cazului ca ținând de „securitatea națională” face ca toate documentele care atestă colaborarea dintre SRI și CIA în acest caz să fie clasate în prezent de către SRI în categoria SECRET DE STAT. Prin urmare, toate documentele legate de colaborarea dintre SRI și CIA, întreaga strategie și toate detaliile operațiunii împotriva profesorului de yoga Gregorian Bivolaru vor putea fi consultate numai peste 40 de ani, atunci când vor fi desecretizate arhivele SRI din 2004. Atunci, adică în anul 2044, vor ieși cu siguranță la iveală toate planurile de acțiune (atât cele principale, cât și cele de rezervă) ale acestei operațiuni diabolice, planuri pe care SRI le-a plus în aplicare împotriva profesorului de yoga Gregorian Bivolaru. 

La acea vreme, când a fost elaborată strategia operațiunii împotriva profesorului de yoga Gregorian Bivolaru, informațiile despre colaborarea dintre SRI și CIA i-au făcut pe mulți politicieni să fie siguri că școala de yoga MISA va fi distrusă și din acest motiv unii dintre ei nu s-au sfiit să declare public că școala de yoga MISA nu va mai exista. Gregorian Bivolaru a relatat că a fost contactat de un prestigios personaj public, care a afirmat plin de batjocură, imediat după declanșarea operațiunilor SRI din 18 martie 2004, că „dacă MISA va rezista două săptămâni și nu va fi desființată, atunci Bivolaru este mare”. Am vrea să auzim actualizarea acelei declarații acum, după 12 ani în care școala de yoga și-a continuat neabătut activitatea.

Principiul de bază utilizat de către SRI împotriva Școlii de yoga MISA și a lui Gregorian Bivolaru: „Lovește păstorul și turma se va împrăștia“

Operațiunea SRI împotriva școlii de yoga MISA s-a bazat pe principiul ce este cunoscut în strategiile de manipulare cu numele: „Lovește păstorul și turma se va împrăștia“. Deși de-a lungul timpului acest principiu a fost ținut secret, deoarece el constituie o extraordinar de eficientă pârghie de acțiune împotriva oricărui grup de ființe umane, la ora actuală putem găsi unele informații pe acest subiect în diferite lucrări „de specialitate“, care asigură pregătirea de bază din școlile de formare ale ofițerilor serviciilor secrete. Predarea acestui principiu este de fiecare dată însoțită de diferite strategii de implementare cu exemple cât mai clare din toate timpurile din istoria diferitelor țări. În cartea The 48 Laws of Power (Cele 48 de legi ale puterii), scrisă de către Robert Greene și Joost Elffers, acest principiu este prezentat astfel:
„Adeseori, toate problemele ni se trag de la un singur om puternic – cel care ne «tulbură apele» – afacerile, aranjamentele, propaganda etc, pe care noi le desfășurăm ca să ne atingem în taină scopurile (feriți fiind de ochii opiniei publice, pe care am avut grijă să-i orientăm – sau mai bine zis să-i distragem – către obiective complet diferite de cele pe care noi le urmărim în realitate). Dacă asemenea oameni sunt liberi să acționeze, ei nu vor întârzia, datorită carismei lor, să-și câștige adepți. Nu trebuie niciodată să așteptăm ca fenomenele pe care ei le provoacă la nivelul maselor să se agraveze și nici să încercăm să negociem cu ei, pentru că cel mai adesea astfel de oameni sunt incoruptibili și imposibil de cumpărat ori de intimidat prin amenințări sau chiar prin atacuri directe. De aceea, trebuie mai degrabă să urmărim să le neutralizăm influența izolându-i sau compromițându-i public (de exemplu, prin intermediul mass-media). Întotdeauna, principiul după care trebuie să ne ghidăm în asemenea situații este: «scoate din luptă păstorul și turma va fi apoi cu ușurință pusă pe fugă».

Însușește-ți bine această lecție: nu îți irosi timpul lovind la întâmplare în ceea ce ți se pare a fi un balaur cu mai multe capete (o mulțime de oameni care sunt animați de aceleași idealuri). Găsește singurul cap care contează cu adevărat: acel conducător (al respectivei grupări) ce este înzestrat din plin cu forță de caracter sau cu inteligență sau, și mai important, cu carismă. Pentru a anihila o grupare incomodă sau periculoasă pentru tine, trebuie cu orice preț să-l îndepărtezi pe liderul ei, pentru că dacă el este absent, influența lui asupra membrilor grupării va dispărea treptat. De exemplu, îl poți izola fizic (fie exilându-l, fie – dacă este și el un «actor» al scenei politice – trimițându-l într-o misiune undeva departe) sau îl poți izola din punct de vedere psihologic (îl desparți de grupul pe care îl conduce și îl inspiră, răspândind pe seama lui cât mai multe calomnii și insinuări). Nu uita: tumora canceroasă începe cu o singură celulă – extirpă deci celula înainte ca boala să se întindă și să devină inoperabilă.

 

 

Orice grupare politică sau socială care te deranjează poate fi comparată cu o turmă de oi puse la îngrășat. De aceea, nu-ți pierde timpul prețios încercând să furi (să atragi către tine și să faci să adere la ideile tale) una sau două oi: nu-ți risca viața și integritatea corporală în confruntarea cu dulăii de la stână. Țintește-l pe păstor! Momește-l sau forțează-l să se îndepărteze și câinii îl vor urma. Lovește-l și turma lui se va împrăștia; vei putea astfel să te alegi atunci cu câte oi dorești, luându-le cu ușurință una câte una.”

Din punct de vedere ocult, atacarea conducătorilor și îndepărtarea acestora de la putere face ca punctul de echilibru, sau axa în jurul căruia grupul respectiv gravitează să dispară, iar aceasta duce la apariția imediată a unei stări de confuzie generalizată la nivelul întregului grup. Această stare de confuzie reprezintă elementul cheie care este apoi exploatat de către atacatori și permite ulterior manipularea grupului prin tehnici eficiente și, în cele din urmă, slăbirea și distrugerea acestuia.

În cadrul cursurilor de pregătire ale agenților din serviciile secrete, prezentarea acestui principiu este de fiecare dată însoțită atât de descrierea modalităților de aplicare a lui în funcție de contextul existent, cât și de exemple edificatoare din istoria diferitelor țări în care acest principiu a fost aplicat. Unul dintre cele mai cunoscute exemple ale aplicării acestui principiu în domeniul militar este cel al cuceririi Americii de Sud de către conchistadori în anul 1532. Pentru cei care nu cunosc principiul ocult al „atacării conducătorului“, acest episod tragic din istoria Americii de Sud este greu de crezut. Este greu de înțeles cum a fost cu putință ca o mână de conchistadori (200 de soldați spanioli) să reușească să pună dintr-o dată stăpânire, în America de Sud, pe un imperiu gigantic (ce se întindea pe suprafața actuală a țărilor Ecuador, Brazilia, Argentina și Peru), în ciuda faptului că acesta era apărat de către o armată de 80.000 de războinici. Conchistadorii nu au comis greșeala de a lupta pe mai multe fronturi cu incașii și cu aztecii (care erau în număr incomparabil mai mare decât ei), ci au avut ca principal obiectiv capturarea împăratului Atahualpa. Imediat după ce au reușit capturarea împăratului, imperiul său gigantic, împreună cu toate avuțiile sale, le-a căzut de îndată la picioare.

Modalitățile de aplicare ale acestui principiu ocult

Modalitățile de aplicare de către serviciile secrete ale acestui principiu diferă de fiecare dată în funcție de context și de scopul vizat. Astfel, există situații în care serviciile secrete nu „decapitează” o comunitate umană care se opune intereselor lor, ci urmăresc să izoleze liderul de restul grupului. Așa cum se știe din studiile făcute de către doctorul Milton H. Erickson: „izolarea (fie ea și simbolică a) persoanei cu autoritate față de restul grupului duce întotdeauna la pierderea gradată a puterii de influență a acesteia asupra grupului”.

Una dintre cele mai întâlnite metode de izolare întâlnite în zilele noastre o reprezintă, în sfera social-politică, separarea în diferite moduri a unui lider politic de baza puterii sale, adică de grupul de oameni pe care îi conduce și îi reprezintă pe scena politică.

Dictatorul chinez Mao Tse-Tung a rămas în istorie ca unul dintre cei mai abili în a manipula clasa politică și de a scăpa de toți cei care i se opuneau. De fiecare dată când dorea să scape de un adversar din elita comunistă, Mao Tse-Tung nu îl ataca niciodată în mod direct, ci se străduia în mod discret, dar tenace, să-l izoleze, să-i divizeze aliații și să-i îndepărteze de el. Procedând în acest mod, dictatorul chinez Mao Tse-Tung reușea astfel să diminueze încet, dar sigur, susținerea politică a respectivului adversar, iar la scurt timp după aceasta, persoana respectivă „dispărea“ de la sine de pe scena politică! Machiavelli scria în această direcție următoarele: „dacă îi faci un rău unui om, acționează în așa fel încât să nu mai ai a te teme de răzbunarea lui“.
 
Strategia de aplicare a principiului „atacării conducătorului“ implică totodată și faptul ca persoana indezirabilă, ce a fost deja „izolată“ de grupul pe care îl conducea până atunci, să fie apoi lipsită de orice mijloace prin care ar putea reacționa la atacurile murdare la adresa sa (de exemplu, la discreditarea și calomnierea sa). În cazul lui Gregorian Bivolaru, observăm că lui nu i s-a acordat niciodată, așa cum era firesc, dreptul la replică pentru toate atacurile calomnioase.

O altă componentă a strategiei implică confiscarea bazei materiale care permite desfășurarea activităților respectivului grup. În această direcție este deosebit de semnificativ faptul că în cadrul abuzurilor uriașe care au fost – și încă mai continuă să fie – îndreptate asupra Școlii de yoga MISA precum și a mentorului ei spiritual, Gregorian Bivolaru, s-a urmărit încă de la început, prin abuzuri și încălcări inimaginabile ale legii de către procurorii care au instrumentat sau care continuă să instrumenteze așa-zisul „caz MISA“, să fie confiscată, pusă sub sechestru ori chiar distrusă întreaga bază materială a acestei Școli de yoga – inclusiv bunurile personale ale multora dintre membrii și simpatizanții mișcării.

În cadrul grupurilor spirituale autentice, legătura cu ghidul spiritual nu poate fi distrusă

Dacă analizăm cu atenție întregul eșafodaj de calomnii, minciuni și abuzuri prin care s-a urmărit și se mai urmărește încă distrugerea Școlii de yoga MISA, vom putea realiza cu ușurință faptul că toate aceste atacuri au fost concertate mereu, cu o tenacitate și o înverșunare acerbe, aproape exclusiv asupra fondatorului și mentorului ei spiritual, Gregorian Bivolaru. Ne mai putem da totodată seama și care a fost – și este în continuare – strategia ascunsă a celor care doresc, cuprinși de o răutate încăpățânată și foarte tenace, să distrugă Școala de yoga MISA: atacarea „Păstorului“ sau, altfel spus, a celui care o susține și o ghidează din punct de vedere spiritual.

Totuși, cei care acționează astfel, cuprinși de o ură feroce, ar trebui să aibă în vedere faptul că în cazul ierarhiilor spirituale autentice, chiar și dacă Ghidul spiritual este, ca urmare a unor asemenea strategii mizerabile, îndepărtat ori izolat fizic de cei pe care îi călăuzește pe calea care duce către Dumnezeu, niciun fel de joc al puterii ce caracterizează efemeritatea acestei lumi nu are cum să se opună vreodată legăturii oricărei făpturi cu Dumnezeu și cu cel care o ghidează, cu nesfârșită iubire și înțelepciune, către Dumnezeu.

De altfel, am putea spune că o diferență majoră care există între ierarhiile spirituale autentice și luptele meschine pentru putere ce caracterizează societatea actuală este aceea că integrarea noastră în cadrul unei ierarhii spirituale autentice ne va face din ce în ce mai liberi și mai puternici și ne va face imposibil de manipulat chiar și de către cei mai mari experți în arta manipulării; integrarea noastră într-o ierarhie spirituală autentică ne va face gradat, pe fiecare dintre noi, adevărați maeștri inițiați, capabili la rândul nostru să trezim conștiințele altor și altor ființe umane care în prezent sunt încă „adormite“ din punct de vedere spiritual.

Chiar și dacă, pentru moment, ghidul spiritual care reprezintă, am putea spune, „inima“ Școlii de yoga MISA, e izolat din punct de vedere fizic de cei mai mulți dintre discipolii săi ca urmare a unor eforturi uriașe ale dușmanilor acestei școli de yoga, el continuă totuși să le fie accesibil tuturor discipolilor săi prin intermediul nenumăratelor impulsionări spirituale, conferințe, inițieri sau prelegeri de yoga pe care le trimite constant în țară, asigurând astfel (chiar și în asemenea condiții deosebit de dificile) o perfectă continuitate a procesului inițiatic pe care îl implică o cale spirituală autentică. Și, chiar dacă unii dintre „artizanii“ ansamblului de abuzuri juridice și de minciuni mediatice erau convinși că Școala de yoga MISA nu va putea rezista nici măcar o săptămână după declanșarea, la 18 martie 2004, a acestei campanii atât de violente, timpul a dovedit că planurile lor diabolice au fost complet neputincioase în acest caz. Aceasta arată fără îndoială, oricărui om înzestrat cu bun simț și luciditate, forța spirituală a acestei Școli de yoga și a ghidului ei spiritual, Gregorian Bivolaru și, de asemeni, faptul că întotdeauna adevărul triumfă, mai devreme sau mai târziu, în fața oricăror dificultăți. De aceea, putem deja să anticipăm, ca yoghini, în înseși încercările pe care le-a traversat, cu un deplin succes, Școala de yoga care a fost fondată de Gregorian Bivolaru (Școala de yoga MISA), triumful spiritual ce caracterizează mereu manifestarea plină de Grație a Adevărului Divin, triumf care este din ce în ce mai aproape!
 

 


Citiți și:

Zece dovezi zdrobitoare că serviciile secrete sunt cele care au lansat campania de discreditare a lui Gregorian Bivolaru în mass-media românească

Se obişnuieşte în Kali Yuga: atacul la maestru

Istoria se repetă! Nici renumitul yoghin Paramahansa Yogananda n-a scăpat de prigoana împotriva spiritualității și a ghizilor spirituali

 

yogaesoteric
18 martie 2016

 

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More