Acordaţi, de fiecare dată, o mare atenţie modului în care se derulează aproape toate evenimentele


Numai fiinţele umane care sunt înzestrate cu o inteligenţă pătrunzătoare şi cu intuiţie ştiu că aproape orice relaţie amoroasă armonioasă şi fericită se află într-o evoluţie continuă. Analogic vorbind, un cuplu amoros este întocmai ca un râu în mişcare ai cărui curenţi se modifică, deviază şi unduiesc în fel şi chip în albia acestuia.

Atunci când iubim intens şi profund există anumite aspecte care ne atrag către cealaltă fiinţă umană, care ne leagă de ea, dar în timp multe dintre acestea se modifică. Într-o asemenea situaţie, atât noi, cât şi cealaltă fiinţă umană cu care suntem angrenaţi în relaţia amoroasă, evoluăm sau, în unele cazuri mai rare, involuăm. Respectiva relaţie amoroasă poate să se modifice datorită progreselor spirituale, datorită anumitor boli care apar la unul dintre cei doi iubiţi, datorită anumitor evenimente exterioare sau datorită transformărilor interioare (cum ar fi trezirea spirituală).

Chiar dacă atunci când începem o nouă relaţie amoroasă ne putem forma doar o vagă idee cu privire la calea pe care această relaţie ne conduce şi referitor la împlinirile şi transformările profunde pe care ea ni le poate aduce, viaţa are, de multe ori, alte planuri cu noi, încurcându-ne sau dimpotrivă ajutându-ne în proiectele noastre personale. Toate evenimentele şi circumstanţele cu care ne confruntăm în viaţă nu sunt niciodată întâmplătoare şi, în foarte multe cazuri, ele nu reprezintă decât nişte manifestări ale forţelor subtile interioare care au fost declanşate prin intermediul fuziunilor noastre amoroase cu continenţă şi transfigurare. În cazul în care orientarea predominantă a cuplului a fost spirituală, forţele care se manifestă susţin cuplul.
În cazul în care orientarea cuplului a fost haotică, lipsită de un ţel spiritual şi de transfigurare, forţele subtile interioare vor fi haotice, stranii şi în unele situaţii vor urmări să dezbine cuplul.

Dat fiind faptul că adeseori exteriorul este o reflectare a interiorului, trebuie tocmai de aceea să fim în permanenţă foarte atenţi la toate aceste evenimente şi să urmărim în cadrul cuplului să dialogăm permanent unul cu celălalt. Acest aspect este extrem de important căci el este cel care permite ancorarea în realitate a celor doi iubiţi care alcătuiesc cuplul. În plus, acest dialog sincer vă va permite să rămâneţi într-un contact cât se poate de intim unul cu celălalt.

 Procedând mai mereu în felul acesta, veţi conştientiza de fiecare dată împreună diferitele modificări care vă marchează viaţa. Totodată, atunci când faceţi amor cu transfigurare şi continenţă, veţi putea direcţiona într-un anume fel energiile prin sublimare, provocând apoi în realitatea exterioară anumite transformări urgente de care aveţi neapărat nevoie la un moment dat. Chiar dacă pentru omul obişnuit o asemenea posibilitate pare incredibilă, pentru cei iniţiaţi exercitarea unor astfel de influenţe exterioare benefice, prin intermediul energiei erotice modulate, este uşor şi simplu de realizat. Un asemenea contact intim care este dublat de atenţia constantă, stăruitoare acordată sentimentelor celuilalt reprezintă cele două chei de bază ale unei intimităţi extraordinare, magice în relaţiile yoghine de cuplu.
Veţi observa că atunci când veţi renunţa să mai acordaţi această atenţie şi, totodată, veţi înceta să mai comunicaţi într-un mod intim şi profund cu celălalt, veţi pierde contactul cu ceea ce vă uneşte cu adevărat în străfundurile tainice ale fiinţelor voastre fuzionate.


Atenţia stăruitoare care este acordată aproape fără încetare celuilalt în relaţia de cuplu are totodată şi un alt obiectiv, mai vast. Fie că vrem sau nu aceasta, viaţa ne transformă aproape neîncetat, invitându-ne în permanenţă să ne scufundăm în zonele noastre cele mai profunde, prin intermediul feluritelor experienţe pe care ea ni le scoate în cale în anumite momente. Este esenţial să ne dăm seama că în acest proces tainic nu există niciodată întâmplare, ci totul este doar necesitate. Doar ignoranţa noastră ne face să credem că există întâmplare acolo unde, de fapt, pentru ochiul celui înţelept apare o tainică necesitate.

O relaţie amoroasă minunată, care se maturizează mai ales din punct de vedere spiritual, le solicită celor doi iubiţi să îşi lărgească sfera lăuntrică şi orizontul individual. Spre exemplu, este posibil să fiţi impulsionaţi să treziţi în cadrul relaţiei de cuplu starea androginală glorioasă sau puteţi fi inspiraţi să aprofundaţi reciproc cunoaşterea de sine realizând la unison un TAPAS cu o anumită Putere Cosmică sau urmărind împreună să vă revelaţi Sinele Suprem Nemuritor (ATMAN).

 În unele cazuri, indiferent de orientările voastre, viaţa (şi implicit relaţia amoroasă de cuplu în care vă aflaţi) vă invită aproape în permanenţă să vă transformaţi. Dacă unul dintre cei doi iubiţi sau în unele situaţii amândoi nu sunt suficient de atenţi la semnele şi imboldurile pe care viaţa le transmite, ei pot rata unele ocazii importante de a experimenta ceva în plus, de a învăţa ceva nou, de a-şi deschide cât mai mult inima, de a aprofunda din ce în ce mai mult relaţia lor amoroasă, de a-şi lărgi şi mai mult orizonturile iubirii, de a-L descoperi pe DUMNEZEU.

Ştiind toate acestea, este tocmai de aceea foarte important să daţi mai mereu dovadă de o atenţie stăruitoare. Această atenţie stăruitoare, dacă este aprofundată suficient de mult, va trezi în fiinţa voastră genialitatea. Cunoscând toate acestea, vă sugerăm să vă deschideţi ochii şi să urmăriţi cu o maximă şi stăruitoare atenţie tot ceea ce se produce în viaţa voastră de cuplu, în inima voastră intim fuzionată cu inima celuilalt, în experienţele comune care apar în cuplu, şi mai presus de orice fiţi fiecare dintre voi atenţi la fiinţa iubită. Procedând în acest fel nu veţi mai rata nici o ocazie de a colora în fel şi chip, de a consolida, de a nuanţa, de a aprofunda, de a ameliora şi de a regenera  fără încetare energia minunată a iubirii pe care v-o dăruiţi unul altuia.

Fragment din lucrarea SECRETE AMOROASE ESENŢIALE PENTRU CUPLURILE YOGHINE CARE ASPIRĂ SĂ FIE FERICITE (capitolul 12) de profesor yoga Gregorian Bivolaru

Citiţi şi:
Recunoaşteţi şi conştientizaţi ambivalenţa relaţiei voastre amoroase!
Paradoxul cel tainic şi fascinant al urgenţei şi al acceptării

yogaesoteric
iulie 2008

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More