Actorul Dorel Vișan despre restricțiile covid în România: „Trăim într-o lume bolnavă din care a fost alungat Dumnezeu, și o lume fără Dumnezeu este o lume lipsită de sens!”

Dorel Vișan, actor, poet şi director al Teatrului „Lucian Blaga” din Cluj, a comentat în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei” de la Antena 3 restricțiile impuse de autorități şi regulile de la înmormântările covid-19.

„Este dureros ce am văzut și neomenesc. Este o dovadă cât de fragilă este condiția umană atunci când este lovită în punctul ei cel mai sensibil.

Dar ceea ce am văzut este un efect și noi ne-am obișnuit, sau poate ne-au obișnuit alții, să vorbim numai de efect. Vorbitul de efect este vorbă goală. Ca să se transforme ceva este necesar să se meargă la cauză, numai dacă se distruge cauza se petrece ceva.”

„Trăim într-o lume bolnavă din care a fost alungat Dumnezeu”

„Trăim într-o lume bolnavă din care a fost alungat Dumnezeu, și o lume fără Dumnezeu este o lume lipsită de sens.

Slujbele de mormântare, onorurile pe care le aduceam noi celor care pleacă dintre noi, fac parte din cultura unui neam, fac parte din nivelul intelectual al neamului care este măsura cu care se măsoară preocuparea pentru valori.

De 30 de ani încoace autoritățile care răspund de soarta oamenilor au impresia că sunt puși acolo pentru stăpânire, ori sunt puși acolo pentru slujire și pentru grija față de ceilalți”, a explicat maestrul Dorel Vişan.

„În funcțiile de care depinde soarta oamenilor specialiștii nu se pricep”

„Atunci când nu vrei să nu se rezolve o problemă și sunt chemaţi specialiștii – și aici este unul din marile necazuri, pentru că în funcțiile de care depinde soarta oamenilor, specialiștii nu se pricep.

Deci nu sunt chemate marile valori, pentru că în țara asta sunt valori mari inclusiv în medicină, pentru că suntem într-o criză sanitară, dar oamenii aceia sunt aruncați la periferie și au venit niște specialiști care ori sunt absolvenți de SRL, nu de facultăți, sau sunt ticăloși și sunt vânduți pentru 30 de griţari. Aici democrația și Libertatea fără morală nu au nicio valoare”, a mai spus Dorel Vişan.

„Biserica este lăsată singură. Cu toate eforturile, biserica este necesar să fie ajutată de instituțiile statului”

„Biserica este lăsată singură. Cu toate eforturile, biserica este necesar să fie ajutată de instituțiile statului. Prima instituție este familia, dar am batjocorit familia și o batjocorim în continuare.

A doua instituție este școala, educația – și cu şcoala online și în acest libertinaj în care este lăsată școala noastră și această relație total bulversată și răsturnată între dascăl și elev, nu va putea da rezultat educativ niciodată. Este necesar să se instaleze din nou în școală relația academică între profesor și elev, între profesori și student.

În al treilea rând, instituțiile tinerilor. În al patrulea rând cultura, teatrul, opera, filarmonica. Toate acestea sunt la pământ. Deci problema este mult mai complicată, nu mai vorbesc de Guvern”, a mai spus Dorel Vişan la Antena 3.

Citiți și:
Minciuni, minciuni și iar minciuni
Dezvăluiri esenţiale referitoare la adevăratele scopuri ascunse ale acestei „pandemii”artificiale… (I)

 

yogaesoteric
15 ianuarie 2022

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More