Adam și Eva confirmați de știință? Potrivit unui studiu toți oamenii de pe Pământ s-ar putea trage dintr-un singur cuplu sau o singură sursă biologică

 

Potrivit unui studiu științific efectuat de cercetătorii de la Universitatea Rockefeller, în parteneriat cu experții de la Universitatea din Basel, s-a ajuns la concluzia că toți oamenii moderni ar putea fi descendenții unui singur cuplu care a trăit în urmă cu 100.000 – 200.000 de ani, sau mai precis a unei singure surse biologice.

Oamenii de știință au analizat codurile genetice a cinci milioane de animale, inclusiv oameni, și au descoperit faptul că nu doar noi ne tragem dintr-o singură pereche de adulți, ci și 90% dintre speciile de animale care trăiesc astăzi. Atât oamenii cât și animalele se trag din strămoși ce au trăit acum mai puțin de 250.000 de ani, ceea ce rescrie complet teoriile despre evoluție.

„Cultura, experiența vieții și alte aspecte ne pot face foarte diferiți, dar în ceea ce privește biologia de bază, suntem asemănători. ADN-ul mitocondrial examinat în cercetare a arătat absența excepționalității umane. S-ar fi putut crede că, din cauza numărului mare a populației și a distribuției geografice, oamenii ar fi putut avea o mare diversitate genetică, mult mai mare decât alte specii de animale. Totuși, studiul nostru sprijină cu tărie evoluția darwiniană, inclusiv înțelegerea faptului că toată viața a evoluat de la o origine biologică comună de-a lungul câtorva miliarde de ani. Nu putem afirma cu siguranță că a existat un singur «Adam» sau «Eva», ci doar faptul că a existat o singură sursă biologică pentru omul modern”, a declarat Mark Stoeckle, cercetător la Universitatea din Basel, Elveția.

Potrivit cercetătorilor, un cataclism global a distrus o mare parte din viața de pe Pământ, motiv pentru care majoritatea speciilor ce trăiesc astăzi nu au o diversitate genetică considerabilă. Cercetătorii au ajuns la această concluzie prin studierea ADN-ului mitocondrial, care este moștenit din generație în generație.

Acest studiu pune sub semnul întrebării teoriile cunoscute despre evoluția și istoria Pământului. Momentan, se crede că ultima mare extincție a avut loc acum 65 de milioane de ani, însă studiul sugerează un eveniment global ce a avut loc relativ recent.

Această descoperire vine să „dea apă la moară” cărților lui Zecharia Sitchin, autor care vorbește despre faptul că rasa umană ar fi (potrivit tăblițelor sumeriene), rezultatul unui experiment genetic realizat de o civilizație extraterestră – Annunaki – care a colonizat pământul într-un trecut nu așa de îndepărtat.


Citiți și:

Originea elementelor chimice care alcătuiesc trupul uman. De ce știința crede că suntem «praf de stele»

Descoperirile arheologice recente pun sub semnul întrebării teoriile oficiale asupra originii şi evoluţiei omului

 

yogaesoteric
24 martie 2019

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More