Adevărul halucinant

Discurs „halucinant”, „putinist”, „pro-rus”. Astfel este caracterizat de presa MSM ultimul mesaj al lui Viktor Orban legat de războiul din Ucraina.

Să scoți în evidență adevărul gol-goluț și să ți se reproșeze că ai halucinații – iată unde s-a ajuns după aproape trei ani de minciuni aruncate pe bandă rulantă.

Premierul Ungariei a rămas, din nefericire, ultimul mohican din Europa. Ultimul politician capabil să-și spună deschis părerea, fără teama de a fi linșat de gloata de admiratori ai stângii globaliste. Ultimul lider la care europenii „liberi” încă se mai pot raporta. Este, dacă vreți, echivalentul lui Novak Djokovic în politică.

Fără mai mulți lideri ca Orban, Europa conservatoare are prea puține șanse.

Iată transcrierea respectivei intervenții publice a premierului Ungariei:

O mare parte din Europa este deja implicată în acest război. S-au lăsat atrași în război. Cei care transportă arme sunt parte din război. Cel puțin până la glezne. Cei care antrenează soldații uneia dintre părți și oferă ajutor operațional sunt băgați în asta până la genunchi. Sunt legați de acest război. Dacă pentru un an întreg una dintre tabere este finanțată – nu doar cheltuielile militare, dar și cele guvernamentale – așa cum face Uniunea Europeană, cu 18 miliarde de euro, asta înseamnă că ești în război până la brâu. Sper din suflet că Europa să nu se bage în treaba asta până la gât. Ungaria a reușit să rămână deoparte complet de toate astea. Și am reușit să o facem în ciuda presiunii internaționale. Punctul nostru de vedere este că un armistițiu este necesar să fie semnat imediat. Este necesar să avem de îndată negocieri de pace și astfel să găsim pacea.

Adevăruri simple, de bun-simț, vizibile din spațiul cosmic. Și totuși, românilor și europenilor li se spune, verde-n față, că sunt doar „halucinații”. Că Orban este un lider „autoritar”, „pro-rus”, prieten la cataramă cu măcelarul Putin. Faptul că ungurii îl susțin nu poate fi decât o mare eroare a vecinilor noștri.

Viktor Orban are de condus o țară relativ mică din UE. O țară dependentă de sistemul financiar dirijat de la Davos. O țară care ar putea fi pusă pe butuci prin sancțiuni nesemnificative în raport cu cele aplicate Rusiei.

Și totuși, Orban a avut inteligența politică de a evita un dezastru economic și, în același timp, de a păstra vie flacăra libertății, a suveranității în cadrul unei Uniuni Europene din ce în ce mai sovietizate, mai corupte, mai birocrate și mai dispuse la un autoritarism pe care însăși Ursula von der Leyen i-l reproșează lui Orban.

Desigur, există autoritarism detestabil și autoritarism respectabil. Chestiune de nuanță. Îi detestăm pe dușmanii globalismului de la Davos și îi respectăm pe prietenii lui Schwab.

Fără adevăr nu există dreptate și nici libertate. Iar faptul că „adevărului” i se zice, mai nou, „halucinație”, reprezintă cel mai puternic semnal că democrația se află în comă, pe patul de moarte.

Citiți și:
Uniunea Europeană are o problemă
Răspunsul Ungariei după ce Olanda i-a spus că n-are ce căuta în UE: Nu vrem să plecăm, vrem să salvăm Uniunea de ipocriți!

 

yogaesoteric
18 februarie 2023

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More