Răspunsul Ungariei după ce Olanda i-a spus că n-are ce căuta în UE: Nu vrem să plecăm, vrem să salvăm Uniunea de ipocriți!

Oficialii maghiari au răspuns prompt după ce premierul Olandei a spus că Ungaria nu are ce căuta în Uniunea Europeană, din cauza legii care protejează minorii de expunerea publică la homosexualitate și transgenderism.

Ministrul maghiar al Justiției, Judith Varga, a explicat că legea nu se referă la homosexuali, ci la părinți și libertatea acestora de a-și crește copiii așa cum doresc.

Judith Varga

Legea nu se referă la homosexuali, (ci) la modul în care părinţii vor să îşi educe copiii în materie de sex. Ungaria nu doreşte să părăsească UE. Dimpotrivă, vrem să o salvăm de ipocriţi”, a scris ea, pe Twitter.

La rândul său, premierul Orban a spus că nu există nicio șansă ca legea să fie revizuită, pentru că a fost deja publicată în Monitorul Oficial de la Budapesta. El i-a invitat pe ceilalți lideri europeni să citească actul normativ înainte să-l critice.

Legea are scopul să ofere părinților decizia de a-și educa sexual copiii, acest drept aparținând exclusiv părinților”, a adăugat acesta. „Sunt un luptător pentru drepturi. Sunt un luptător pentru libertate încă de pe vremea regimului comunist”, a continuat Orban. „Homosexualitatea a fost pedepsită și am luptat pentru libertatea și drepturile lor. Așa că apăr drepturile băieților homosexuali, dar această lege nu se referă la asta. Este vorba despre dreptul copiilor și al părinților.”

Orban susține că politicienii europeni care se opun legii, de fapt nu au citit-o. „Întotdeauna mai bine să citești mai întâi, și abia apoi să critici”, a spus el.

Reamintim că 17 țări din Uniunea Europeană au semnat o scrisoare de protest împotriva Ungariei, amenințând-o inclusiv cu trimiterea în fața Curții Europene de Justiție.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a denunțat, de asemenea, proiectul de lege.

Ursula Von der Leyen a declarat că proiectul de lege „discriminează în mod clar persoanele pe baza orientării lor sexuale”. „Legea este împotriva tuturor valorilor, valorilor fundamentale ale Uniunii Europene, iar aici vorbim despre demnitatea umană, despre egalitatea și drepturile fundamentale ale omului”, a spus ea.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a susţinut că trebuie dusă o „bătălie culturală” împotriva unor state membre ale UE din Est, precum Ungaria sau Polonia, unde au fost adoptate legi anti-LGBT.

Referindu-se la declaraţia premierului olandez Mark Rutte, Macron a afirmat că Ungaria poate să rămână în blocul comunitar, dar s-a declarat îngrijorat de ceea ce el a numit ascensiunea conservatorismului iliberal în unele state membre, ceea ce în opinia sa erodează valorile UE.

În ce priveşte sancţionarea Ungariei pentru adoptarea respectivei legi, Macron a apreciat că pe termen scurt singurul răspuns îl reprezintă „susţinerea procedurii angajate de Comisia Europeană, chiar dacă aceasta este lentă, şi consolidarea poziţiei noastre în opinia publică şi în mass-media”.

E nevoie să reangajăm o colaborare cu intelectualii societăţii civile, să fim mai prezenţi în presa acestor ţări (est-europene – n.red.), să-i susţinem mai bine pe cei care apără ideile europene, avem nevoie de o strategie în domeniu”, a mai indicat preşedintele Franţei.

Citiți și:
Bătălia culturală lansată de Emmanuel Macron. Sexul anal, pervertirea minorilor și automutilarea au ajuns „valori europene” respinse de țările est-europene
Dubla măsură a „virtuoșilor”: În timp ce Ungaria este crucificată pentru o lege de protecție a minorilor, UE tace în privința suprimării conturilor activiștilor LGBT de către China
Croația, la fel ca Ungaria, acționează pentru a proteja copiii de pedofilie și de propaganda LGBT

 

yogaesoteric
8 noiembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More