Adorarea frenetică a Marii Puteri Cosmice Bhuvaneshwari

 

Bhuvaneshwari susţine toate lumile cu fiinţele şi lucrurile care le sunt specifice, într-un gest de perpetuă „înflorire” a Creaţiei, care este de natura propriului ei Sine, asemănându-se din acest punct de vedere cu Marea Putere Cosmică Tripura Sundari. Cu alte cuvinte, putem afirma faptul că Bhuvaneshwari reprezintă practic întregul univers (Macrocosmos) personificat ca o zeitate. Adorarea ei intensă atrage prin rezonanţă viziunea cosmică a Realităţii, depăşind astfel orice limitare impusă de o anumită opinie sau credinţă particulară. Ajutorul zeiţei se manifestă cu precădere în direcţia depăşirii cu succes de către fiinţa umană a oricăror tipuri de identificări şi prejudecăţi false, sublimându-le la nivelul unei înţelegeri mult superioare, globale. Această viziune de ansamblu, care totodată este integratoare asupra Macrocosmosului pe care o face posibilă Marea Putere Cosmică Bhuvaneshwari, oferă aspirantului yoghin o înţelegere intuitivă de ansamblu a marilor taine ale Creaţiei, făcându-l să perceapă într-un mod inefabil şi indescriptibil realitatea Infinitului.

În conformitate cu legea analogiilor şi corespondenţelor din tradiţia spirituală orientală, întregul Macrocosmos este la modul fundamental şi proporţional conţinut în spaţiul mic şi extrem de subtil de la nivelul inimii noastre. Cu alte cuvinte, inima reprezintă locul care adăposteşte spaţiul infinit (universal) în interiorul fiinţei noastre, fiind astfel chiar reşedinţa în care sălăşluieşte Marea Putere Cosmică Bhuvaneshwari. Prin urmare, una din metodele infailibile care ne permit comuniunea subtilă extatică cu sfera gigantică de conştiinţă a lui Bhuvaneshwari este aceea de a ne orienta conştiinţa către o investigare plină de iubire şi de vigilenţă în acest spaţiu tainic, foarte subtil, de la nivelul inimii noastre spirituale.

De aceea, tradiţia spirituală yoghină afirmă că întregul univers (Macrocosmos) izvorăşte în mod necesar din spaţiul infinit al Conştiinţei Divine. Mai ales pentru cei care urmăresc să devină artişti geniali în nu contează care ramură a artei, mari vizionari sau creatori, vor trebui să o adore cu sinceritate şi cu multă iubire pe Bhuvaneshwari, creând astfel un spaţiu sacru (care este oferit zeiţei) în interiorul minţii lor. În acelaşi timp, creând un anumit spaţiu noi ne eliberăm aproape în mod automat de stres şi de diferite alte tensiuni, care nu reprezintă altceva decât forme limitate ale concepţiilor, prejudecăţilor şi ataşamentelor noastre. Cu alte cuvinte, întinderea nesfârşită a spaţiului poate fi asimilată cu repausul, odihna, pacea şi perfecta egalitate. Această inefabilă stare este conferită prin graţia lui Bhuvaneshwari şi, prin urmare, pentru a regăsi pacea supremă este foarte indicată adorarea acestei Mari Puteri Cosmice.

O altă modalitate prin care se poate obţine foarte uşor rezonanţa cu sfera de influenţă a lui Bhuvaneshwari este aceea de  medita cât mai focalizaţi cu putinţă asupra spaţiului infinit. Această metodă este aceea de a dezvolta şi rafina în noi înşine atitudinea de martori detaşaţi în Manifestare, prin care doar observăm diferitele evenimente, lucruri, fiinţe etc. cu care putem chiar interacţiona dar fără să ne identificăm cu vreunul din aceste aspecte.

O altă metodă de adorare a Marii Puteri Cosmice Bhuvaneshwari este prin meditaţie asupra yantra-ei ei specifice. Yantra-ele tuturor Puterilor Cosmice au foarte multe elemente în comun, cu câteva mici diferenţe, de la caz la caz. Yantra de bază este constituită dintr-un punct central (bindu) care este reprezentat sau nu, dar prezent la toate tipurile de yantra, dintr-unul sau mai multe triunghiuri, dintr-un dreptunghi, pentagon, hexagon sau spirală, din petale de lotus, litere mantra-ice pe petalele de lotus având diferite culori în funcţie de zeităţile aşezate pe aceste petale, unul sau mai multe cercuri, pătratul exterior şi porţile.

În centrul yantra-ei lui Bhuvaneshwari este situat Bindu imaginar (alb) sau sunt reprezentate literele mantra-ice specifice lui Bhuvaneshwari. Urmează apoi un triunghi cu vârful în jos care reprezintă energia (aspectul feminin din manifestare, sau Shakti) şi un triunghi cu vârful în sus care reprezintă conştiinţa (sau aspectul masculin în manifestare, sau Siva). Prin suprapunerea celor două triunghiuri se formează steaua cu şase colţuri. Yantra mai prezintă 8 petale de lotus distribuite pe un cerc şi încă 8 petale de lotus plasate pe un cerc de diametru mai mare, concentrice, ambele încadrate într-un pătrat cu patru porţi (deschizături). Din punct de vedere al zeităţilor, yantra Marii Puteri Bhuvaneshwari prezintă opt zeităţi (zei şi zeiţe) care ocupă interiorul celor opt petale; alte patru zeităţi stau pe pericarpul din interiorul lotusului. Câte o pereche de zei şi zeiţe este aşezată pe câte unul din cele şase vârfuri ale triunghiurilor. Alte opt zeiţe sunt prezente pe cele opt extremităţi ale petalelor. Acolo se mai află încă opt shakti-uri (zeităţi feminine) situate în spaţiile dintre petale. Fiecare dintre celelalte 8 petale sunt guvernate de câte o zeitate. Patru zeităţi păzesc cele patru porţi; alte patru zeităţi păzesc cele patru colţuri ale pătratului. Suprafaţa din mijlocul yantrei este dominată în general de zeităţi feminine şi perimetrul este domeniul zeităţilor masculine. Bindu central Siva-Shakti este înconjurat de toate aceste zeităţi. Adoratorul acestei Puteri Cosmice va venera toate aceste zeităţi din Yantra.

Prin venerarea Marii Puteri Cosmice Bhuvaneshwari, adoratorul dobândeşte o calitate charismatică ce fascinează pe oricine îl ascultă, datorită farmecului său personal şi a capacităţilor sale intuitive şi mentale. Bolile, duşmanii şi problemele sunt pentru totdeauna izgonite din viaţa aspirantului, el dobândind nenumărate câştiguri materiale şi spirituale. El va trăi o viaţă familială plină de împlinire câştigând faima şi respectul atât al celor din jur cât şi a întregii naţiuni. El are un control perfect asupra vieţii sale, depăşind cu succes toate problemele neprevăzute care apar. Meditând cu intensitate şi perseverenţă asupra acestei forme minunate a Zeiţei se va obţine, dacă aspiraţia este cu adevărat puternică şi sinceră, graţia acestei Mari Puteri Cosmice, care poate consta chiar în actul de iluminare şi revelare a Sinelui Suprem Atman.

O altă modalitate este aceea de a urmări cu perseverenţă să eliminăm din mintea noastră ideea că numele şi formele înconjurătoare reprezintă realitatea. Această metodă este foarte asemănătoare cu practicile din jnanayoga (yoga discriminării) şi se bazează pe faptul că tot ceea ce noi cunoaştem se fundamentează pe o suprapunere de nume şi forme (care sunt simple convenţii) peste o „prezenţă” necunoscută, care nu este altceva decât vidul creator potenţat de o energie infinită. În toate aceste procedee spirituale de adorare a Mamei Divine Bhuvaneshwari, a deveni perfect detaşaţi faţă de efemeritatea aspectelor duale ale iluziei cosmice şi a manifesta o totală şi sinceră deschidere pentru aflarea Adevărului Suprem reprezintă cele mai indicate căi de a o adora şi totodată de a onora prezenţa divină fermecătoare a Marii Puteri Cosmice Bhuvaneshwari.

Înapoi …            Continuare …

yogaesoteric

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More