Afacerile ilegale ale familiei Biden în România

Joe Biden și fiul său, Hunter Biden, s-au întâlnit imediat după ce acesta din urmă a avut o întâlnire de afaceri în România. Potrivit apropiaților, cei doi s-au întâlnit de mai multe ori în timp ce Hunter lucra pentru Gabriel Popoviciu, un magnat al imobiliarelor, acuzat de corupție. În ciuda faptului că președintele neagă implicarea în afacerile fiului său, surse apropiate susțin contrariul.

Hunter Biden lucrează pentru un magnat imobiliar român, acuzat de corupție. Fiul președintelui SUA a fost angajat de către Gabriel Popoviciu pentru a-l scăpa de închisoare. Hunter și asociații săi au câștigat milioane de dolari de la român, susțin surse apropiate.

Joe Biden s-a întâlnit de mai multe ori cu fiul său după ce acesta venea în România, așa că au început să fie ridicate semne de întrebare cu privire la implicarea președintelui american în afacerile lui Hunter Biden. Discuțiile și programarea întâlnirilor dintre cei doi au fost descoperite de autorități pe un laptop, abandonat de Hunter într-un atelier de reparații din Delaware. Descoperirea convorbirilor a avut loc în 2019, iar acestea vin în contradicție cu negațiile președintelui că ar avea vreun rol în afacerile fiul său din România.

Hunter Biden a început să lucreze pentru Gabriel Popoviciu în 2015. Magnatul imobiliar român a cerut ajutorul acestuia după ce a fost acuzat de acte de corupție. La mijloc ar fi vorba despre achiziția unei parcele de 550 de acri de teren aflat în proprietatea statului. Popoviciu a cumpărat această parcelă la un preț cu mult sub piața din zona respectivă.

Pe laptopul găsit abandonat în service s-au găsit e-mailuri în urma cărora rezultă că Hunter Biden l-a reprezentat pe magnatul român prin intermediul firmei de avocatură Boies Schiller Flexner LLP.

Hunter Biden nu este singurul nume sonor din SUA implicat în cazul lui Popoviciu

Un apropiat al lui Biden a declarat că nu doar fiul președintelui era implicat în afacerile din România. Magnatul imobiliarelor l-a angajat și pe fostul director al FBI, Louis Freeh, pentru a-l ajuta să scape de închisoare. Evenimentele au avut loc în iulie 2015, iar atenția autorităților a fost atrasă de anumite convorbiri. Louis Freeh l-a sunat pe Hunter Biden cu doar două ore înainte ca acesta să se întâlnească cu tatăl său, la vremea aceea vicepreședinte. Deși autoritățile au avut acces la e-mailuri, nu este clar ce s-a discutat în timpul convorbirii.

Mai lucrează pentru tine”, a spus Joan Peugh, managerul biroului lui Hunter Biden, într-un e-mail din 29 iulie, denumit „12:00 pm, convorbire cu Louis Freeh”.

Mă duc la yoga la ora 5:15, dacă ai terminat cu tatăl tău la timp”, este un alt e-mail găsit în laptop.

Un alt nume sonor din echipa lui Gabriel Popoviciu este Mark Gitenstein, un confident al familiei Biden. Acesta a fost ambasador SUA în România în perioada 2009-2012. În prezent, acesta este ambasador al Americii la Uniunea Europeană. Gitenstein este de asemenea una dintre persoanele care a donat pentru diversele campanii ale lui Joe Biden. De asemenea, în 1981-1989, a lucrat ca avocat șef al Comisiei juridice a Senatului, perioadă în care Biden a fost cel mai important membru democrat.

Gabriel Popoviciu

Am fost atât de captivat de familia Biden încât am ajuns să lucrez pentru ei timp de 13 ani. Și, în unele privințe, mă simt ca și cum nu aș fi plecat niciodată”, a declarat el într-o postare pe Facebook din iunie 2015, făcând elogiul lui Beau Biden, care murise recent de cancer la creier.

Implicarea lui Mark Gitenstein în salvarea magnatului român

Gitenstein s-a implicat și în programarea unei întâlniri oficiale. El este cel care a organizat întrevederea dintre Klaus Iohannis, președintele României, și Joe Biden, la acea vreme vicepreședinte. Întâlnirea a avut loc în 2015, atunci când oficialul român a efectuat o vizită la Washington.

Hunter Biden și Mark Gitenstein s-au întâlnit de patru ori în perioada 2015-2016. Întâlnirile dintre ei au început în momentul în care au început să lucreze pentru Gabriel Popoviciu. La cererea lui Eric Schwerin, președintele firmei de investiții Rosemont Seneca Partners a lui Hunter Biden, Gitenstein a făcut sondaje pentru a vedea dacă o posibilă modificare a legislației românești l-ar putea ajuta pe Popoviciu.

Tocmai am verificat cu oamenii din România”, le-a scris Gitenstein lui Hunter Biden și Schwerin pe 9 iunie 2016.

Se pare că acest aspect nu îl va ajuta pe clientul dumneavoastră, deoarece nu este retroactiv”, a adăugat el pe 16 iunie.

Mulțumesc, Mark. Vom păstra asta pentru noi”, i-a scris Schwerin după ce a primit informațiile, potrivit celor de la The Post.

Pe 15 noiembrie 2016, Hunter Biden a venit pentru două zile în România, optând pentru un zbor de noapte. Călătoria acestuia era pentru a face presiuni la Direcția Națională Anticorupție (DNA) în cazul lui Popoviciu. După această vizită, a mers să ia masa cu tatăl său, la reședința oficială a lui Joe Biden.

Cine a intervenit pentru întâlnirea dintre Hunter și DNA

Pentru salvarea lui Popoviciu a fost implicat și Michael Gottlieb, partener la Boies Schiller Flexne. Acesta i-a făcut legătura lui Hunter cu Klemm, cel care a intermediat o întâlnire cu DNA.

L-am contactat pe Klemm și l-am rugat să ne ajute să intermediem întâlnirea”, a scris Gottlieb într-un e-mail din 17 mai 2016 către Hunter Biden și alți parteneri de afaceri. „Ambasada a luat legătura cu DNA pentru a solicita întâlnirea. Prima întrebare pe care am primit-o înapoi de la DNA (în câteva minute) a fost dacă este vorba despre cazul Popoviciu”, le-a scris din nou tuturor a doua zi.

DNA i-a refuzat, „invocând reglementările care le interzic să se întâlnească pentru a discuta despre un caz în curs de soluționare / în desfășurare”, a comunicat Gottlieb într-un e-mail din 26 mai.

În ciuda eforturilor depuse de Hunter Biden și implicarea mai multor nume sonore din SUA, Gabriel Popoviciu a fost condamnat la șapte ani de închisoare. Magnatul a fugit, iar în prezent trăiește în Anglia. În tot acest timp, guvernul român a încercat să îl extrădeze.

Nici pentru Hunter Biden situația nu este una roz. În prezent, fiul președintelui este anchetat pentru spălare de bani.

Acum este evident că Joe Biden a mințit în mod repetat poporul american atunci când a spus că nu a discutat niciodată despre afacerile cu Hunter. Poporul american merită să știe tot adevărul despre afacerile financiare ale Biden Inc. și despre modul în care aceste tranzacții l-au compromis pe președinte și, posibil, pe membri ai serviciului nostru extern”, a declarat pentru The Post senatorul Ron Johnson.

Citiți și:
Scandalul laptopului lui Hunter Biden dezvăluie modul în care funcționează influența comunistă la nivel planetar
Hunter Biden: Ce făcea în China și în Ucraina?

 

yogaesoteric
19 octombrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More