Statul Victoria (Australia): Părinții deja îndurerați și îngrijorați din cauza copiilor lor vulnerabili, acum riscă să fie și urmăriți penal dacă nu le acceptă tranziția de gen  

……. asta în timp ce specialiștii critică dur noua lege radicală bazată pe „ideologie și falsitate”

O nouă lege din statul Victoria, care obligă mamele și tații să accepte dorința copiilor lor de a-și schimba sexul, i-a făcut pe părinții îndurerați și îngrijorați să se teamă că vor fi urmăriți penal dacă vor încerca să împiedice ca odraslele lor să urmeze un tratament potențial dăunător și ireversibil.

Noua lege este atât de cuprinzătoare încât chiar și încercarea de a aranja consiliere și evaluare de specialitate pentru copiii lor ar putea duce la urmărirea penală a părinților – și a profesioniștilor din domeniul sănătății psihice – dacă sfaturile oferite nu fac altceva decât să confirme disforia de gen, o afecțiune a copiilor recent definită.

Mulți părinți se simt încolțiți în capcană, neputând face nimic pentru a-i împiedica pe copiii lor să urmeze tratamente ce produc modificări potențial ireversibile și dăunătoare – de la extirparea sau bandajarea strânsă a sânilor la administrarea de blocante hormonale și, în cele din urmă, la operația de schimbare de sex.

Iar în timp ce părinții sunt neputincioși în a interveni, copiii lor sunt adesea învățați, consiliați, încurajați și ademeniți de către activiști pro-trans.

Un părinte a găsit chiar și mesaje text de la un consilier către fiica sa, în care o sfătuia pe copilă să plece de acasă pentru a scăpa de părinții săi sceptici și pentru a-și urma liber dorința nou descoperită de a deveni băiat.

Temându-se de urmărirea penală, părinții aflați în această situație dificilă au înființat o rețea clandestină pentru a face schimb de idei cu privire la modul de abordare al câmpului minat al domeniului juridic stabilit de Change of Suppression (Conversion) Practices Prohibition Act 2021 (Legea privind schimbarea practicilor de suprimare (conversie) și interzicerea practicilor de suprimare 2021).

Sarah, care este, de asemenea, un profesionist în domeniul sănătății, a declarat că fiica ei adolescentă suferea de o anxietate ușoară și devenise prinsă în „contagiunea socială” a disforiei de gen, iar profesioniștii din domeniul sănătății s-au arătat prea speriați pentru a o trata.

Un profesionist cu experiență în domeniul sănătății psihice ne-a spus cu sinceritate că nimeni nu ar vrea să o vadă pe copila noastră pentru că reprezintă un subiect prea politizat”, a spus Sarah. „Așadar, copilul meu este doar ca o minge de fotbal politic pentru politicienii dornici de voturi.”

Comisia Victoriană pentru Egalitate de Șanse și Drepturile Omului a fost însărcinată cu supravegherea legii.

Site-ul acesteia afirmă că acum este o infracțiune pentru un părinte să refuze susținerea cererii copilului său pentru un tratament medical care va preveni schimbările fizice de la pubertate care nu se aliniază cu noua identitate de gen a copilului, și este, de asemenea, o infracțiune să refuze accesul copilului la orice servicii de sănătate care ar afirma această identitate.

Și în cazul în care vreun părinte gândește că ar putea solicita consiliere pentru copiii săi în afara statului Victoria, legea face acum ca și acest demers să fie o infracțiune. La fel și faptul de a-i spune copilului său să se gândească mai mult înainte de a trece la tranziția de gen. Site-ul web al Comisiei avertizează părinții că definiția suprimării genului ar putea include abordări de tip „așteaptă și vezi”, și nu doar opoziția evidentă față de dorințele copiilor.

Părinții disperați, care caută ajutor de la consilieri și terapeuți profesioniști constată că mulți dintre ei refuză să se ocupe de cazurile de disforie de gen în rândul copiilor, de teamă să nu fie ei înșiși urmăriți penal dacă fac altceva decât să confirme dorințele copilului.

Sarah – alături de mulți alți părinți – trăiesc acum cu teama de a fi acuzați pentru simplul fapt că urmăresc să obțină sprijin pentru sănătatea psiho-mentală a copiilor lor vulnerabili, mulți dintre ei fiind afectați de o serie de alte afecțiuni, care includ tulburări din spectrul autist, traume, disfuncții familiale și probleme de neurodiversitate.

Fiica mea are nevoie de ajutor, iar guvernul a adoptat o lege care îngreunează foarte mult acest aspect, iar dacă nu poți plăti pentru îngrijiri private, este și mai greu, deoarece toate serviciile publice sunt finanțate de grupuri care fac presiuni pentru a se afirma”, a declarat Sarah.

Este greu de știut cât de amplă este legea. Pare să spună că, dacă copilul tău vrea să ia hormoni și dacă eu urmăresc să vorbesc cu el și să explorez alte aspecte, aceasta este considerată terapie de conversie.

Se simte ca și cum guvernul se amestecă în familii și în relațiile personale. Este foarte înfiorător să crezi asta.”

Ea se teme în permanență că școala fiicei sale și profesioniștii din domeniul sănătății o vor încuraja pe fată să se angajeze în procesul de tranziție, în timp ce ea se luptă cu modificările trupești normale asociate cu pubertatea.

Fata intră pe internet și i se spune că are «disforie menstruală» sau «disforie toracică», și asta înseamnă că e probabil ca ea să fie trans”, a spus Sarah.

Această lege nu face decât să promoveze acest fapt.

Nu știu cât de entuziasmată va fi [poliția și comisia] de această lege. Este atât de largă și prost formulată.

Dacă își face rău singură prin bandajare strânsă a sânilor iar eu o opresc, asta înseamnă că fac terapie de conversie? Să nu pot să-i spun copilului meu să nu-și aplice această practică dăunătoare este absolut nebunesc.

Părinții sunt atât de speriați încât nici măcar nu se uită unul la celălalt. Devii cam paranoic.”

Părinții au ajuns să se lupte cu profesorii și consilierii din școli, care îi încurajează pe copiii adesea vulnerabili și confuzi, să urmeze o tranziție de gen.

Jane și soțul ei s-au trezit prinși în coșmarul legii după ce fiica lor de 13 ani a raportat o agresiune sexuală comisă de un alt elev la școala privată anterior cu două săptămâni.

Când tatăl ei a mers la școală pentru a-și lua fiica răvășită, i-a luat două ore pentru a o convinge să vină acasă la familia ei, în timp ce ea stătea strângând în brațe un cordon curcubeu cu pronumele „ei/ele” care îi fusese dat de școală.

În acest timp, un consilier privat pe care îl vedea îi trimitea mesaje prin SMS, încurajând-o să își părăsească părinții, spunându-i că nu ar fi în siguranță și că are nevoie de un plan de siguranță imediat, și avertizând-o să nu lase ca agresiunea sexuală să-i umbrească problemele de gen.

Nu am fi recuperat-o niciodată dacă ar fi ajuns în îngrijire”, a spus Jane. „Dacă ar fi fost pusă într-un mediu care ar fi afirmat că părinții ei sunt abuzivi pentru că noi nu am fi confirmat genul ei, ar fi fost pusă pe calea îngrijirii în afara casei și cu toate implicațiile care vin odată cu asta.”

După incident, ea a fost îngrozită să vadă mai multe mesaje text pe care consilierul le trimisese fiicei sale.

Nu putem găsi un nou terapeut pentru ea, iar ea are nevoie de ajutor”, a spus mama disperată.

Părinții profesioniști, cu doi copii mai mari, au fost nevoiți să își retragă fiica de la școală din cauza abordării sale pro tranziție de gen.

De fapt, ne simțim norocoși că avem acoperirea agresiunii sexuale ca scuză pentru a o retrage”, a spus Jane. „Dacă am fi spus că o retragem pentru că politicile lor o vor pune pe calea unor alegeri distructive pe tot parcursul vieții, care vor avea consecințe ireversibile, am fi riscat să încălcăm legea.

Vrem ca fetița noastră să aibă o cale neutră până când va avea un creier de adult. Nu vom susține o tranziție sau ideea că te-ai născut într-un trup greșit.

Mă tem că dacă spunem ceva greșit, cineva ar putea contacta Serviciile de Protecție a Copilului și ne-ar putea acuza că am abuzat-o și ar putea să o ia din grija noastră. Nu i-am spus medicului nostru de familie pentru că nu știu ce poziție are în privința identității de gen.”

Rachel urmărește, de asemenea, să își protejeze de legile din statul Victoria fiica autistă în vârstă de 18 ani.

După doar două ședințe pentru sănătate psiho-mentală, aceasta a venit acasă și i-a spus mamei sale că este transsexuală și că vrea să înceapă să folosească testosteron și să facă o mastectomie.

Nu a putut articula ce identitate de gen ar avea”, a spus Rachel, luptându-se cu lacrimile. „Părea să fi fost non-binar.

Am avut sentimentul că era mai degrabă o fugă de a fi femeie decât un sentiment puternic de a fi bărbat. A recunoscut că era îngrozită de bărbați și că nu-i putea înțelege.

Am fost uimită. Am asigurat-o că o iubesc, dar reacția mea instinctivă imediată a fost doar tristețe că avea atâta ură în ea față de feminitatea ei. Că avea atât de puțină bucurie de a fi femeie, încât voia să evadeze.”

Rachel a început să caute un alt terapeut, dar nu a reușit să găsească unul dispus să se ocupe de sănătatea ei psihică și de autism, în loc să se limiteze doar la afirmarea disforiei sale de gen.

Ea a fost nevoită să meargă în alt stat.

Este ridicol că există atât de multe dovezi cu privire la care este abordarea recomandată, inclusiv din partea Asociației Naționale a Psihiatrilor Practicieni, care recomandă o abordare exploratorie neutră pentru tratarea disforiei de gen, dar legislația victoriană este contraproductivă în promovarea acestui aspect”, a spus Jane.

Anul trecut, ea a scris în trei rânduri ministrului Sănătății și procurorului general, subliniind situația sa și impedimentul pe care legislația l-a avut asupra fiicei sale în a primi ajutor, însă nu a primit niciun răspuns.

Ea intenționează acum să caute sprijin din partea Ombudsmanului și a Opoziției.

Fiecare mamă cu care am vorbit și se află în aceeași situație are o fiică cu neurodiversitate, traume și bullying”, a declarat Rachel. „Caracteristicile sunt atât de asemănătoare. Fiicele noastre au nevoie de mult mai mult decât de cineva care să le taie sânii și să le pună pe testosteron.”

Fost profesor de psihologie la Universitatea din Sydney, dr. Dianna Kenny tratează copii cu disforie de gen de aproximativ patru ani și a declarat că a existat un flux constant de părinți din statul Victoria care au contactat-o pentru ajutor, de când a fost adoptată legislația.

Psihologii din statul Victoria sunt îngroziți să practice psihoterapia pentru copiii cu disforie de gen, care nu este una care să te promoveze”, a declarat dr. Kenny.

Părinții nu vor să meargă cu copiii lor la terapeuți care susțin identitatea de gen.”

Dr. Dianna Kenny, fost profesor de psihologie la Universitatea din Sydney, a declarat că legea victoriană i-a făcut pe consilieri și terapeuți să fie „îngroziți” să se ocupe de cazurile de disforie de gen, de teamă că ar putea fi urmăriți penal dacă nu susțin dorința copilului.

Dr. Kenny a declarat că aceste clinici de gen au pretins că aproximativ 40% dintre copiii care prezintă disforie de gen aveau și alte probleme psihice semnificative, cum ar fi autismul, dar totuși au continuat cu tranzițiile.

Adesea, ei au pornit pe această cale după doar câteva ședințe scurte de terapie, pe același model discreditat folosit la Centrul de dezvoltare a identității de gen din Londra, cu sediul la Clinica Tavistock.

Recent, s-a ordonat închiderea clinicii respective, în urma unui raport condamnabil privind practicile sale de accelerare a tranziției de gen în rândul copiilor.

Unii dintre părinți sunt acum mai conștienți de pericolele pe care le prezintă blocantele pubertății și hormonii sexuali încrucișați și doresc o altă opinie și alte demersuri de a-și ajuta copilul să își gestioneze problemele”, a declarat dr. Kenny.

Dar mulți vin acum cu copilul direct la terapeutul care nu este preocupat de susținerea identității de gen, pentru că nu vor să-și ducă copiii la clinicile de susținere a identității de gen.

Majoritatea clinicienilor nici nu se vor apropia de copil, doar dacă aceștia ar fi de acord cu formularul de afirmare a identității de gen, deoarece se tem să nu încalce legislația, așa că mai degrabă aceștia aleg să nu mai trateze copiii.”

Dr. Kenny a declarat că legislația privind egalitatea de gen din statul Victoria este cea mai agresivă din țară, numind statul un „focar” de terapie de afirmare a genului și Spitalul Regal pentru Copii din Melbourne fiind în centrul acesteia.

Este o legislație foarte defectuoasă și este greu de dovedit în instanță că practici terapia de conversie, care este o denumire complet greșită și aplicată în mod necorespunzător terapiei de gen”, a declarat dr. Kenny.

Patrick Parkinson, profesor de drept la Universitatea din Queensland, a avertizat că părinții din Victoria ar fi necesar să fie foarte îngrijorați de fiecare aspect al abordării guvernului față de copiii care experimentează incongruența de gen.

Aceștia ar fi necesar să fie preocupați de ceea ce se petrece în școli, la Spitalul Regal pentru Copii și de politicile Departamentului de Sănătate”, a spus acesta.

Legea este extrem de dăunătoare pentru bunăstarea unor copii, în special pentru că îi descurajează pe clinicieni să se implice cu copiii care suferă de disforie de gen sau incongruență de gen, și că i-ar putea priva de ajutorul de care au cea mai mare nevoie.”

Patrick Parkinson, profesor de drept la Universitatea din Queensland, a declarat că legea victoriană se bazează pe ideologie și falsitate, deoarece nu există nicio dovadă că terapia care ajută un copil să se simtă confortabil cu propriul sex ar putea avea efecte nefaste asupra copilului.

Nu are nicio bază științifică, deoarece nu există dovezi că terapia care îi ajută pe copii să se simtă mai confortabil cu sexul lor biologic le face rău.”

Profesorul Parkinson a declarat că legislația a fost „destul de extraordinară – bazată pe ideologie și pe falsitate”.

El a subliniat ipocrizia unei legi care nu consideră că încurajarea unui copil de a-și schimba sexul este o terapie de conversie, dar orice terapie care permite copiilor să se simtă mai confortabil cu sexul lor biologic este considerată ca atare.

El a spus că depășirea Comisiei victoriene pentru Egalitate de Șanse și Drepturile Omului a mers atât de departe, încât a ajuns să încalce Legea federală a familiei, care prevede aprobarea instanței în cazul în care unul dintre părinți refuză intervenția medicală pentru schimbarea sexului.

Adevăratul risc provine din activitățile Comisiei pentru Drepturile Omului, care ar putea crea un efect de intimidare, împiedicând medicii să consulte copii”, a declarat profesorul Parkinson.

Un purtător de cuvânt al Comisiei a declarat că legea a fost concepută pentru a preveni și a răspunde la daunele cauzate persoanelor LGBTQ din statul Victoria și a existat pentru a se asigura că acestea pot trăi în mod autentic, cu demnitate și în siguranță.

Tratamentele medicale și psihologice întreprinse în conformitate cu standardele profesionale și care sunt necesare în opinia profesională rezonabilă a unui furnizor de servicii medicale rămân legale”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Dacă comportamentul unui profesionist din domeniul sănătății reprezintă sau nu o practică de schimbare sau de suprimare va depinde de circumstanțele exacte ale unui caz.

Există dovezi empirice și punctuale clare că practicile de schimbare și de suprimare continuă să aibă loc în statul Victoria.”

Purtătorul de cuvânt a declarat că, în opinia Comisiei, decizia de închidere a Clinicii Tavistock nu are implicații asupra legii și că deciziile privind legislația din Victoria sunt de competența guvernului statului.

Un purtător de cuvânt al guvernului din statul Victoria a negat că legea îi împiedică pe tineri să primească asistență medicală sau de sănătate psiho-mentală.

În schimb, purtătorul de cuvânt a declarat că aceasta a împiedicat „practicienii periculoși să își deghizeze în tratament psihologic autentic șarlatania lor dăunătoare”.

Ne-am consultat pe larg cu supraviețuitorii, grupurile LGBTIQ+ și organizațiile religioase pentru a elabora legile, iar publicul a susținut cu tărie ca practicile de schimbare sau de suprimare să fie interzise”, a declarat purtătorul de cuvânt.

„Aceste legi îi țin pe copii și tineri în siguranță față de cei care ar încerca să îi convingă că au nevoie de «reparații», când ei sunt perfecți așa cum sunt.”

Citiți și:
Franța – 50 de medici și psihologi au semnat o scrisoare-manifest împotriva schimbării genului la copii. „O derivă serioasă”
Un număr tot mai mare de state americane protejează minorii de procedurile transgender
Transgenderismul: Percepția și realitatea sunt două aspecte diferite

 

yogaesoteric
19 octombrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More