Aforisme despre IUBIRE

Un dar de suflet pentru femei, de 8 Martie

– aforisme de profesor yoga Gregorian Bivolaru –


IUBIREA este alcătuită din mii de subtilităţi tainice, care fac ca întreaga noastră sensibilitate să fie brusc şi în mod sublim exacerbată de prezenţa magică a fiinţei umane pe care o adorăm şi care totodată ne transfigurează realitatea.

Legământul adoratorului perfect: a fi IUBIRE. A fi întreaga IUBIRE. A nu fi decât IUBIRE, mereu în eternitate.

Puţine femei doresc să fie iubite bine. Aproape toate doresc să fie iubite nebuneşte.

A iubi cu adevărat înseamnă a înceta să trăieşti doar pentru tine şi implică a face ca toate sentimentele omeneşti, aspiraţia, speranţa, încântarea, fericirea, afecţiunea, bucuria, plăcerea să depindă de fiinţa iubită; înseamnă a te cufunda îmbătat de fericire în infinit, a nu găsi nici o limită a simţirii, a-ţi închina viaţa unei fiinţe în aşa fel încât să nu trăieşti şi să nu gândeşti decât pentru a o face fericită: a turna măreţie în banalitate, a găsi alinare în lacrimile de dor, plăcere în suferinţa despărţirilor şi suferinţa de a nu oferi totul în plăcere; cu alte cuvinte, aceasta presupune a întruni în tine toate contradicţiile generatoare de extaz datorită iubirii.

Un sărut plin de o iubire frenetică poate să ne transporte instantaneu într-o lume paradisiacă, o lume tainică, fermecată, în care trupurile noastre parcă se amestecă şi se confundă, dăruite, abandonate în dragoste.

Femeia vitală, senzuală şi armonioasă, care răspunde la iubirea noastră frenetică tot cu iubire, ne repune într-o euforică stare de comunicare cu eternul izvor al naturii in care Dumnezeu se oglindeşte.

Iubindu-te, am văzut atunci în ochii tăi o sută de promisiuni de extaz. Apoi, atunci când am început să te ador frenetic şi să te trasfigurez, mi-am scufundat fascinat privirea  în ochii tăi şi am descoperit uluit că în tine erau mii de promisiuni de extaz.

Atunci când nu iubim fără măsură înseamnă că nu iubim suficient.

În fiecare om există o infinită nevoie de a iubi, care-l divinizează atunci când este plenar şi divin manifestată.


Iubirea, sau mai bine zis, concepţia noastră despre iubire diferă de la o epocă la alta şi de la o cultură la alta. Şi totuşi, căutarea rămane: căutarea extazului, căutarea plenitudinii, căutarea absolutului.

A îmbrătişa si a te lăsa îmbrătişat de fiinţa umană care a ştiut să te farmece…cunosc oare oamenii obisnuiţi o plăcere mai voluptoasă decât aceasta?

Dragostea copleşitoare şi reciproc transfiguratoare îi face pe oameni să se simtă divini şi egali.

Dragostea şi fericirea plenară sunt două elemente importante prin care omul atinge infinitul.

Amorul este o tainică euforie a trupurilor. Totodată, el este o îmbrătişare prin fuziune empatică şi o expansiune a sufletelor.

Două feţe se ating uşor. Gurile se întâlnesc şi se afundă  într-un mod tandru una în cealaltă. Ochii sunt închişi, sufletele se abandonează şi se dilată într-o nemărginire euforică; aceasta este graţia cea tainică şi sublimă a sărutului care este trăită în cuplurile care se iubesc.

Dragostea intensă este ca alcoolul: cu cât eşti mai euforic şi mai beat, cu atât te simti şi te crezi mai puternic şi mai capabil, devenind dintr-odata din ce în ce mai sigur pe drepturile tale.


Cea mai mare plăcere a iubirii este să iubeşti fără măsură şi suntem foarte fericiţi mai ales datorită iubirii pe care o dăruim neîncetat atunci când simţim că cineva ne iubeşte.

In iubirile fericite trebuie să existe întotdeauna o doză considerabilă de umor sănătos. Iubiţii trebuie să-şi permită unul altuia să râdă de micile lor momente ridicole. Dar trebuie să fim foarte atenţi şi să păstrăm o justă măsură pentru ca umorul manifestat să nu se schimbe pe nesimţite în cinism sau în sarcasm.

Dacă florile vă fascinează prin frumusetea lor plină de taine, oferiti-vă alese momente de plăcere atunci cand ele înfloresc şi mergeţi pentru a vă plimba în grădinile publice sau în locurile în care există flori din abundenţă. Veţi putea, în felul acesta, să admiraţi veritabile opere de artă care există în natură şi totodată vă veţi încărca subtil cu multe energii subtile paradisiace care sunt vehiculate într-un mod ocult prin intermediul fiecărei flori. Pentru femei, contemplarea constantă a florilor are un efect afrodisiac.

Pentru fiinţele umane care sunt foarte rafinate şi sensibile şi care dispun totodată de o mare energie erotică, mangâierile inefabile care se realizează doar prin intermediul ochilor şi a privirilor sunt adorabile.

Adevăratul tantric este foarte fericit împărtăşind cu frenezie în mod empatic starea plenară de fericire pe care o trăieşte alături de iubita sa. Această stare este pentru el cu atât mai extraordinară pentru că în felul acesta el resimte prin intermediul ei că are cu adevărat acces la misterioasa dimensiune ANDROGINALA glorioasă.

Citiţi şi:

Când iubirea vă face semn…  
Iubirea îşi are Binele drept principiu şi Adevărul drept ţintă  

8 martie 2005
yogaesoteric.net

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More