Aforisme şi cugetări variate (I)

de profesor yoga Gregorian Bivolaru

1. Contemplarea atentă a feţei şi a trupului unei fiinţe umane ne dezvăluie unele taine care sunt accesibile doar celor iniţiaţi.

2. Prin intermediul unei superbe femei nude, în care deja a început să se trezească starea de SHAKTI, o oarecare parte din ETERNUL FEMININ (MAHA SHAKTI) ni se dezvăluie în toată splendoarea sa tainică şi cel mai adesea nebănuită. În cazul fiinţelor umane ce sunt înzestrate cu o intuiţie pătrunzătoare aceste aspecte se revelează fulgerător într-un mod enigmatic, tulburător şi adeseori inexprimabil. În felul acesta se manifestă tainica fascinaţie pe care o exercită ETERNUL FEMININ prin intermediul fiecărei femei în care s-a trezit într-o anumită măsură starea de SHAKTI.

În trupul nud al unei femei ce este în mod armonios împlinită, afectuoasă, intuitivă, senzuală, profund feminină, inteligentă şi frumoasă, se oglindeşte în felurite moduri fermecătoare, atât Natura Mamă cât şi necesităţile adeseori criptice, inefabile pe care forma sugestivă a trupului ei le exprimă. Toate acestea acţionează de fiecare dată, la unison, împreună cu unele aspecte misterioase şi indescriptibile, ce ne fascinează. Aceste aspecte (ce sunt mai mult sau mai puţin trezite) îi vor face să o admire, să se îndrăgostească într-un mod spontan de ea şi să o iubească frenetic, pe bărbaţii virili, afectuoşi şi puternici, în care deja a început să se trezească starea de VIRA.

3. Starea de frumuseţe lăuntrică a unei fiinţe umane se oglindeşte cu o mare acurateţe pe faţa ei, privirea ei mai mult sau mai puţin expresivă ne poate spune întotdeauna foarte multe dacă suntem cu adevărat capabili să o citim sau, altfel spus, să o descifrăm. În felul acesta ne putem da seama că ochii sunt cu adevărat oglinda sufletului. În plus, forma caracteristică a trupului ei evidenţiază mai ales pentru cei iniţiaţi, ce sunt capabili să vadă şi chiar să intuiască dincolo de aparenţe, anumite disponibilităţi benefice latente, felurite înzestrări ce provin dintr-o încarnare anterioară sau chiar unele dificultăţile cu care actualmente ea se confruntă. Tocmai de aceea se spune că întotdeauna, fără excepţie, atât faţa, cât şi forma trupului unei fiinţe umane sunt şi totodată vehiculează o expresie vie a tuturor necesităţilor ce există în universul ei lăuntric, fie în stare latentă, fie în stare de germene, care în anumite cazuri deja a început să încolţească sau chiar să înflorească.

4. Întotdeauna, mai ales către sfârşit, iubirea pe care o primim sub forma unei energii specifice, sau, altfel spus, iubirea pe care o luăm este aproape de fiecare dată egală cu iubirea pe care o dăruim.

5. Micile clipe ce se scurg fac să apară o oră; micile gânduri inspiratoare fac (eventual) să apară o carte; micile seminţe fac să apară (atunci când încolţesc) arbori falnici sau unele flori încântătoare. Picăturile de apă ce se unesc şi sunt împreună fac apoi să apară un pârâu. Micile fapte sau acţiuni ce sunt pline de iubire, frumuseţe, bunătate, adevăr divin şi credinţă unesc într-un mod tainic Pământul cu Cerul şi ne fac să intuim prezenţa enigmatică a puterilor cereşti ce manifestă omniprezenţa enigmatică a lui DUMNEZEU în întreaga Sa Creaţie.

6. Importanţa cel mai adesea nebănuită a PUNCTULUI DE VEDERE: Nu este cu putinţă ca NEBUNUL să vadă acelaşi copac pe care îl vede un ÎNŢELEPT. Nu mai este cu putinţă ca cel demoniac să vadă aceeaşi realitate pe care deja o vede un yoghin avansat.

7. Pentru unele fiinţe umane, cu cât este mai oribilă captivitatea în iluzie, în ataşament, în efemeritate sau în înlănţuirea pasională, cu atât mai minunată este după aceea Eliberarea Spirituală.

8. Neîncrederea, îndoiala şi scepticismul îndârjit sunt cel mai adesea defectele celui prost.

9. În întreaga Manifestare nu există altceva în afara energiei. Totul în MACROCOSMOS este energie, iar cel care o controlează clipă de clipă este DUMNEZEU.

10. Continenţa amoroasă ce este excelent realizată la unison de ambii iubiţi funcţionează întotdeauna într-o proporţie de 99%, fie dacă crezi în ea, fie dacă nu crezi în ea.

11. Fiinţa umană care aspiră să evolueze trebuie să înveţe prin intermediul anumitor iniţieri secrete (la care are acces) să se transforme lăuntric şi să-şi accelereze transformarea interioară îmbinând de fiecare dată plăcerile alese, divine, extraordinare cu necesităţile ce îi sunt evidente şi cu înzestrările lăuntrice (latente). O transformare spirituală tristă şi plicticoasă este o transformare moartă.

12. Există unele situaţii în cadrul comunicării dintre oameni (ce ar trebui mai ales să existe şi să se menţină între două fiinţe umane care se iubesc) când tăcerea prelungită (ce se manifestă în exces) devine manifestarea nebănuită a demoniacului sau chiar a satanicului, care în felul acesta îi ia în stăpânire pe cei posedaţi şi chiar îi paralizează, oprindu-i în felul acesta să mai comunice fie cu cei care iubesc, fie cu aceia care ar putea să-i ajute. Demoniacii se recunosc cu uşurinţă deoarece ei tac atunci când ar trebui să vorbească şi vorbesc anarhic sau anapoda atunci când ar trebui să tacă.

13. De unde ştim că DUMNEZEU iubeşte dreptatea şi îi displace nedreptatea? De unde anume ştim că DUMNEZEU iubeşte dreptatea, armonia, frumosul, adevărul şi binele?

14. În cazul celor superficiali se poate spune că numai atât cât durează (uneori numai cinci sau şapte zile), iubirea lor este eternă.

15. Dintre toate cele care există şi sunt certe pentru cei proşti, larvari şi sceptici, cea mai sigură dintre toate este şi rămâne îndoiala demoniacă. Tocmai de aceea ei o îmbrăţişează şi apoi, de îndată ce devine obişnuinţă, se lasă acaparaţi de ea. Pentru cei proşti, superficiali, năuci, sceptici şi naivi nimic nu este mai greu de crezut ca realitatea.

16. Libertatea, nemurirea, starea androginală glorioasă, extazul divin (SAMADHI), precum şi starea de unitate se află mereu în universul nostru lăuntric în stare potenţială şi ne aşteaptă să le trezim şi să le descoperim. Ceea ce ne împiedică să ne bucurăm apoi mereu de toate acestea şi de multe alte minunăţii ce există încă de la începuturi în universul nostru lăuntric este ignoranţa, lenea, larvaritatea, îndoiala, indiferenţa, absenţa perseverenţei şi preocupările meschine care ne umplu până la refuz viaţa.

17. Puţini sunt cei care ştiu că bucuria, iubirea, plăcerea divină şi fericirea sunt adeseori ceea ce fiecare dintre noi putem dărui fără să avem şi atunci când le dăruim în felul acesta, le primim totodată şi noi într-o mare măsură. În felul acesta, ajungem să descoperim prin experienţă directă că dăruind, de fapt dobândim, iar la scurt timp după aceea constatăm că LEGEA DĂRUIRII OCULTE există şi funcţionează în mod matematic, aproape fără nicio excepţie.

18. Ignoranţa este în cele mai multe cazuri mâna aroganţei.

19. Când geniile sunt mai mereu prigonite, faima şi prestigiul lor creşte.

20. Gânduri de tot felul, bune sau rele, poate avea oricine, idei sclipitoare pot avea puţini, idei geniale au însă numai cei foarte puţini şi inspiraţi.

21. Haosul este duşmanul Ordinii, iar Ordinea Divină este duşmanul Haosului.

22. Pentru fiinţa umană care îşi dinamizează din plin calităţile SUPRAMENTALE, ce ţin de învelişul tainic subtil VIJNANAMAYA KOSHA, nu numai că există soluţii geniale, pline de înţelepciune, dar totodată pentru ea nu mai există probleme.

Citiţi aici continuarea articolului

Citiţi şi:
Urmăriţi să descoperiţi în tot şi în toate frumuseţea!
Aforisme, cugetări şi unele reflecţii referitoare la realitatea misterioasă a lui MAHA SHAKTI

yogaesoteric
8 iunie 2010

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More